Treenejä 8-21.9

Maanantaina 8.9 treenailtiin niihamassa. Sunille taasen RC treeniä ja Kinkun kanssa tokoa.

Ensiksi metallinouto, hyvä! Kivalla vauhdilla palautti! Siitä sitten ruutuun, ei mennyt taaskaan maahan kun vasta toisella käskyllä. Kehuin ja pyysin pois. Uusiksi ruutuun lätkälle, meni maahan ekalla käskyllä joten kävin palkkaamassa. Siitä loppuosaan, lähti seuraamaan vasta tokalla käskyllä. Huoh. Otin loppuosan uusiksi ja nyt oli skarppina. Sitten tunnarin vuoro, lähti vasta ehkäpä neljännellä käskyllä kapuloille. Ei vaan pysty hahmottamaan tai näkemään jos tunnari on maassa valmiina. Lähti lopulta kapuloille ja löysi oman. Epävarmuus loistaa! Sitten taas ruutuun joka oli hyvä, sitten tunnariin (eri suunnasta), ei taaskaan hahmota. Lähti vasta tuplakäskyllä. Oma löytyi lopulta, mutta Kinkku oli siinä kohtaa jo kovin epävarma.. Voihan kökkö..

Tiistaina 9.9 tallilla. Inspiroiduin tokokokeen jälkeen treenaamaan. Oltiin päivällä käyty 2 x 1h metsälenkit ja vähän epäilin että tytöt on puhki, mutta olin väärässä!

Kinkun asenne oli jotain ihan huikeeta. ❤ Se oli niin onnessaan kun pääsi töihin ja näytti hirmuisen hyvän tokoasenteensa pitkästä aikaa. Aloitettiin luoksetulolla. Lähti tule-käskyllä luokse mutta kaahasi tunnarikapuloille, homma siis alusta. Palkkasin topin jälkeen maahanmenon koska oli vallan pätevä. Tunnarin olin tosiaan tehnyt valmiiksi. Kinkku näki selkeästi kapulat mutta lähti mun selän taakse lätkälle (jonka laitoin valmiiksi merkkitreeniä varten). Hahah! 😀 Pyysin uudestaan liki josta käsky kapuloille. Lähti iloisesti ja nopeasti löysi oman. Hyppynouto oli tosi siisti, heitin kapulan suhteellisen lähelle. Peruasento oli oikein hyvä. Merkkitreeniä alustan kera, voi Kinkku kun se on niin yksinkertainen. Sen mielestä edelleen merkille pitää läsäyttää molemmat etutassut. Hih. Aion jatkaa merkkitreeniä lätkälle että neiti pienokainen ymmärtää ettei merkkiä kuulu läiskiä. Vaikka kerroin sille vähän semi-negatiiviseen sävyyn ettei merkkiä kuulu läiskiä niin hilpeä asenne pysyi silti. Kaukoja treenailtiin ensiksi läheltä, oli niin intopiukeena että lähti vähän lapasesta. Tarvitsee vielä apua kaukoissa vaihtoihin. Istu-seiso + maahan-seiso + maahan-istu toimii hyvin mutta muut vaihdot ovat hankalia. Mä ajattelin, etten puutu liikaa vaan annan tehdä millä tekniikalla tahansa kunhan vaan tekee. 🙂 Seuruussa aloitettiin pakilla, pari kertaa ponnas mun jalasta vauhtia. En palkannut luonnollisestikaan näistä ja skarppas. Siitä sitten suoriltaan pidempää seuruupätkää, tuntui aika kivalta. Juoksusta pysähdys oli tosi hyvä. Sitten hypättiin ohjatun suuntiin. Ei olla tehty tosi pitkiin aikoihin. Lähetin merkiltä (nami-alustat samassa linjassa kuin merkki) molempiin suuntiin vaihdellen. Alkuun oli tosi epävarma, mutta en hermostunut ollenkaan ja lopulta Kina oli suhteellisen itsevarma. Lopuksi kokeilin laittaa kapulan siihen suuntaan mistä halusin noutavan. Lähti noutamaan, palkkasin vauhdista. Ehkä mun tarvii ottaa tää ohjattu nouto to do -listalle. Josko me joskus päästäisiin korkkaamaan myös evl. Ensiksi tosin pitää se voittajan ykkönen saada ja siihen voi mennä tovi.. 😉

Suni aloitti hypyllä, loikki muutamia kertoja itsekseen.. Oli vähän intopiukeena. Kerroin kyllä kiltisti, että edelleen ohjeita pitää kuunnella. Tein pari kertaa kisanomaisesti, palkkasin ekalla kerralla topin mennessäni Sunin viereen. Tokalla kerralla perusasentoon. Noudossa hinkattiin niin, että käskytin maahan ja seuraamaan. On edelleen hirveän kiinni kapulassa, mutta odottaa kuitenkin lupaa lähteä noutamaan. Nämä treenit jatkuu, haluan sen mielentilan että on kuulolla mutta pystyy lopulta noutamaan. Merkkiä lätkän kanssa, ei tajua. Joko mä oon tosi huono koutsi tai jotain kun tämä on molemmilla koirilla ongelma. Seuruussa alkuun yhtä-kahta askelta. Edisti. Lopulta korjasi niin, että pa oikealla kohdalla. Oikealle käännökset hyviä ja tiiviitä. Vasen vaatii edelleen imutusta, että saan siitä sopivan tiiviin. Tein saman pätkän uudestaan ilman välipalkkaa, sehän onnistui! Ei se seuraaminen oikeasti ole Sunin kanssa niin kamalaa. Kisanomaisesti jäävistä toppi ja maahanmeno. Alkaa molemmat olemaan kisavalmiita! Olipas kivat treenit, oma asenne oli kohdillaan ja koirien myöskin. Kina toimi paljon paremmin kun sai sivusta seurata kun aloitin Sunin kanssa treenit.

Torstaina 11.9 hakametsässä tokoringin kanssa.

Sunille noutoa liikkuroituna. Nyt itse mokasin alkuun, sanoin sille pakkia (peruutuskäsky) vaikka Sunille se on peru.. Hups. Ryntäsi kapulalle josta moitin hiukan. Lopulta teki oikein kun annoin oikeat käskytkin. 😉 Päästin noutamaan lopuksi, vauhdikas!

Liikkeiden aloituksia liikkuroituna. Suni ei ollut näissä niin hyvä mitä se voisi olla, katse vähän haahuili ja perusasennot jäi vähän liian taakse. Korjailin sitten niitä. Muuten oli kuulolla, mutta vähän oudohko. Lepo -häiriköintiä, hitto että oli vaikeeta! Lentävät lelut ja kapulat oli pahoja, pää pysyi maassa mutta leuka tuppasi vähän liikkumaan. Pahin oli vieressä maata laahaava liikkuva lelu. Kävin välillä palkkaamassa kun pää pysyi paikalla. Mielestäni suoriutui tehtävästä kohtuuhyvin, ei me koskaan aiemmin olla tehty näin pahaa häiriköintiä appareiden kanssa..

Kinalle tunnari (Minna liikkuroi). Ok! Annoin istumiseen käskyn kun käännyin. Kapulalle lähti vähän epävarmasti mutta tarkalla nenulla oma löytyi. Luoksetulossa lähti vasta tokalla tule-käskyllä. Muuten mainio ja häiriötä oli paljon. Tein alun uusiksi ja palkkasin heti kun lähti ekalla käskyllä liikkeelle. Ruutu ok, loppuosan seuruussa tuli väärälle puolelle hienosti seuraamaan. Wtf? 😀 Otin loppuosan uusiksi, nyt oli hyvä. Minna liikkuroi kaukoja, yhdessä vaihdossa (en muista enään mikä) tarvi useamman käskyn. Muuten ihan kiva asenne, ei kauheasti koomaillut.

Viikonloppuna koirat huili kun hihnanpää makasi kuumeisena sohvalla.. 😛 Maanantaina 15.9 meillä kävi koirahierojaksi opiskeleva Katja. Molemmilla koirilla takapäässä vähän kireyttä ja Kinalla lantionseudulla jumia. Katsotaan mitä Piira sanoo parin viikon päästä.

Torstaina 18.9 multsussa Maijun kanssa. Viikon lepotauon jälkeen oli pakko päästä treenaamaan tulevan viikonlopun koetta varten. Tein Kinan kanssa kisamaisen setin. Ruutu ok, löysi sinne kivasti. Luoksetulossa istui topin. Seuruu kai muistaakseni ok, pari perusasentoa kai vinoja. Liikkeestä istuminen ja tunnari ok. Kaukoissa ahdistui kovasti, niinkin kovasti että lähti Maijun sivulle.. Otin uusiks ja sitten pystyi tekemään hommia, mutta tarvitsi taas tuplakäskyjä vaihtoihin. Voi kaukot.. Muuten ihan jees setti, palkkasin herkkupalkalla autolla. Näillä eväillä kokeeseen! Sunin kanssa halusin puuhata jotain vaikka tiesin että motivaatio on alhainen, ei olisi pitänyt treenata yhtään mitään kun palo käpy. Leikin sitten Sunin kanssa ja meidän treenit olivatkin siinä. Ei jaksanut keskittyä kun viikonlopun koe on mielessä Kinkun kanssa.. 🙂

Perjantaina 19.9 hakametsässä nuorten koirien teho-ringin kanssa. Kinkulle luoksetulo, tunnari ja ruutu. Luoksetulo tehtiin iteksemme, hyvä! Tunnari liikkuroituna, lähti reippaasti kapuloille. Ruudussa korkeat merkit (ei varmaan olla koskaan aiemmin treenattu sellaisilla) eikä Kinkku löytänyt sinne, eksyi jonkun roskan luokse matkalla. Huoh. Kävin palkkaamassa ruutuun kun avustuksen kera sinne löysi. Uusiksi ruutu jolloin tais onnistua ihan hyvin. Kaukoja tehtiin niin, että joku vaan heilui vieressä. Ei jäänyt kovin pahasti kiinni, mutta koomaa edelleen liikkurista ja häiriöistä.

Sunin kanssa noudon aloituksia. Ei meinannut malttaa odottaa käskyjä. Lopulta pääsi noutamaan. Liikkeestä maahanmenoa, ei mennyt aluksi maaten. Itseksemme tolpankiertoja + sivulletuloja. Tein aika vaikeita kulmia Sunille, mutta Suppis kykeni tekemään aikalailla joka kerta suorat perusasennot. 🙂

Lauantaina 20.9 Kinkulle eka VOI-luokan koe, tästä oma postaus jossain kohtaa 🙂

Sunnuntaina 21.9 tokot tallilla, siitä lenkille Maijun kanssa + tokoilua sarankulmassa. Tallilla ehdin ottamaan Sunille hyppyä, hyppi aluksi onnellisesti itsekseen. Kerran liikahti kun oli topissa, autoin ja palkkasin. Liikkeestä seisominen, luoksetulo + maahanmeno palkatta. Jouduin tekemään maahanmenon uusiksi ja sitten palkka. Hyppy myös kisanomaisesti.

Sitten lenkille Maijun kanssa. Pikkutokot parkkiksen vieressä nurtsilla. Kinalle tunnari, kaukot ja metallinouto. Tunnarissa oma etureunassa (kello), nyt haistoi heti senkin ja palautti kivasti. Kaukoissa pyysin Maijua häiriköimään, Maiju tuijotti Kinaa ja Kinkku jäi kyllä täysin kiinni Maijuun. 😀 Saatiin lopulta onnistumaan vaihtoja ja kävin palkkaamassa. Kina liikkui tosi paljon eteen joten takapalkka olis poikaa. Metalli oli ok! Treeniä vaan kaukoihin, ei tässä itku auta markkinoilla.

Sunille seuruuta, lelu kainalossa. Pyysin Maijua hengaamaan mun takana. Perse kyllä aukesi kovin upeasti ulos. Näytti myös siltä että painaa. Otin lelun taskuun – > seuruu näytti huomattavasti järkevämmältä. Lelupalkalla on turhan into piukeena ja palkan odotusarvo on suuri. Hmm.. Maiju heitti ilmoille, että voisi tehdä vasemmalle käännöksiä kun painaa. Sitten tunnariin, halusin näyttää millainen se on nyt. Oma + kasa vieressä metrin päässä. Mä seisoin lähellä omaa, Suni lähti käskystä vetämään paskarallia. Rauhoittelee itseään juoksentelemalla ja sitten vasta keskittyy. Oman bongasi mun mielestä kyllä vahingossa. Heitin oma kasan joukkoon ja annoin käskyn. Taas kaahotti hetken aikaa kunnes löysi kapuloille ja löysi vielä oman vaikka tuntui olevan aika ylipiukeessa vireessä. Kerroin Maijulle etten ole tyytyväinen Sunin mielentilaan. Haluan että tunnarissa se oikea moodi saadaan heti päälle eikä vasta hetken päästä. En pidä siitä, että tuo pörrö juoksentelee ja sitten vasta muistaa että ”hei mullahan tais olla joku juttu kesken”.. Noh, tästähän sitten alkoikin mukavat keskustelut Sunin rauhoittumisesta.. 😉 Mun pitää alkaa tosissaan miettimään miten mä sen hommiin päästän, ennen tunnaria olisi hyvä tehdä jotain vaativaa ja sellaista juttua missä joutuu keskittymään. Esim. pötköttelyä namihäiriöillä (luopuminen namista, namit maassa), luopumista niin että Suni on vaikka sivulla ja tyrkyttää namia. Niin, että jotenkin sen mielentilan saisi jo valmiiksi rauhalliseksi kun lähdetään tekemään tunnaria. Odottaessaan läähätti ja vaikutti stressaantuneelta. Maiju ehdotti, että laittaisi Sunin alkuun remmiin ettei tuota päätön kana-juoksentelua tulisi enään. Vallan kelpo vinkki, kokeillaan! 🙂

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s