Vauhtia!

Keskiviikon valkkuryhmän treenejä koutsas Anu ja teemana oli vauhti.

Anu oli keksinyt kolme eri rataa jotka suoritettiin parin tunnin aikana. Eka rata oli mulle ja Amalle vaikein. Putkijarrutukset toimii tosi hyvin kun käy merkkaamassa putken suuta. A-esteelle meidän matka töppäs hetkeks aikaa. Vientikulma oli helppo mutta alastulo piti suorittaa itsenäisesti kun jäin taaemmaksi. Ama tuli läpi kontaktilta ja karkasi sitten putkeen. Putkeen karkailu oli väistöliikettä vaikken pahasti sanonutkaan kontaktista. Kun tämä tapahtui useamman kerran ja kun hommaa oli helpotettu, sanoin jo vähän rumemmin Amalle. Seuraavat toistot tehtiinkin megahelpotettuina. Kun olin suoraputken jälkeen myöhässä merkkaamisen kanssa (putken suulle) tuli sellaista kyytiä putkesta ulos että ampui minne tahansa kepeille.. Kun olin taas ajoissa, homma toimi hyvin. Kepeillä ei meinannut kestää mun irtoamista, piti siis saatella aika pitkälle. Suoraputket (kaksi peräkkäin) tuotti ongelmia kun en tiennyt uskaltaako vaiko eikö tehdä persjättöä. Anu huusikin mulle yhdessä vaiheessa että ”vauhtia ja nyyyt” niin ehdin persjättöön. Seuraava kohta tuottikin taasen ongelmia, kun sain Aman irtoamaan hypylle, seuraavalle ei tullutkaan päällejuoksuun vaan karkasi puomille. Tätä hinkattiin hetki.. Loppuun asti ei ehdittykään menemään.

Seuraavalla ratapätkällä onnistuttiinkin paremmin, Ama reagoi putkijarrutuksiin tosi hyvin, kääntyi pääosin tosi hyvin ja sain irtoamaan sen hyvin hypylle jotta ite kerkesin liikkua paremmin seuraavalle putkelle. Siitä suoraan toiseen putkeen (jossa leikin lähestulkoon hengelläni kun persättöä yritin väliin, taisin kyllä jossain kohtaa onnistua) ja putkelta tiukassa kulmassa takaisinpäin ja a-esteelle. Kontakti oli nyt hyvä, ihan nopea mutta vapautus huono. Putken jälkeen kepeille, suikkaili suoraan ihan vääriin keppiväleihin. Rintamasuuntaa korjattuani vähän parempi, mutta tarvis näitäkin treenata taas Aman kanssa.

Vikalla pätkällä saikin juosta ja olla ajoissa ohjaamassa hypyille. Sain Aman irtoamaan hyvin hypylle, mutta jäin turhaan odottelemaan sitä välistävetoon. Olis saanut merkata hypyn ja lähteä liikkellee mutta toteuttaminen käytännössä on vaikeampaa. Loppu menikin ihan ok, paitsi että kaahotti kepeille miten sattuu ja lopulta Ama ei nähnyt keppejä ollenkaan. Tarvi auttaa likkaa aika paljon.

Treenit kokonaisuudessaan oli kivat, asenteeni oli parempi ja me saatiin Aman kanssa onnistumisia. Mutta nyt on jonkinlainen ratkaisu keksitty kontakteille. Menee hyvin omalle paikalleen, kun mulla on liike ja ohjaus päällä, vapautuu sanasta ja käteni tekee vahingossa sellaisen nykähdyksen. Kun seison paikoillani kädet ojossa tai sivuilla, käskyllä ei vapaudu. On siis ottanut liikkeen osaksi vapauttamista! Hah! Ongelma on selvitetty joten eiköhän me saada hommat kuosiin nopsaan kun aina muistaa olla tosi tarkka noissa. : ) Kiitos Anulle spekuloinnista.

Treeniradat löytyy TamSKin valmennusryhmän blogista: klik klik

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s