Viime viikon treenikuviot

Sunnuntaina 31.8 treenailtiin niihamassa. Sunille RC treeniä ja Kinalle tokoa.

Ensiks paikkamakuu parin muun koiran kanssa. Oli pirulainen noussut istumaan ehkäpä n. 3min jälkeen. Huhhuh! Kävin antamassa suhteellisen kivasti rumaa palautetta, loppuajan makasi kyllä maassa. Eipä noussut kuin vasta tuplakäskyllä istumaan. 😦 Tein uudelleen tosi lyhyen paikkamakuun, jätin koiran ja palasin lähestulkoon heti sivulle. Nousu oli nyt ok! Luoksetulo liikkuroituna, aika hidas mutta kaikki muuten ok. Olin rakentanut Kinalle ruudun valmiiksi ja tunnarikapulat kauemmas oikealle. Ennen ruutua tehtiin metallinouto. Sitten käskytin ruutuun ensiksi vähän hetsattuani, lähti sitten tunnaririvistön luokse ja toi vielä oman! 😀 Sama homma uusiksi, hakee katseellaan ruutua mutta lähti taas tunnarille. Huomautin kiltisti, että ohjeita pitää kuunnella. Lopulta Kina lähti tosi huonolla vauhdilla ruutuun lätkälle. Ruudussa meni vasta tuplakäskyllä maaten. Loppuosa ok, siitä metallinoutoon ja tunnariin, ei lähtenyt kuin vasta tuplakäskyllä kapuloille. Lähti löysällä laukalla, oma löytyi. Tehtiin vielä lopuksi ruutua, palkkasin wuballa heittämällä heti kun meni maaten. Kinkulla oli tänään vähän löysä asenne työntekoon, liikaa treeniä?

Tiistaina 2.9 pirkkahallilla Maijun kanssa. Käytiin ensiks metsälenkillä siellä suunnalla. Suni juoksi, löysi ihanan lutakon missä lutrasi hetken aikaa.. 🙂

Kinalle liikkuroituna ruutu, tunnari + liikkeestä istuminen. Ruutu oli laiska, lähti taas epävarmasti liikkeelle. Loppuosan seuruupätkä ei niin kovin hyvä, jouduin katseella ja muistaakseni tuplakäskyllä varmistamaan että tulee varmasti mukaan. Tunnari ok, nousi taas seisomaan kun käännyin. Alusta koko homma, annoin istu-käskyn ennenkuin käännyin. Löysi oman, en muista millä vauhdilla palautti. Sitten vielä ruutua, yritin hetsata mutta lähti edelleen samalla vauhdilla sinne kuin aiemmin. Palkkasin lelulla. Treenien lopuksi vielä paikkamakuu ja -istuminen. Makuussa nousi taas tuplakäskyllä ylös. :/

Sunille toppia ja noutoa. Toppi oli ok, otin perusasentoon, pomppas taaemmas. Eka kerta kenties kun otin perusasentoon? 😀 Noutoon kyselin Maijulta mielipidettä, kannattaako liialliseen kyyläämiseen puuttua. No mä puutuin, heitin kapulan ja käskin seurata. Eipä lähtenyt liikkeelle, vaati käsiavun ja toisen käskyn. Suni oli todella hämillään, päästin lopulta noutamaan sen jälkeen kun olin puuttunut ääntelyyn. Maiju sanoi, että tuo-käsky voisi olla vähän hillitympi. 😉 Jos myös itse olen epävarma -> heijastuu Suniin niin, että se ääntelee.

Perjantaina 5.9 niihamassa Maiju, Marken ja Sirpan kanssa. Näin muuten pitkästä aikaa Amaa, sain tehdä Aman kanssa merkinkiertoa. Ihana odottava ilme pilkahti esiin ja oli ihqua leikkiä räsyllä. ❤

Kinalle hyppynouto. Heitin kapulan tosi pitkälle, Maiju ehdotti lyhyempää matkaa. Pakko myöntää etten ole juurikaan ajatellut heiton pituutta, ehkä lyhyempi matkakin olisi parempi. 😉 Mulla on asennevamma seuraamisen suhteen, kun tekee liikkuroitua seuraamista -> mä koomailen -> Kina alkaa koomailemaan. Maiju päätti sitten seurauttaa mua pitkähkön pätkän verran ilman koiraa. Samoja ongelmia tuli esiin, täyskäännöksissä jätätän ja alan kyttäämään että tuleehan Kinakin mukana, pää laskee alas hyvin helposti vaikka yritän kulkea ns. rinta rottingilla. Sitten koira messiin ja seuraamiseen. Maiju huuteli kun sain palkata. Kina koomaili jossain kohdin, mutta silloin munkin asenne oli huono. Sellainen, että en usko siihen. Tehtiin käännöksiä ja askelsiirtymiä. Sain myös vinkkiä käännöksiin (paikallaan), olen huomaamattani tehnyt vasuriin käännöksen vähän turhan löysästi. Jokunen perusasento oli vino, muuten seuraaminen tuntui pääosin ihan kivalta. Ainiin, yhdessä vasemmalle käännöksessä jyräsin vähän Kinan päälle, ei ottanut itseensä. Kina ei vaan yksinkertaisesti ollut hereillä.

Luoksetuloa, voi jehna. Se vasta olikin tosi huono. Lähti vasta tokalla käskyllä liikkeelle, vauhti oli niin kamalan surkea että tein läpijuoksun. Tokalla toistolla maahanmenon sijasta istumaan. Tunnarissa nousi seisomaan kun käännyin. Uusiks sama homma, annoin istu -käskyn ennen kääntymistä. Tarviipas tsekata sääntökirjaa, onko siis sallittua antaa lisäkäsky kääntymistä ennen?!? Ruutu oli surkea (ei lätkää). Lähti täysin eri suuntaan, ei kuunnellut käskyjä mutta lopulta löysi itsensä ruutuun mutta ei reagoinut top -käskyyn. Alkoi mennä hermo ja Kina vaistosi sen. Otin aika monta kertaa uusiksi. Otti takuulla itseensä kun vielä nipotin siitä, että ruudussa pitää mennä maahan sillä ekalla käskyllä. Hyi mua. Loppuosaa ei enään tehty kun itse ruutua jouduttiin hinkkaamaan.

Sunille hyppyä. Ensiksi jäi kiinni Maijuun (jolla pallo). Maiju seisoi hypyn vieressä, ideana oli se että ei saa jäädä appariin kiinni vaikka se ihq pallo onkin jollain muulla kuin mulla. Sirpa heitti Pipalle kapulaa kauempana ja Suni perkele ryntäsi kapulalle. Ensimmäinen kerta kun lähtee mun luota johonkin muualle. Nouto on aika vahva juttu Sunille näköjään. Puutuin tuohon aika rumasti joka heijastui sitten hyppyyn. En saanut tehtyä kisanomaisesti ollenkaan kun tarvitsi tuplakäskyä ja käsiapua hyppäämiseen. Lopulta se onnistui. Hitto kun olin typerä, Suni on nuori eikä sen toimintaan tarvitsisi puuttua niin rumilla sanoilla vaan pieni säälivä höpöttelykin riittäisi.

Seuruuta liikkuroituna. Käännöksissä ei käytä takapäätään kunnolla. Kontakti oli hyvä, mutta paikka vähän väljä. Maiju vinkkas, että voin tehdä pidempääkin pätkää, ei Suni mene siitä rikki. Maijukin kokeili Sunin kanssa seuruuta, välillä haikaili mun perään mutta pätkittäin näytti aika kivalle. Kerroin Maijulle, että mua ahdistaa seuraaminen Sunin kanssa. Kinan seuruu ahdistaa mua ja se heijastuu tekemiseen Sunin kanssa. Mun pitäisi saada seuruusta kiva liike, mutta jotenkin mua vaan ärsyttää treenata koko liikettä. Pitäisi tehdä jo pidempää pätkää, mutta jotenkin jumitan pienissä pätkissä. En myöskään ole osannut hakea oikeanlaista viretilaa seuruuseen. Tai olen, mutta en jaksa virittää Sunia. Sunin vire tarvii mun silmään olla inasen liian korkea kuin matala, mutta ei niin korkea että painaa / poikittaa. Mun pitäisi uskoa että tämä koira jaksaa treenata ja paljon, olen edelleen jotenkin siinä pentu/junnuvaiheessa kiinni ja mietin että jos ylitreenaan. Suni on kuitenkin ns. työkoira eikä terrieri. On noissa kahdessa koirassa ihan älyttömästi eroja, kaikki Kinan ongelmat heijastuvat mun omaan motivaatioon treenata asioita. Kuten nouto, mua ärsyttää opettaa pitoa ja silloin kun Kina treenasi niitä niin taisin hakata päätäni seinään, sama homma Sunin kanssa. Myöskin kaukot, en pidä niistä ja siksi Sunikaan ei tee niitä. Tosin.. Olen alkanut miettimään josko opettaisi kaukojen vaihdot Suppikselle niin että etupää pysyy paikoillaan.. Hmm..

Lauantaina 6.9 niihamassa, Sunille vähän tokoa + RC treenit ja Kinkulle tokoa

Kinalle ensiksi luoksetulo, palkkasin topin ja maahanmenot erikseen + vauhtipalkalla loppuosa. Aikas kiva! Tunnarin olin tehnyt valmiiksi, hakee katseellaan kapuloille mutta tuskin näkee niitä monen metrin päästä. Lähti ekalla käskyllä seilaamaan, ei löydä kapuloille ja tulee takaisin. Treenasin myös sitä, että kun mä käännyn -> Kina istuu paikallaan -> palkkasin. Oma löytyi muutaman toiston verran. Toisen taisin palkata vauhdista.

Sunille pienesti tokoa ennen juoksaritreenejä. Noutoa. En päästänyt kapulanheiton jälkeen noutamaan vaan käännyin vasemmalla liki-käskyn avustamana. Muutaman kerran ryysi kapulalle, lopulta kuunteli ohjeita. Päästin noutamaan kun oli kuulolla tehtävässä. Suu pysyi kiinni eikä sammakoita tullut. Lepoa erilaisillä häiriöillä, heittelin leluja, nameja ja noutokapulaa + tunnaripalikkaa Sunin lähellä. Noutokapula oli paha, vilkuili mutta pää pysyi maassa. Kävin oikein härnäämässä ja heitin suoraan eteenpäin ja poikittain naaman edestä. Jihuu! Kyllä se paikkamakuu edistyy joka kerta kun vaan jaksaisi treenata! 😉 Kontaktihäiriötä tehtiin taas lelulla, vasemmassa kädessä heiluttelin raatolelua ja oikeassa taisi olla naksu ja nameja. Nyt oli aikas skarppina, ei edes tahtonut vasemman käden lelua suuhunsa kun keskittyi niin kovasti tehtävään.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s