Kinkkurulla ja Suttura treenaavat

fb229Ollaan treenattu Kinan kanssa noutoa, seuraamista (etenkin käännöksiä), kaukoja ja liikkeestä seisomista. Noudon kanssa ollaan edistytty hieman, moodi on paljon parempi ja ollaan tehty todella vähän toistoja / per treeni. Asenne alkaa selkeästi olemaan rennompi ja leikitänkin hieman kapulalla. Kaukoissa olen palkkaillut paljon maahanmenoista, viime aikoina olen keskittynyt pelkästään istumisiin ja maahanmenot ovat hidastuneet. Ei ne huonoja ole mutta hitaita.. Sisällä ollaan treenattu paljon sivulletuloja, vahvistettu paikkaa ja sitä että siihen ei voi perrata. Askelsiirtymiä ollaan aloitettu myös treenaamaan. Vasemmalle muutaman askeleen siirtyminen on hyvä, mutta oikealle siirtyessä Kina tuppaa raahaamaan pyllyään maassa.. : O Nooh, en tiedä onko se kovin vakavaa meidän kohdalla..

Suttura on puuhaillut noudon kanssa myös, olen heittänyt sille kapulaa ja heti kun nostaa ja lähtee liikkeelle, tulee lelupalkka. Tyyppi leikkii tosi hyvin. Terrieriasennetta selkeästi näkyy.. ; ) Ollaan treenailtu sivulletuloja, Suni on kova pomppimaan.. Selkeästi penne ymmärtää että mitä mä haluan, tosi hyvin jaksaa treenata mun kanssa. Teen toki pieniä treenejä kerrallaan jotta mielenkiito pysyy 100 prosenttisena. Haluan tuon asenteen säilyvän pitkään pennellä. Sisällä ollaan treenailtu myös namiseuraamista, kontakti alkaa löytymään ja neiti tarjoaakin sitä ahkerasti vaikkei se nyt namiseuraamisessa ideana olekaan. ; ) Oon vahvistanut jo opittuja juttuja kuten maahanmenoa ja istumista. Hauska huomata, että Suni muistaa että eteisen matolla on treenattu kosketusalustaa sekä merkkiä.. Juoksee päättömänä kohti ulko-ovea ja etsii katseellaan jompaa kumpaa edellämainittua. Korvat vaan heiluu vauhdissa. : D Kun treenattiin istumista, jotenkin tempusta muodostui jotain ihan muuta. Kina makasi vieressä odottaen omaa vuoroaan ja sain Sunin jotenkin ehdollistumaan siihen että sen pitää koskea Kinaa kuonoon. Ei se haittaa, tehdään siitäkin sitten temppu! : D Usein naksuttelussa käy niin että mietin valmiiksi mitä juttua lähden työstämään mutta toteuma onkin ihan jotain muuta. Eikä se haittaa ollenkaan, monet temput lähtee vahingossa kehittymään.

fb225Sain Sunille varattua vihdoinkin sen eläinlääkäriajan 12vk rokotuksille. Meinas jäädä varaamatta kunnes tutkin tuota kalenteria että likkahan täytti tiistaina jo 11vk.. Hups.. : D

Ai niin, mulle tarjoutui tilaisuus osallistua seuramme agilityn penturyhmään sekä tavoitteellisten pentujen tokoryhmään. Pitkään pohdin tuota meidän tulevaa agilityharrastusta.. Jos olisin osallistunut agilityn penturyhmään, suurin osa meidän treenikerroista olisi kulunut siihen että kun me vaan leikitään. Suni on kerran mennyt putken Kinan perässä eikä mitään muuta agilityjuttuja tarvikaan nähdä muutamiin kuukausiin. Aluksi mietin kurssipaikan jakamista yhden seurakaverin kanssa jolla on se ihana kelpietyttö Sirpalta jota kävin palluttelemassa syntymästä lähtien. Olisin osallistunut vain kerran kuussa ja kaveri loput koiransa kanssa. Mutta sitten taas aloin miettimään, että minkä takia maksan kausimaksua siitä että käyn vaan leikkimässä. Agility on sellainen harrastus että yritän pitää sen mahdollisimman kauan pois meidän kuvioista. Koska sitten kun aloitan Sunin kanssa, oon taas ihan koukussa koko hommaan. Enkä näe tarpeelliseksi tehdä tuon pennen kanssa varsinaisesti agilityä. Meidän agility on sitä että me höntsäillään ja leikitään paljon, opetellaan puidenkiertoa, laatikkotreeniä (2on-2off), sylkkäreitä, poispäinkäännöksiä jne ihan vain ulkona ilman esteitä. Kaikki fyysinen ja raskas tulee vasta myöhemmässä vaiheessa.

Kun taas toko.. Sehän on tällä hetkellä mulla sellainen että sitä teen jo ja haluan keskittyä siihen. Tokossa ei niin vaadita fyysisiä ominaisuuksia ja ihan pikkupennen kanssa sitä pystyy treenaamaan. Siksi mennään Sunin kanssa nyt tokon penturyhmään, se kestää koko kauden eli alkaa lokakuussa ja loppuu muistaakseni huhtikuun tienoilla. Saamme heti alusta lähtien häiriötreeniä, apua luoksetuloihin ja vaikka mihin. Heitinkin jo ihan herjalla että ens vuonna tokon SM kisoihin, mutta saapi nähdä. Penne vaikuttaa hurjan kivalta tässä vaiheessa enkä liikaa halua sysätä painetta sen päälle. Edetään rauhalliseen tahtiin ja katsotaan mitä likasta kehittyy. Kiirehän meillä ei ole, mutta haluan purkaa treenaus intoni nyt tokoon ja temppuiluun. Sanoisin, että tälläiselle ”henkeen-ja-vereen-agilityharrastajalle” tämä vaihtoehto ei ollenkaan ole huono. Päinvastoin, tehdään pennen kanssa hallintajuttuja ja suhdetta ensiks. : )

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s