Rytmitys on kaiken A ja O

Kävimme Ampun kanssa Niinun treeneissä 26.5.2013.

Odotin rataa mutta saimme jotain aivan muuta. Ei sillä että treeni olisi ollut missään nimessä huono, päinvastoin.

Mä ajattelin eka että hyppysuora putkirallin kanssa on piece of cake. No ei se ollutkaan, niin helposti Ama otti kieltoja putkelta kun oletin että se menee niihin vaikka lopulta sitä piti kuitenkin saattaa aika paljon ja ohjata (!!) ja omalla rytmityksellä oli niin suuri merkitys.

Suorilla menin ottamaan aika kauas (kun Ama oli vielä putkessa) vastaan, tähän heti muutos. Piti hetken aikaa odottaa että koira tulee putkesta ja sitten vasta liikkeelle. Videolta näkee että eroa oli jonkun verran. Niinulta sain kommenttia siihen että hissuttelen liikaa. Noh, siihen on väkisinkin mennyt koska pelkään ajattelin aina että rimoja tulee alas. Mitä hillitympi ohjaus, sitä tarkempi ja myös varovaisempi. Ymmärsin että kuinka paljon saisin Amasta irti omalla rytmityksellä ja kiihdytyksillä. En vaan yksinkertaisesti uskalla. En myöskään luota.

Toinen pätkä oli putken jälkeen pari hyppyä ja takaaleikkaus. Kuvittelin ja oikeasti luulin että nääkin on ihan iisejä meille. No eipä ollutkaan. Tainno kyllä takaaleikkaus sujuu, mutta heti tuli huomautusta siihen että takaaleikkaus ei saa olla veto. Ja vetona nuo takaaleikkaukset teen aina. Ainakin lähestulkoon. Leikkauksen pitää mennä kohti haluttua estettä, ei vetää pois siltä. Eli tässä olen ollut totaalisen väärässä, keskityin oikein kovasti siihen että leikkaus menee kohti estettä ja me saatiin onnistumisia. Videolta katsottuna, linja muuttuu ihan selkeästi. Rytmityskin on tärkeä aiemmilla hypyillä. Kun rytmitystä ei ole, Ama kaahottaa. Rytmityksiin jäin vaan liian kauaks aikaa jumiin, selkeä muutos liikkeeseen ja hetihophop liikkeelle.

Kolmannella pätkällä tehtiin vaikeampia leikkauksia, jotka onnistuivat jotenkuten. Ei mun todellakaan tarvitse mennä lähellä ohjaamaan, kyllä Ama osaa ihan itse hakeutua hypyille. Ja hienosti menikin kun vaan olin ajoissa. Ihan pienillä jutuilla oli todella suuri vaikutus. Jos ekalla hypyllä (mistä käännyttiin) oli rytmitys myöhässä, koko pakka levis totaalisesti. Rytmitykset on mulle vaikeita, jarru löytyi kyllä kun sitä vähän kaivettiin ohjaajan taskuista.. ; )

Niinu oli kouluttajana mukava ja tarkka. Niin yksinkertaisesta treenistä sai niin paljon irti. Voih, kaipaisin niin kovasti luottoa Amaan. Sellaisen luoton että voin heitellä (ei nyt kuitenkaan ihan kirjaimellisesti ; )) sitä esteille kuinka vaan ja se menee ja mä voin keskittyä siihen kiihdyttelyyn. Menen kyllä uudestaan Niinun treeneihin aivan varmasti jos tulee sellainen mahdollisuus. Mä sain ihan hirmuisesti irti tuosta treenistä, sellaisia yksinkertaisia asioita mitä mulle pitää ratakiskosta vääntää. Kunpa muistaisi nämä Niinun ohjeet jatkossakin. Täysillä meneminen kirii sekunteja pois radalla. Niin. Katsokaapas meidän kisavideoita, mä en edes juokse. Mä vaan tanssahtelen (valssia jonka askelia en osaa) eteenpäin. Asenne puuttuu. Jos joku löytää puuttuvia palikoita meille (tai siis mulle) niin mä ostan heti! : D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s