Ke, to, pe, la

Keskiviikkona käytiin tallilla ihan vähän höntsäilemässä. Suni sai kokeilla putkea (Esa jeesas lelun kanssa putken toisessa päässä). Tehtiin vain muutama kerta. Hienosti meni. : ) Suni puuhaili myös kosketusalustan kanssa, vahvistin alustalla pysymistä ja kokeilin myös alustalle hakeutumista kauempaa. Noutoakin tehtiin muutaman toiston verran. Sivulletuloja treenailtiin myös.

Kina sai juosta putkirallia (kaks mutkaputkea ja yks suora) ja se oli hirmu kivaa kun neiti räykytti. ❤ Kinan kans tehtiin myös seuraamista, pysähtymiset meni ihan liian eteen joten hinkattiin sitten paikkaa. Tehtiin myös lopuksi taasen ihan sivulletuloja. Kina teki myös noutoa, kerran kapula hukkui hallin seinää ”pressun alle” joten se oli aika vaikea mutta kun kapula lopulta löytyi, oli neiti aika maireena. : )

Treenien jälkeen käytiin Esan ja koirien kanssa vielä lenkillä (taasen kaatosateessa).

Torstaina käytiin taas tallilla. Ekaks treffattiin Hanna ja tehtiin lapsosten kanssa vähän pentuagilityä. : ) Hanna ylipuhui mut aloittamaan Sunin kanssa jotain pikkuagilityjuttuja. Hih. Otetaan hissukseen tämän agilityn suhteen.. Toko on niin vahva laji tällä hetkellä mulle.. ; )

Sunipelle puuhaili ekaks suoraputken kanssa, no problem! Rallatteli jopa eestaas sitä putkea. Kokeiltiin myös mutkaputkea niin että heitin lelun kun Suni tuli putkesta ulos. Sitten tehtiinkin vähän vaikeempaa hommaa, Suni näki että jätin lelun putkensuulle. Hyvin pystyi luopumaan lelusta ja suoritti ekaks putken. Kokeiltiin myös yhtä siivekettä. Eihän toi blondi tajunnut kun lelu oli ekaa kertaa odottamassa valmiina. Kyllä se sitten alkoi hoksaamaan että totta tosiaan siellä voi oottaa palkka. : D

Agilityjen jälkeen puuhailtiin tokoa Kinan kanssa. Aluks ruutua, katse taas harhaili mutta ihan ookoosti lähti ruutuun. Tehtiin muutama toisto alustalle jonka jälkeen muistaakseni vein lelun ruutuun valmiiksi ja tehtiin seuraamispätkää. Siirryttiin taas ruutuun jossa lelu palkkana. Kyllä tää treeni auttaa ja kyllä me saadaan vielä ihan ok ruutu. : ) Kina teki myös pari kertaa hyppynoutoa, aluks lähti vähän epävarmasti kun tein kisanomaisesti pari kertaa, vaihdoin sitten vauhtipalkkaan eli takaisintullessaan hypätessään lelu tuli taskusta, sain tällä kivasti vauhtia Kinalle. Kaukot oli meidän murheenkryyni. Tehtiin Maaritin kanssa tosi vaikeita juttuja. Tein eri mittaiselta matkalta niin että liikkuri oli toooosi lähellä Kinaa. Jäi siihen kiinni, mutta palkkasin kaikki vaihdot. En tainnut edes päässyt istumista pidemmälle koska halusin palkata siitä että pystyy ylipäätänsä tekemään mitään. : ) Olipas vaikea treeni, mutta hyvä sellainen. Kina oppii siihen että se on ihan sama kuka häsää ja missä häsää siinä lähellä niin töitä on tehtävä. Eikä Kina näyttänyt yyber ahdistuneelta vaan ehkä oli enemmänkin hämillänsä. Sitten vielä lopuksi vähän tekniikkaa, Maarit piti takajaloista kiinni kun tehtiin istu-seiso-istu. Takajaloista on pakko ”auttaa” koska muuten Kinkulla ei ole mitään hajua, luonnostaan ei tee yhtään mitään oikein noissa kaukoissa. Note to self: Treenaa pennun kanssa kaukojen tekniikkaa!!

Perjantaina Ama kävi Olofilla (juttua myöhemmin) ja kiirehdin sieltä suoraan tallille. Meidän ei pitänyt ehtiä Sunin pentutokoihin mutta ehdin mä ihan muutamaks minuutiks. Treeneissä tehtiin kosketuskeppiä (lainasin Sarilta sitä sekä naksua) ja Suni hiffas sen samantien. Älkkyvälkkypenni! Sari myös vinkkas kellotustreenistä, minuutti naksuttelua ja huilitauko. Kuulosti loogiselta, ehkä vois alkaa toteuttamaan Sunin ja Kinkun kanssa tuota.

Lauantaina tokoiltiin hervannassa vesitornin kentällä Suvin kanssa. Kiitos seurasta : )

Kina aloitti ruudulla, se näki kun kävin laittamassa lätkän ruutuun. Lähti vähän epävarmasti ja se menee jotenkin semibanaanilla mutta löysi alustan. Toka toisto oli selkeästi parempi. Tehtiin pieni pätkä taas jotain seuraamista ja yleistä höntsäilyä. Suvi vei lelun valmiiksi ruutuun. Lähti ihan ookoosti ja lelu löytyi ja Kinkku oli onnellinen. Se veti rallia pitkin kenttää lelu suussaan. ❤

Tauon jälkeen Kina sai puuhata tunnarin kanssa. Voi murheenkryyni! Tein ekaks omaa lehtien joukkoon ja sehän löytyi. Sittenkun joku muu tulee laittamaan rivin tunnareita ja oman sinne joukkoon niin ajatus katoaa ihan täysin. Bongaili vääriä ja mokaili sen minkä kerkes. Huoh. Kun itse olen vienyt kapulat niin meillä ei ole mitään ongelmaa. Haistelee kyllä ja käyttää nenuansa tarkkaan mutta kun joku muu vie niin ei ole sitten minkäänlaista ajatusta koko tunnarista. Onneks se nyt ei oo täysin pilalla, mutta jotenkin muistan että mua on varoitettu tästä et jos teen pelkästään itekseni tunnaria.. : / Tarvii vaan ottaa to-do-listalle ja aina apparin kanssa! Kerran tunnarit olivat niin että ruutu oli oikeasti aikas monen metrin päässä takana, Kina lähti kapuloille ja sillä oli ajatusta hommasta mutta sitten tuli varmaan totaalinen blackoutti ja lähti ruutuun jossa oli wubba valmiina odottamassa. Neiti juoksi takaisin aikas onnellisena. Heh. Kenties jonkinlaista sijaistoimintoa. Toivottavasti tunnarista ei tule meille sellaista että se alkaa ahdistumaan. Vois myös kokeilla verkkoa noihin kapuloihin niin ei tuu bongailtua vääriä. Käpytunnarihan on maailman helpoin juttu Kinalle mutta joku tässä liikkuri + minä + koira touhussa mättää. Vieraan haju kenties? Lopuksi tehtiin niin helppo että oma löytyi ja palkkasin Kinkun ruhtinaallisesti. Jäi vähän karvas maku suuhun tuosta tunnaritreenistä.

Sunipelle sai kikkailla sivulletulojen kanssa, muutaman kerran tais käydä niin ettei neidin pylly edes mennyt alas asti vaan jäi vähänniinkuin kyykkyyn, ei kovin vakavaa. Seuraamista tehtiin muutaman askeleen verran niin että aloitin imutuksella, nostin käden pois ja palasin imutukseen. Ideana oli palkata koira vasemman jalan lahkeeseen kiinni mutta ystävällisesti Suvi huomautti että mun sydeemi ei ihan toiminut. : D Pitääpä olla tarkkana jatkossa, mutta tolla systeemillä olen saanut seuraamispaikkaa tiiviimmäksi. Seuraaminen näyttää mun mielestä tällä hetkellä täysin kelvolta. : )

Suni myös puuhasi noudon kanssa, otin viivettä hakemiseen kun oli niin kovasti kapulalle ryntäämässä. Luulin että se auttaisi siihen äänenkäyttöön mutta ei.. Joka ikinen kerta kun neiti syöksyy kapulalle, tulee sellainen ärinäpurina kun nappaa siihen kiinni. Eilen treeneissä ei saanut kertaotteella juuri kapulaa, hampaiden vaihtumisella on varmasti oma osansa. Tehtiin myös sitä että Suvi haki kapulan pois jos alko jo heitettäessä möykkäämään, se ainakin tehosi. Tarvii alkaa tosissaan miettimään että mitä ihmettä mä teen tuon noudon kanssa. Tohon tyyliin en haluaisi jatkaa, tarvii kysäistä Sarilta vinkkejä noutoon pennetreeneissä.

Luoksetulo vasta olikin sitten murheenkryyni, hetsasin alkuun (Suvi piti kiinni) ja siis se oli ihan peestä. Suni möykkäs ja suusta tuli niin kovasti sammakoita että jouduin sitä nätisti torumaan (ja ehkä säälimään). En sitten hetsannut yhtään ja kutsuin luokse, mutta joka kerta kun valjaista hölläs ja Suvi oli päästänyt irti niin sammakko tuli ihan noin vaan. Aargh. Siis mähän en pidä tuosta äänenkäytöstä, ei se mikään ylitsepääsemätön ongelma ole mutta aion puuttua siihen totaalisesti. Yritettiin eri tyyleillä saada Suni odottamaan kiltisti (tämä ei itsessään ongelma) vaan se kun päästää irti.. Kehuin sitä kun odotti hiljaa ja pidin lelua seläntakana piilossa mutta ei.. Lopulta laitettiin Suni remmiin kiinni ja jätin sen vähänniinkuin odottamaan paikoilleen. Eihän se osaa odottaa kunnolla paikoillaan, tehtiin kuitenkin sen verran lyhyttä pätkää niin odotti kiltisti lupaa. Tällöin se sammakko jäi pois, suusta ei tullut pihaustakaan. Jihuu! Tarviis nääs kahtoa miten tuon luoksetulon kanssa jatketaan. Ei Suni ainakaan yhtään hetsausta tarvi, se tulee niin lujaa luokse kun vaan kintuistansa pääsee. : D

Suni sai sellaiset hepulit kentällä (en oo ikinä ennen nähnyt tollaista) ja juoksi iteksensä kauheeta rallia, ihan kuin olis tuli persuuksen alla mennyt. : D Ja se hepuloi myös lelun kanssa. On se kyllä aikas makea pentu. ❤ Olen saanut sille treeneihin todella hyvän vireen, jopa ehkä ylivireen. Tää toko on tälläistä tasapainottelua vireen kanssa. Kinalla ei ylivirettä tule, ehkä joskus alivirettä. Mutta Sunin kanssa saankin sitten toisenlaisia ongelmia. Hih. Mutta se ei mua haittaa koska ongelmanratkaisussa oppii taas uusia koulutuskikkoja. : )

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s