Nyt se on loppu.

Nimittäin karenssi. Huh. Kuukausi poissa koirakontakteista ja kimppatreeneistä. En halua kennelyskää toiste kylään ja toivottavasti kaikki muistavat että kennelyskäistä (tai saman perheen muuta koiraa) ei tuoda kylille.

fb19

Suppis pentuna 🙂

Käytiin eilen lekurissa, molemmat saivat rokotukset. Suni sai kehuja sen pakaroista, hih. Suppiksella onkin ollut aikamoiset takakinkut jo pienestä pitäen. Sain myös kuulla sisko Maikista, sekin on reipas ja avoin perroneiti. Kiva! 🙂 Seuraavan kerran vasta kolmen vuoden päästä (toivottavasti) eläinlääkärin vastaanotolle. Olen ollut onnekas lähestulkoon kaikkien koirieni kanssa. Isoimmat toimenpiteet rajoittuvat pääasiassa röntgenkuvauksiin, mutta itseasiassa Inkan nisäkasvainleikkaus nousi ykkössijalle. Kina on kerran käynyt nesteytyksessä. Joskus erittäin satunnaisesti on ollut häikkää silmien ja korvien kanssa, mutta emme niihin kovin usein ole edes lääkitystä tarvinnut. Viivillä oli muistaakseni joskus haljenneen kynnen kanssa jotain ongelmia, taidettiin käydä hakemassa ab kuuri (?). Kinalla on muuten itseassa ultrattu myös virtsatiet ja tutkittu pissanäyte kun se oli vuoden ikäinen. Kinan hampaita ei ole koskaan tarvinnut putsailla, aiempien jo edesmenneiden hampaita putsattiin useammin kuin kerran. Mitään suurempaa ei ole koskaan kuitenkaan sattunut ja pidän itseäni onnekkaana. Suni on myös ensimmäinen koirani jolla on vakuutus (!!).

Enikeis kuitenkin, ollaan taasen tokoiltu.

Kinkulle ruutua (ilman nauhoja) lätkällä ja ilman. Voi kun oli hankala hahmoittaa ruutua eikä lätkäkään meinannut löytyä. Tehtiin n.20m päästä. Noutoa vauhtinoutona, ekalla kerralla kapula hukkui nurmikkoon, toka toisto parempi. Tunnari kellona, oma löytyi tosi nopsaan, palautuskin ihan kiva. Taukoilun jälkeen tehtiin vielä pelkän oman etsintää muutamasta eri paikasta. Kina ottaa hajun kyllä tosi tarkkaan eikä lähde säätämään vaan etenee määrätietoisesti.

fb4

Sunille toppia, alkuun vähän muistuttelua että mikä homma on kyseessä. Maahanmenoja, edelleen siitä puuttuu säpäkkyys. Ajattelin vahvistaa maahanmenon tarjoamista ihan sisällä, mitä ilmeisemmin maa ja lepo käsky sekoittuu keskenään ja näkyy hitautena (epävarmuutena). Sunille tunnari, neljän metrin päässä kasa ja oma piilossa irtonurmen alla mun edessä. Otti hajun hyvin, mutta epäröi ja lähti kasalle. Kävi pyörimässä ympyrää, mutta ei saanut hajua kun vauhti vei. Haki kasasta jonkun josta kevyesti höpöhöpöt. Sitten huomasin, että oikea moodi saatiin päälle koska alkoi keskittymään ja oma löytyi. Sama homma vielä uudestaan, nyt selkeästi parempi. Kävi tsekkaamassa tosin kasan, mutta luopui siitä heti ja löysi oman. Ehkä tällä tyylillä edetään. Jossain kohtaa myös pelkän oman etsintää piiloista. Suni on vähän tollo, edelleen sillä tuppaa ajatus hukkumaan etsiessä. Tarvii myös jatkossa tehdä pelkkää omaa, haluan että se keskittyy heti vapautuksesta tehtävään eikä juokse päättömänä ensiksi ympäriinsä. Se, että miten saan tuon oikeanlaisen moodin tehtävään heti alusta lähtien rakentuu varmaan ajan kanssa. Uskoisin, että tuo hölmöily on jonkinlaista sijaistoimintoa kun tehtävä ei kuitenkaan taida olla 100% selvä. Olen palkannut omasta pelkillä nameilla, en halua nostaa viretilaa lelulla.

Sunille myös vähän ärsyttävämpää treeniä. En ole tehnyt sille paljoa häiriöitä ja nyt aloitettiin sitten. Ensiksi kontaktinpitoharjoitusta sivulla niin että Sunin vasemmalla puolella heiluttelin wubbaa. Jäi wubbaan kiinni, naksauttelin kun otti kontaktin muhun. Se ei ota lelua koska odottaa jes-käskyä. Suni siis ei saa tarttua leluun ellei jessiä tule. Sitä voi vaikka väkisin tunkea sen suuhun, mutta ei saa leikkiä ilman lupaa. Onnistui lopulta, hoksasi jutun. Sitten luoksetulon häiriköintiä hämykäskyillä. Lähti alussa liikkeelle kaikista hämyistä. Alkoi hämääntymään ja mietin, että veinkö treenin liian pitkälle. Päätin kuitenkin kokeilla kepillä jäätä. Lisäilin liki-käskyjä hämyjen väliin ja kaikista oikeista käskyistä lähti liikkeelle. Palkkasin heti kun reagoi. Kestää vallan mainiosti säälivän höpöhöpöttelyn hämykäskystä. Ei ota ollenkaan itseensä, tsemppaa vaan enemmän. Ruutua myös lelulla x2. Hetsaantuu ruudusta aikalailla. Mennään lelupalkalla hetken aikaa, katsotaan kuinka etenee ja lähdenkö missä vaiheessa poistamaan lelua ruudusta. Nythän fokus on pelkästään leluun.. Ja mä vihaan näitä missä lelu odottaa koska Suni keskittyy siihen lelun saamiseen pelkästään.

Sitten vielä noutoa. Tarjoaa perusasennossa kontaktia viiveellä kapulanheiton jälkeen, mutta kuitenkin tarjoaa. Palkkasin näistä. Annoin myös palautuksessa käskyn liki, lähti tarjoamaan. Tiputtaa herkästi kapulan mua lähestyessä mutta tämä liike onkin kesken. Nyt saatiin jo pari onnistunutta perusasentoa, kyllä se siitä. Pitoharjoituksia pitäisi vaan jatkaa.

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s