Usein syy löytyy hihnanpäästä

Ke illan kilpailut saivat minut kiukkuiseksi ja pettyneeksi. Joten torstaina päätin lähteä Aman ja Kinan kanssa SDP’lle treenaamaan. Teemana kontaktit ja kuolleelle lelulle meno. Ja mä onnistuin, sain mielen taas korkealle ja hymyilin.

Ama pääsi treenaamaan ekaks A-estettä. Otettiin kunnon vauhtipätkää ennen kontaktia. Kesti kehut mutta ei vapautunut käskystä. Ehkäpä vasta neljännellä kerralla. Tein sen jälkeen pelkkiä vapautuksia ilman kehuja, ei onnistunut alkuun. Joten nyt voi ottaa peilin käteen ja syypää löytyy sieltä. Ama ei siis ymmärrä vapaa käskyä vs. kehuja. Kumpi on se vapauttava? Joten tätä alamme työstämään, toistaiseksi pitäisi muistaa kisoissa ettei kehu vaan vapauttaa suoraan. Muutenkin olen miettinyt että kontakteja pitää treenata myös paljon, ei ne pysy kunnossa jos ei ota välillä niille extrahuomiota. Eli meillä ei varsinaisesti ole ongelmaa.. Ongelma olen vaan minä. ; )

Kiinakin pääsi puuhaamaan. Vauhtipätkää, vähän tais jäädä yksi hyppy koko aika välistä mutta ei se mitään haittaa, olisin voinut laittaa etupalkkaa mutta ääh.. En jaksanut. : D Kiina pääsi keinuilemaan myös, ekaksi teki hienon lentokeinun, mutta se ei onneksi tyttöä säikyttänyt. : ) Puomiakin tehtiin vähäsen. Tein Kinasta pienen videonpätkän. Vauhtia neidillä on ja välillä harmittaakin että siitä ei tullut agilitykoiraa, mutta minkäs teet. Kina oli ihan superonnellinen taas kun pääsi puuhaamaan mun kanssa, voi sitä rakkauden määrää. ❤

Ama pääsi taas jatkamaan huilitauon jälkeen keinulla. Keinut olivat hyviä, kesti kehut ja meni suoraan 2on-2offiin. Vapautuksissa myös ongelmia. Lopuksi Aman kanssa aloitettiin projektilla ”kuolleelle lelulle meno”. Ensinnäkin nyt joudun syömään sanani siitä että kuinka vaikeaa tuo tulisi olemaan. Onhan Ama kuitenkin lelupalkkautuva, lelu on vain ollut hieman väärä. Vaihdoin siis narulelun Kinan wubbaan (joka ristitään nyt Aman wubaksi : )) ja sehän kelpas. Tein ensiks hetsaamalla niin että pidin Amasta kiinni, heitin lelun ja sanoin missälelumissälelu. Ama lähti lelulle vallan hienosti! Ja tapporavistaa wubbaa.. ; ) Toistoja tuli aika monta joten uskaliaasti tein hypyllä ja lelulla. Näytin että laitoin lelun hypyn taakse, palasin Aman viereen ja vielä siinäkin kohtaa sanoin sille että missä lelu on. Ama lähti hypylle ja nappasi lelun mukaansa ja sai multa yyberhienot kehut! Välillä sattui niin ettei Ama ottanutkaan lelua mukaansa vaan meni ohi, muutuin itse passiiviseksi ja odotin. Ama lähti hakemaan lelun mukaansa. Ja taas muutuin aktiiviseksi ja kehuin. Vielä en kauheasti ottanut liikettä mukaan ohjaukseen, kunhan nyt tässä ekalla treenikerralla sain sen ottamaan lelun mukaan. Ihan mahtifiilis siinä mielessä, että nyt mun tarvii vaan ihan hirmuisesti vahvistaa noita ja toivon että jossain vaiheessa kun olemme edistyneet, Ama ottaisi myös vieraalta ihmiseltä palkan. Niin että lelupalkka olisi edessä apuohjaajalla. Tämäkin vaatii ihan hirmuisesti treeniä Aman kanssa, mutta mä olen valmis!

Oli hyvä että lähdin treenaamaan koissujen kanssa. Tajusin että olen itse täysin syypää noihin meidän kontaktiongelmiin. Kun Ama ei ymmärrä niin minkäs voit tehdä muutakuin vahvistaa oikeanlaista suoritusta. Kontaktit muutenkin ovat antaneet paljon ajattelemisen aihetta. Onneksi mun ympärillä on ihania ystäviä joilta saan apua, esim. iso kiitos Anulle joka taas avarsi mun maailmaa. Mä ajattelen asioista liian yksselitteisesti, silleen ettei koiran logiikka vaan toimi sillä tavalla miten ajattelen. Ongelma pitää purkaa ja miettiä missä kohtaa tulee virhe. Virhe ei pääasiassa tule siitä etteikö Ama tietäisi mikä 20n-20ff on vaan se ettei se tiedä mikä vapauttava sana on, kehut vaiko vapaa käsky. Tämäkin on sellainen asia minkä tiesin, mutta en uskonut ennenkuin joku vääntää ratakiskosta mulle. Helppohan mun muille olisi sanoa, mutta kun itse joutuu tälläiseen tilanteeseen ei aina ymmärrä kaikkea. ; ) Toinen asia mitä olen miettinyt. Jos radalla tulee selkeä kontaktivirhe (ei siis kehuista vapautuminen) vaan että Ama menee läpi/tulee liikkeen mukana pois kontaktilta, mitä teen? Nyt olen ottanut kontaktin uudelleen ja lähtenyt pois radalta. Ja kehut ovat olleet palkkana, ei lelua/nameja. Ama on sellainen että esteet palkkaa sitä joten luulisi tuon olevan ns. paras rangaistus. Mutta olen myös miettinyt sitä että jos kontaktilta tulee läpi ja lähtee suoraan pois radalta, koira ei saa tilaisuutta näyttää kuinka se este suoritetaan. Olisko myös hyvä käskyttää maahan (ei siis sanan varsinaisessa merkityksessä maahan vaan paikoilleen) ja siitä jatkaa, rataa voisi vielä jatkaa ja koira oppisi sen että kontaktilta joka tapauksessa jatketaan vain ohjaajan luvalla. Hmm.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s