Kesälomalla

Blogi on kesälomalla. Ei millään jaksais päivittää.. Varsinkin kun on monta treeniä takana joista edes puoliakaan en taida muistaa.. : O

Agilityä treenattiin muutamia viikkoja sitten Outin koutsaamana SDP’llä. Meitä oli kolme henkeä ja neljä koiraa niin helpompi silviissii ettei tarvinnut esteitä kantaa. Aman kanssa mentiin ratapätkää joka sujui yllättävän hyvin. Siis sehän jopa tuntui agilityltä! Maxipöytä vaan oli aika suuri kompastuskivi, pari kertaa sain ihmetellä että mihin Amppu katosi kunnes löysin sen pöydän alta. Laitoin palkan pöydälle, mutta senkään imu ei tainnut olla tarpeeksi suuri.. : / Treenaaminen siis jatkuu. Kepeille Ama ryysi taas avokulmaan vähän miten sattui, mutta kun korjasin omaa liikettä niin hakeutui ekaan väliin ja taipui hyvin kakkoseen. Yllätyin itsekin kuinka hyvin sain persjätön onnistumaan ja ehdin ajoissa työntämään hypylle…! Ama luki ohjausta tosi hyvin ja olin todella iloinen treeneistä. Mulla ei kertaakaan palanut käpy epäonnistumiseen vaan sain hyvällä fiiliksellä vietyä treenit läpi. Hyvä mä, hyvä Ama ja hyvä me!

Kesäkuun alkupuolella oli agilityn SM kilpailut jyväskylässä. Mistä en siis vaan yksinkertaisesti voinut jäädä pois. Ihanaa, että päästiin majoittautumaan Maijun siskon tykö. Aika luksusta ettei hotellia tarvinnut maksaa! Lauantaina olin todella väsynyt kun ajoin kisapaikalle. Johanna ja Ilja tulivat myös meidän kyydillä, Maijulla oli Elli ja Ihme messissä ja mun piskit jäi äitelle hoitoon (onneksi!). Lauantaina lähtö oli kuuden jälkeen aamulla ja kyllä väsytti. Kisapäivä meni ihan horkassa läpi ja pari tölkkiä tuli energiajuomaakin lipitettyä kun tuota kahvia en juo. Päivä oli todella lämmin, ei tullut huolehdittua tuosta nesteytyksestä ihan kauheasti. Olisi pitänyt ottaa kivennäisvettä tms mehua paljon mukaan kun lämpimän veden juonti ei oikein maistunut.. Ja siis kylmän vesihanan ääreen oli ihan liian pitkä matka. : D Jos muuta kummallista lauantailta ei saatu niin ainakin hyvät rusketusraidat. : D Mutta vaikkei joukkuemenestystä niinkään tullut mutta TamSK voitti seuramestaruuden kaikkien joukkueiden yhteistuloksella. Hienoa! : ) Kuvia en ihan kauheasti jaksanut ottaa ja niitäkään vähäisiä en ole jaksanut käsitellä..

Sunnuntaina keli oli sitten vähän viileämpi ja aurinko pilkotti vain vähän. Oikeastaan aika ihanaa edellispäivän helteisiin verrattuna. Iltapäivällä alkoi sitten vettä satamaan ja sitä sadetta riitti sitten tampereellekin asti. Sunnuntai iltana oltiin perillä joskus 10 aikoihin ja voin kertoa että ihan vain hiukkasen väsytti. En edes jaksanut hakea koiria hoidosta vasta kuin maanantaina. Ässämmeissä oli taas kivaa, mutta lauantaina keskityin enemmänkin tuohon sosiaaliseen puoleen eli turisemiseen tuttujen kanssa kuin itse suoritusten katselemiseen. Sunnuntaina sitten skarppasinkin ja seurasin oikeasti yksilökisoja. ; ) Tuolikin oli matkassa ja porukka oli sitä ystävällisesti raahannut mukanaan paikasta toiseen leirin muuttuessa.. : D Istuin mä varmaan kerran mun tuolilla. Muuten koko viikonloppu tuli seisottua ja selkäkin kertoi viikonlopun jälkeen mielipiteensä asiasta.

Taas tovi sitten treenattiin valkkuryhmän treeneissä Petrin koutsaamana, rata oli ainakin yli 30 esteen mittainen. Aman kanssa oli eniten hankaluuksia kepeillä, joita ei todellakaan meinattu saada onnistumaan. Vaikka palkkasin oikeista suorituksista niin silti hakeutui aina väärään väliin. Ei päästy menemään edes puoliakaan radasta ja lopussakin sai yrittää nollalla läpi, mutta meidän virhe tuli sitten jo kepeiltä. Saatiin toki onnistuneitakin juttuja, mutta mulla paloi käämit ja Ama alkoi ottamaan etäisyyttä.

Tokoakin ollaan treenattu Kiinan kanssa. Jokunen viikko sitten jäähallin kentällä Sirpan ja Marken kanssa. Kiina teki hyppyä (Markella oli mukana!!) liikkuroituna sekä namikipolla. Saatiin ihan hyviä suorituksia ja vahvistettua hyppyä kivaksi. Liikkeestä seisomista myös, alkuun hetsailin stopilla ja sitten liikkuroituna. Teki kaikki oikein! Oma askeltempo saisi olla vähän rivakampi ja tätä myös treenasin ilman koiraa. Sitten myös seuraamista jossa kävelin myös ilman koiraa, treenasin käännöksien askeleita. Kuinka siis asettaa koipi ja milläkin tavalla. Lopussa vielä merkin kiertoa tosi laiskasti. Pääasiassa treenit olivat huippukivat! Saatiin paljon onnistumisia ja Kinan asenne ja vire oli tosi kivat!

Juhannustakin vietettiin, to-pe mökkeilemässä. Kiina oli niin onnellinen kun taas pääsi rallattamaan koko pari päivää ulkona. Uimassakin kävi mutta vesi oli aika kylmää vielä. Kyllä puusaunominen kera kylmän virvokkeen on ihanaa! Mikko myös meni saunasta uimaan, mä en suostunut.. :O Perjantaina tultiinkin jo sitten kotiinpäin koska olin viikonlopun töissä ravihommissa kokemäellä. Treeniäkin tuli tehtyä, seuraamista ja stoppia. Taisin tehdä myös pari luoksetuloa sekä noutoa metallikapulalla. Loppuun vielä pari tunnaria, jotka Kina löysi vallan hyvin heinikosta. : )

Viime viikolla valkkuryhmän treeneissä Aman kanssa oli hyppytekniikkaa. Ekaks oli mitä ilmeisemmin set point. Eli yksi hyppy, Pekka katsoi kuinka Ama ponnistaa. Tehtiin pari kertaa niin että olin lähettämässä Amaa eteen palkalle ja pari kertaa niin että olin edessä vastaanottamassa. Teki paremmin tuolla jälkimmäisellä vaihtoehdolla. Sen jälkeen oli perussarja viidellä hypyllä, jalkojen määrä taisi olla 6-7? Ei pysty muistamaan. Alkuun maa tömisi kun Ama lähti eteen. Hyppääminen ei ollut kovin hyvää, paransi kuitenkin loppua kohti. Vaihdettiin taas niin että olin vastaanottamassa, hyppääminen oli taas parempaa. Yritin alussa korjata Aman sammakkoistuntaa (Sirpa sanoi että tyypillistä kelposille : D ) mutta alkoi luimimaan ja ahdistumaan kopeloinnista joten lähtekööt sammakkoistunnasta liikkeelle sitten. Vikaks tehtiin taipumistreeniä viidellä (?) hypyllä ja putkella. Putkesta otettiin vauhtia ja katottiin kuinka koira hyppää. Pekan mielestä Aman vasen puoli oli heikompi. Mäkin näin sivusta että välillä saippua meni kuin keinuhevonen. : D Mun on hirveen vaikea kirjottaa tästä hyppytekniikka treenistä oikein mitään kun en siitä oikeastaan mitään ymmärrä. Ehkä pitäis opiskella seuraavaa koiraa varten. Aman kanssa tehtiin myös puomia ja keppejä. Kepit ei meinannut onnistua millään, avokulma oli taas ihan hirveen hankala. Umpikulmaan hakeutuu vaikka kuinka kaukaa, mutta avo tuottaa todella paljon hankaluuksia. Alkoi taas vähän himmailemaan ja luimimaan kun haki oikein ja yritin vaan kehua jatkamaan. Liikaa virheitä, liian vähän hyviä toistoja. Eli jatkossa avokulmaan laitan verkkoa avuksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s