Viikonlopun puuhastelut

Kina näyttää kuinka 20n-20ffia voi treenata missä vaan! : )

Lauantaina käytiin mökillä, syötiin ja saunottiin ja riehuttiin (=Kina riehui) ulkona. Neiti päästelee aikamoista rallia tontilla menemään, kerran keilasi Viiviä. Sai palkaksi nuhtelun ja vähän aikaa kestävän köllöttelyn yksin eteisessä. Joka kerta kun Kina ryysii Viivin päälle, sama homma, mä annan äänellä palautetta ja käyn pistään Kinan maaten. Viime aikoina oon joutunut monta kertaa sanomaan jopa saman päivän aikana siitä, että kenenkään päälle ei kiihdytellä eikä tönitä eikä hypitä yli jne. Tuntuu vaan välillä että Kina unohtaa näitä asioita. Tiukka linja kuitenkin pysyy tässä aina..

Mökillä kuitenkin vähän treenattiin kaukoja, naksuttelin ripeistä suorituksista. Alkuun Kina teki tosi hyviä vaihtoja ja kun naksuväli piteni, ei tullut vaihtoja ollenkaan. Kävin pari kertaa nostamassa valjaista istumaan kun ei noussut tuplakäskylläkään. Hei ja taas tuli tsemppaus, seuraavat kertakäskystä! Vaihtoja ei saisi tehdä paljoa jotta into pysyy hyvänä ja vaihdot ripeinä. Tehtiin myös seuraamisia, aika lyhkäsiä pätkiä. Teki mun mielestä tosi kivalla asenteella. Tein myös seuraamista vastapainona siltä väärältä puolelta. Loppuun vielä temppuilua, yritin saada Kinaa muistamaan vanhaa (jo pari vuotta sitten opeteltua temppua) kumartamista, mutta ei onnistunut millään. Pystyi kyllä tekemään oikein kun antoi käsiapua mahanalle, mutta ei itekseen. Kina on niin naksukoira kun voi ja olla, mutta joskus tää pelleily menee ihan yli hilseen. Joskus se passivoituu kun on ehkä sata kertaa yrittänyt jotain temppua (kuten kierimistä tällä hetkellä) kun sanon sille monennenko kerran että ei se oo vieläkään se mitä mä tahdon. Joskus tempputreenit on vaan pakko lopettaa kesken.. Myöhemmin Kina pääsi treenaamaan kontaktia kivelle ja portaille. Vähäks huisia!

Lauantai-iltana käytiin hakemassa kamalia Amalia hoitoon. : ) Sunnuntaina käytiin sitten treenaamassa ennen hieronta-aikaa. Ama aloitti kontakteilla. Puomilla teki muutamia ihan sairaan yyber hyviä toistoja. Törkeen nopeita, sellaisia kontakteja tilaisin ainiaaksi! Pysymisen kanssa ei ole ongelmia, pysyy hyvin kehuistakin (kerran tuli vau’lla pois) ja kestää mun liikkeen, mutta.. Ongelma on nyt se, että neiti ei nyt ymmärrä sitä että jos vapautus tulee niin että oon liikkeessä, Ama ei vaan tajuu. Se jää pönöttämään kontaktille ja oottaa ja vasta toisella-kolmannella vapautuu. Eli tässä myös lisätreeniä, josko liikettä lisäis pikkuhiljaa. A-este on ihan passeli, sen kanssa ei oo mitiä ongelmia. Jostain kumman syystä puomilla on vaan kivempi himmailla.. : O

Amppulin tauon aikana Kiina pääsi puuhailemaan, voi video mikä into tuosta löytyi. Tehtiin alkuun puomitreeniä, Kina kun on oppinut jonkun niin se vaan sen yksinkertaisesti osaa helkkarin hyvin. ❤ Sitten vauhtipätkää (pelkät siivekkeet, ei rimoja), kolme hyppyä, putki, puomi. Raivoa löytyi ja sai ihan tosissaan laittaa tossua toisen eteen. Palkaksi (etupalkka puomilla) ekaks frolicia ja sen jälkeen lelurevitys ja halipusut. : D

Ama pääsi tauolta puuhaamaan keppien leijeröintiä niin että sylkkärin tyylisellä viskaan sen putkeen ja eteen hypylle. Treenasin peruuttamalla, eli ensteks ihan etenemistä putkelta hypylle. Jumantsiisus oli hankalaa, nyt kun kelpie sai mennä niin kelpie ei mennyt. Etupalkka ei kiinnostanut (nameja kipossa).. Kesti hetken aikaa kunnes saatiin onnistumaan.. Sitten sylkkäri tai oikeastaan poispäinkäännös putkeen ja hypylle. Tätäkin treenattiin muutama kerta, sitten kepit lisänä ja putkeen ja hypylle. Pari onnistunutta toistoa ja ei tehty tätä enempää. Tehtiin myös Aman kanssa vauhtipätkää, mä todellakin jäin jälkeen. Nyt Ama lähti ihan hanskasta, karkas kauas a-esteelle ja silleen.. : D Tähän pätkään kuului myös puomi joka oli pari kertaa aika hidas, sanoin sitten että nyt tarvii vähä tehä ripeämpi kontakti niin johan alkoi sujumaan. Hitaista ei saa kyllä palkata ollenkaan. JA vaatia nopeampaa ja parempaa hetsauksen avulla.

Kiinalainen pääsi puuhailemaan taas, vauhtipätkää. Nyt oli vähän pidempi pätkä mutta Kina meni niin hienosti! Olen niin ylpeä mun pikku mösömasustani. SDP on treenipaikkana sellainen että Kina on jotenkin agilityssä paljon parempi siellä kuin tallilla, liekö syynä se että se oli kipeä kun treenattiin tallilla aikoja sitten inhottavia juttuja? Lopuksi vielä vähän päällejuoksua takaakierrolla, lähtee hyvin kiertoon mutta ei tule kohti. Tein monta toistoa niin että tiputin lelun palkaksi. Kyllähän se sitten alkoi onnistumaan. : )

Ama teki vielä lopussa vähän pätkää Elinan treeneistä, takaakierto päällejuoksulla ja ennakoiva valssi seuraavalle hypylle. Saatiin onnistumaan! Sitten vielä jarrua hypylle ja sylkkärillä seuraavalle, tosi pienestä välistä siis. Tätä en saanut (siis uskaltanut) Elinan treeneissä kokeiltua joten nyt testasin kuinka homma etenee ja meni hyvin. Kyllä Ama kääntyy kun sitä jarruttaa ja ottaa vaan käteen. Hyvä Amppu!

Jäähdyttelylenkin jälkeen kurvattiinkin tähän mun kotini lähelle hieroja Hannan luokse. Ama oli niin juntturassa selän alueelta. Lihakset on tosi jäykät, Ama sai sähköä vasempaan takakoipeen (koiran päästä katsottuna vasen puoli) ja selkään. Varasin uuden ajan syyskuulle, josko saataisin nuo lihakset vähän kuntoon. Elinallekin tarvii muistaa varata aika syksymmälle. Tarvis aina muistaa tasapainottaa Piiran ja Elinan hoitoja. Kun kumpikin tekee omaa työtään, ei saisi käyttää vaan toisella hoidossa. Katsotaan nyt kuinka hierojan hoito auttaa Amalla, olis kiva löytää sellainen ns. luottohieroja fyssarin ja osteopaatin lisäksi! Kinakin saisi mennä Elinalle hoitoon, en edes uskalla miettiä kuinka sen lihakset on juntturassa kun edelliskäynnistä Elinalla on aivan liian pitkä aika.. : O

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s