Kiina treenaa avoimen juttuja

Eilen ennen agilitykoulutustani treenasin Kinan kanssa vähän tokoa. Alettiin harjoittelemaan avoimen luokan hyppyä. Ongelmana meillä on että Kina jää liian kiinni hyppyyn eikä varppina pääsisi enää takaisin yli. Joten lätkä käyttöön, tein pari toistoa ennen itse hyppyä että tyttö muistaa mikä ideana oli. Lätkä oli tosi hyvä juttu, meni sairaan lujaa sinne ja jopa muutamia kertoja tais varastaakin. ; ) Tein parilla laudalla, toki sitä kolmeakin tai edes kahta ja puolta olis hyvä treenata.  Sitten tein niin että jätin Kinan istumaan toiselle puolelle ja palasin ”alkuun” ja kutsuin sivulle, teki hyvin. Tosin jos jostain pitää nipottaa niin vinoista perusasennoista. Huoh. Näitä on vaan yksinkertaisesti pakko hinkata enemmän.

Noutoakin tehtiin puisella kapulalla, pari kertaa hetsattuna ja pari kertaa ihan sivulta istumasta. Kina kyylää kapulaa, mutta en olisi niin kovin huolissani tuosta, tosin olen vaatinut katsekontaktia ennen hakemista koska muuten saattaa lähteä itekseen noutamaan. Joskus muinoin nouto tai ylipäätänsä kapulaan koskeminen oli ällöä ja nyt se on ihan sairaan kivaa. Jännä juttu. : D Kinalla tulee sellainen pomppuhyökkäys kapulalle sitä hakiessaan mutta ei sentään rääy, niinkuin joskus. Tein muutamia vauhtinoutoja ja vaikka mulla oli lelu kädessä, tuli silti sivulle? : O Lopuksi vielä niin että jätin Kinan hengailemaan ja kapulan sen eteen, käskin nostaa ja annoin vielä lisäkäskyn sivulle. Nyt paikka alkaa olemaan ihan hyvä, kestoa vaan tarvisi lisätä. Oon ite aina niin hätäinen tuossa. Jossain vaiheessa olis tietty ehkä ihan hyvä alkaa treenaamaan liikkurin kanssa. ; ) Mutta paikkaa pitäisi vahvistaa lisää ja kapulan pitoakin mutta tämä jälkimmäinen siis eri treenissä alkuun. Olen ollut laiska, koirani yli 4v osaa noutaa mutta ne kaikki muut jutut on vähän hakusessa. Oon tehnyt vauhtinoutoa niin monta vuotta. : D

Huilin jälkeen tehtiin seuraamista, asenne oli kohdillaan vasta loppua kohden. Tai siis seuraa kyllä ja pitää kontaktia ja on hyvällä paikalla mutta sellainen lattea. Seurautin myös suoraan vauhdista ja fiilis oli parempi. Tosi kivat kehut saadessaan reppana luuli että meillä on loppupalkka jossain, ryntäsi niin onnessaan treenikassille?!? Käännökset oli ihan jees, täyskäännökset normaalia parempia.

Sitten luoksetulon pysäytyksiä vain seisomisella. Otin vähän putkesta vauhtia, tein yhden stopin tyyliin kymmenestä ja jokaisella läpijuoksukerralla alkoi ennakoimaan. Shit! Kina oli selkeästi sitä mieltä että näin se homma etenee ja kun annoin lisäkäskyä tulla luokse, se oikein skarppas ja todellakin jähmettyi paikoilleen. : D Tästä juuri kasviksen kanssa juteltiin muutama päivä sitten.. Eli tarvii tehdä ihan törkeesti läpijuoksua, blondi luulee tietävänsä mitä mä haluan.. : )

Kaukoja vielä loppuun, kyllä se istuminen on vaan niin hankalaa seisomisest (palkkasin maa-is-maa vaihdoista ja heitin ruokaa ja kun se seisoi käskin istumaan ja blondi ei vaan tajuu?!?) Tehtiin siis istu-maahan-istu vaihtoja. Istumiset jäi vajaiksi ja menin lähemmäksi niin teki oikein. Sitten taas jäi vajaaksi kun peruutin, kävin nostamassa valjaista kunnolla istumaan ja Kina näytti nyrpeää naamaa, tuli heti mieleen että hupsista, niin ei ehkä olis kannattanut tehdä mutta… Kinahan tsemppas istumiset! Wuhuu! Niistä asioista mitä se tasan tarkkaan tietää mitä mä vaadin ja mitä se osaa niin voi todellakin antaa palautetta. Palaute ei ole siis mitään turpaanvetoa mutta sellainen suullinen huomautus ja auttaminen oikeaan juttuun. Toimii! Kaukoissa on hirveästi vielä treenattavaa, matkaa pitäisi lisätä. Mutta me ollaan tehty näitä kyllä säälittävän vähän ja onneksi meillä on aikaa. : ) Maa-seiso treeniä tehtiin myös, ohjasin kädellä aina maahan kun tehtiin periaatteessa vaan seisomista. Alkuun tuppas takajalat vähän steppaamaan, en palkannut näistä vaan menin auttamaan, tsemppas ja teki oikein. Näitäkin viimeksi treenattu vvveeeri looong time agooo..

Lopuksi vielä Kina ”sai” tehdä maassa olevan a-esteen alastuloa. Vähäks huisia sanoo Kiina. Siltä tulee jotain kummallista mölyä suusta 2on-2offissa.. : D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s