Työpäivän mittainen keikka turkuun

Torstaina oli taas pitkästä aikaa keikka turkuun Piiralle. Lähdettiin yheksän aikaan Anun kanssa köröttelemään ja paluu oli viiden aikaan iltapäivällä. Kahdeksan tuntia reissuun kului aikaa ja tuloksena oli kolme koiraa hoidettuna.

Kina pääsi ekaks hoitoon, ranka oli suhteellisen suora. Eikä lantio ollut vinossa! : ) Toispuoleisuutta ei niin enää havaittavissa ja Kinakin oli saanut rangan tukilihaksia kasaan mikä helpottaa huomattavasti liikkumista. Pompotusta ei ole enää juuri ollenkaan eli on alkanut varmasti käyttämään huonompaa puoltakin enemmän. Metsäliikunnalla on osuutensa asiaan. Rinta- sekä kaularangassa oli vähän jumia (tokon takia) mutta kun muistaisi aina seurauttaa väärältä puolelta sekä tehdä taivutukset kunnolla niin jumeja ei niin tulisi. Välillä muistan ja välillä en. Hyi mua. Kinalle myös ohjeena takapään hallinta treeniä, mm. peruuttelua (niin että se on suorassa) sekä pyörimistä esim niin että etutassut on jonkun korokkeen päällä ja takajalat liikkuu. Sekä myöskin mun pyörimistä ympäri. Kina sai mun mielestä hirmuisen hyvää palautetta kunnostaan. : ) Vaikka se joskus ”parantuisi” tästä ongelmastaan, siitä tuskin koskaan tulee agilitykoiraa kun pysyy nyt hyvässä kunnossa. Hyppiminen voisi taas pahentaa asiaa, sekä valitettavaa on myöntää ettei Kina koskaan ole sellainen agilitykoira mitä haluaisin sen olevan. Ei se jaksaisi toistoja niin paljoa ja kun herkkis on niin vetäisi varmaan herneen nenuun aika helposti jostain asiasta. Nythän Kina on saanut höntsäillä putkien ja puomin merkeissä ja se on huisia, saa melkein tehä mitä ite haluaa. Kina saa pysyä maskottina. ❤

Ama taasen oli jäykkä, lukkoja ei ollut mutta lantionseutu sekä rintarangassa huomattavissa vaan jäykkyyttä. Piira suositteli nivelvalmisteita syötettäväksi koko aika. Nikamavälit olivat kuulemma aika kuivat ja elastisuutta niihin kaivattaisiin lisää. Ravilenkkiä myös ja Sirpa kertoikin että ovat ahkeraasti ravauttaneet Amaa. Ama ei ollut toispuoleinen mutta istuessaan huomasimme että oikean puolen selkälihakset ovat isommat kuin vasemman. Ja hän kysyi että olenko huomannut mitään.. No olenhan, esteen oikealta puolelta takaakierto sujuu helpommin kuin toiselta puolelta. Tätä treeniä kuulemma tarvisi lisää niin että koira liikkuu myötäpäivään eli joutuisi käyttämään vasenta puolta enemmän. Puiden tai merkin kiertoa esim olisi hyvä tehdä. Ja uintia paljon Amalle kesällä, sekin auttaa. Kehui myös että kiva kelpie käsitellä kun osa on kuulemma niin epäluuloisia että käsitteleminen on hankalaa. Ama oli paljon helpompi käsitellä kuin Kina (vaikka A on varmaan kipeämpi) ja helppo.

Tuittu ja Viivi pääsivät leikkimään turisteja, kaksi ihmistä ja viisi koiraa mukana. : )

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s