Voittajan korkkaus

Lauantaina 20.9.2014 korkkasimme Kinan kanssa VOI-luokan seuramme kotikisoissa. Koe oli samalla russeleiden ja bordereiden rotumestaruusskabailu. Kasvis Kirsikin tuli Kinkun äiti Safiirin kanssa kisaamaan. Olipas kiva nähdä pitkästä aikaa! Kina ja Safi on niin samanlaisia, omena ei ole kauas puusta pudonnut. Vertaistukea saan aina Kirsiltä ongelmaan kuin ongelmaan, äidin ja tyttären ongelmat ja hyvät puolet ovat hyvin samankaltaisia. 😉

safikinafb

Meillä kokeessa oli Riitta Räsänen tuomarina, hän oli kovin mukava ja antoi palautetta suorituksista. Alkuun epäilin, että palautteenanto on hieman pitkäveteinen mutta oman suorituksen aikana koin, että se oli meille hyvä juttu. Pystyin palkkaamaan Kinaa suoritusten välissä rapsutuksilla ja silittelyllä.

  • Hyppynouto 9,5
  • Ruutu 0
  • Seuraaminen 7
  • Luoksetulo 8,5
  • Liikkeestä istuminen 10
  • Tunnistusnouto 9,5
  • Kauko-ohjaus 5
  • Metallinouto 7,5
  • Paikkamakuu 9,5
  • Kokonaisvaikutus 8,5

230,5 pistettä (II-tulos), 3/6. Borderterriereiden tokomestaruus sija 2 VOI-luokassa.

Hyppynoudolla aloitettiin, Kinan oli tosi vaikea saada seuramme pientä puukapulaa suuhunsa kun siinä on maavara todella pieni. Perusasento pikkasen vino. Aika laimea vauhti.. Ruutua Kina ei löytänyt sitten millään, lähti oransseille tötteröille ja oli satavarma että ruutu on siellä missä Kinkku seisoo. Kiltti tuomari antoi luvan käydä näyttämässä missä ruutu oikeastaan on. Seuraamisessa jätätti. Alkoi vähän ahdistumaan. Vinoja perusasentoja.. 😦 Luoksetulo oli han hyvä paitsi että ohjaajalla on näössä vikaa. Pysäytin Kinan ennen aikojaan, heh. Ennakointia oli havaittavissa, mutta tämä menee kyllä ohjaajan piikkiin. Liikkeestä istumisessa seuruun asenne oli paljon kivempi ja istuminen ripeä. Katseella kyllä varmistin että menihän varmasti istumaan. Tunnarissa Kina ohitti oman vauhdilla ja etsi kyllä sitä omaa pitkään. Sitten kun tajusi että tosiaan, se ainoa kapula mitä ei kunnolla haistanut onkin se meidän oma. Pöljä lapsi, ei kuitenkaan paineistunut vaan jatkoi sinnikkäästi etsimistä. Kaukot olikin sitten ihan kamalat, Kina jäi niin jumiin Elinaan kun voi ja olla. Ei pystynyt tekemään vaihtoja ekalla käskyllä ja koomaili. Oikeasti meidän olisi pitänyt saada liikkeestä 0 koska yhteen vaihtoon annoin 3 käskyä. Voi kaukot, koska siihen saataisiin kiva asenne? Metallinoudossa tiputti kapulan suustaan (keskikokoinen) kun laippa osui hassusti maahan. Perusasennossakin korjaamisen varaa. Paikkamakuussa tarvitsi tuplakäskyn nousuun, tuomari ei kai kuullut tätä.. 😉

Positiivista oli se, että me saatiin se koe rämmittyä läpi. Eikä se ollut todellakaan niin kamalaa. Jotenkin rentouduin kun nollattiin ruutu, tiesin ettei ykköstä ole tulossa meille. Kinan asenne muuttui kivemmaksi sen jälkeen. Siirtymät oli vaikeita, Kinkku reppana näytti ihan siltä että sitä on hakattu. Kokeessa Kinan on vaikea tehdä perusasennot suorina vaikka treeneissä onnistuu. Motivaatiota on vaikea pitää yllä kun palkkaa ei heru liikkeiden välissä. Onneksi palkkautuu kuitenkin sosiaaliseen palkkaan hyvin.

Käytiin vielä Kirsin ja Safin kanssa lenkillä ja otin äidistä ja tyttärestä lopuksi kuvia. Onnea vielä Lauralle ja russeli Retulle komeasta ykköstuloksesta sekä russeleiden tokomestaruuden voitosta. 🙂 Bordereita ja russeleita oli ihan mukavasti ilmoittautunut kokeeseen, hienoa että muutkin jaksavat innostua terrierin kanssa tokoilusta!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s