Elinan opeissa

Sunnuntaina heti tokokokeen jälkeen suunnattiin SDP’lle Elina Jänesniemen koulutukseen. Rata oli lähestulkoon EO’sta. Ja huisin vaikea. Kannattaa treenata sitä finaalirataa riskinotolla, sillä erolla Trkman otti kaulaa seuraavaan. : )

Me kuitenkin keskityttiin aika simppeleihin juttuihin, mua tais ehkä vähän jotenkin jännittää ja siksi en keskittynyt täysin. Seliseli.. ; ) Ennakoiviin valsseihin, ne tehtävä ennen kuin koira ponnistaa, kyllä tiedän! : D Elina sanoi että tuollaisella koiralla kuin Ama on, saattaa helposti mopo lähteä käsistä ja on vaikea saada tekemään töitä lähellä. Tarvii vaan olla kunnolla hallinnassa eikä huiski käsillä yhtään. Sylivekkiä jäätiin hinkkaamaan ihan huisin kauaks aikaa. Mä tein yhden täydellisen! Loput muut oli jotain ihan kaameita. Amakin alkoi jo olemaan kovin ihmeissään et mitä oikein treenataan. Elina antoi ihan hyvän vinkin, paineistuvalla koiralla ei jää sitä yhtä kohtaa hinkkaamaan vaan jatkaa rataa eteenpäin ja palaa tähän vaikeaan kohtaan lopputreeeneistä. Mulla oli vaikea pitää rintamasuunta oikeaan suuntaan, entäs ne jalat (keskelle rimaa noin suurinpiirtein) ja mites ne kätöset. Ihan alhaalla.. Liian monta liikkuvaa osaa blondille, mutta mä lupaan harjoitella noita ”kotona”. Rimantiputuksiin sain myös hyvää vinkkiä, joka kerta kun pudottaa sanon jotain tuhmaa ja sen jälkeen nostan riman paikoilleen ja käsken koiraa hyppäämään sen eikä mitään palkkaa. Ja näissäkin vois tietty olla looginen että missään kohtaa ei saa rimaa roiskasta eikä vain silloin tällöin antaa palautetta.. :O Ajatus ylipäätänsä pitää olla siinä mitä koira tekee, eli kun se lähtee suorittamaan jotain estettä niin ajatus mukaan juuri kyseiselle esteelle. Tällä oli väliä siis oikeasti. Takaakierto päällejuoksu ennakoiva valssi putkeen oli aikas vaikea juttu myös ymmärtää, rimoja tuli alas. Mutta Elina sanoikin että todella vaikea hyppykulma koiralle. Tätäkin kohtaa siis aletaan hinkkaamaan joskus treeneissä!

Oltiin molemmat aika puhki treenien jälkeen. Jaloissa kieltämättä alkoi vähän jo painamaan koko päivä.

Meillä oli viikonloppuna hoidossa la-su Maijun rajakollie Ihme. Ihme oli kovin sievä, se on aikas ihq. Lauantaina oltiin vähän pihahommissa mun porukoilla, Ihmeen työinto oli jotain suurta, sen mielestä kaikki työ oli vaan ihan sairaan hienoo. Kyllä mä nauroin. Kinakin jaksoi jonkun aikaa leikkiä Ihmeen kanssa kunnes päätti mennä autoon pötköttämään. Ihme sitten keskittyikin näihin kasvien repimisiin sun muihin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s