Nakkipalkalla

Perjantaina käytiin taas tokoilemassa tallilla. Treenejä ennen käytiin Anun ja Maijun kanssa lenkillä sääksjärvellä. Joku edesvastuuton retkeilijä (muutama tuli vastaan laavullepäin mentäessä) oli jättänyt tulen joka roihusi ihan kohtuullisesti. Jatkettiin sitten lenkkiä ja palattiin jossain vaiheessa takaisinpäin, tuli roihusi edelleen. Me sitten reippaina sammutettiin se. Onko tälläiselle jotain reklamaatiopaikkaa?

Kina sai puuhata ruudun kanssa, Anu viskas palkkaa kun pääsi lätkälle. Mun mielestä ruutuunmenot on ollut kiva ripeitä! Alkuun Kina otti vähän häiriötä Ihmeestä joka oli lähellä ja ei mennyt ruutuun suoraan vaan vähän koukaten. Toinen kerta oli jo selkeästi parempi. Sain myös vinkkejä ruudun loppuosan treenaamiseen. Kinalle vaan tuntui vaikealta ymmärtää että seuraa käskyllä sai vapautuksen makuusta. : D Pienen terrierin pienet herneet. ; )

Kina puuhasi luoksetulon kanssa, annoin kai Anulle palkan että voi heittää topista lelun. Kina luuli varmaan että sen päälle hyökätään koska väisti lelua ja juoksi ripeästi mun luokse. Voi jessus! Kokeiltiin vielä uudestaan mutta eihän apparin käyttäminen toiminut ollenkaan. Näytti jopa ahdistuvan siitä kun Anu ja Maiju seisoivat pysäytyspaikan lähellä. Reppana. Ehken jatkossa käytä apparia tai sitten opetan siihen erikseen. Lopuksi kisamainen, tule käsky taas hukassa. Nooh ehkä tämäkin ajan kanssa.

Lopuksi tunnaria, tehtiin rivillä vieraiden kapuloiden kanssa. Hyvin nuuhki, mutta toi väärän. En torunut, pyysin vain irrottamaan. Toisella kertaa lähti taasen vähän varovaisesti mutta Maiju kommentoi että ihan hyvin haisteli. Heti kun oli nostanut oman, kehuin ja palkkasin. Tehdään sitten palautukset erikseen. Kaippa noita vieraita kapuloita on lisättävä vaan joukkoon ja vielä niin että appari hajustaa ne, nyt Maiju oli nostanut pihdeillä kapulat laatikosta riviin.

Lopuksi tein itekseni seuraamista, muut koirat treenasivat myös joten saatiin sopivasti häiriötreeniä. Nakkipalkka oli aikas super juttu. Vois ehkä käyttää useammin herkkupalkkaa. Kinan seuraaminen oli kivan täpäkkää.

Sunin pelletreeneissä tehtiin aluksi hieman kontaktihäiriöitä perusasennossa, oltiin kahdestaan Eevan kanssa. Alkuun Suni käänteli päätään Eevan suuntaan mutta lopulta kontakti pysyi mussa koko aika vaikka appari kävikin aika lähellä. Hieno Suni! : )

Sitten luoksetulo, palkkailin aluksi pysymisestä. Sitten tein hämyjä, käännyin ja kehuin mutta en vapauttanut. Lopuksi luoksetulo ja alkuun heiluttelin lelua hämynä. Tuli oikeasta käskystä luokse.

Seuraamistakin tehtiin, alkaa tuntumaan (ja kuulemma myös näyttämään) hyvältä. Tehdään ehkä vielä jotain max 10 askeleen seuraamispätkiä. Käännöksiä pitäis pikkuhiljaa lisätä mukaan. Ollaan tehty viimeaikoina vaan täyskäännöksiä imuttamalla.

Tauon jälkeen hyppyä yhdellä laudalla alustalle. Ihan kivasti Suni lähti alustalle, alkuun vähän hetsasin. Varmaan aika nopea juttu opettaa Humpalle.

Loppuun tehtiin vähän agilityhöntsäilyä, hallin toisessa päässä oli yks mutkaputki ja toisessa päässä (nurkissa) kaks putkea. Halusin katsoa kuinka irtoo putkiin. Sehän irtos ja vaiks kuinka pitkältä matkalta vaikka mun oma liike oli jo poispäin putkista. Juostiin muutamia kertoja, vitsi että oli kivaa.

Vaikka suurimmaksi osaksi ajasta Suni on ääliö, siis megaääliö pentu niin tuntui että perjantain treenien jälkeen se onkin aikas ihku. Kaiken se tekee niin satalasissa ja hirveellä vauhdilla. Kyllä mä oikesti tosta tykkään ihan hirmuisesti, on vaan niin hienoa treenata Sunin kanssa kun se haluaa 110% tehdä töitä mulle. ❤ Kinaa yhtään väheksymättä tietystikään, mutta Suni on niin erilainen.

Sunin mielestä puiden kiertäminen ulkona on huippuhienoa, Kina kiertää yhden puun ja odottaa palkkaa. Suni kiertää vaikka kymmenen puuta eikä tarvitse ruokapalkkaa vaan kehut riittää ja silti olisi menossa uudestaan. On terrierissä ja vesikoirassa eroja. ; )

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s