Miksi ihmeessä koira ei toimi?

Tätä pohdin keskiviikon tokon kimppatreenien jälkeen.. Ja keksinkin ratkaisun.

Oltiin isolla porukalla treenaamassa pirkkahallin kupeessa. Kiina sai tehdä seuraamista, liikkuri käskytti ja palkkailin alkuun siitä, että seuraa käskyä annoin mutta ei saa lähteä liikkeelle ennenkuin itse liikun. Kerran meni hämyyn. Seuraaminen oli ihan surkeeta, välillä kontakti laahasi ja Kina otti etäisyyttä. Ja kaikista huipuin juttu oli se että perusasennot oli todella surkeita. Joka kerta (vaikka annoin kropalla vihjettä että stoppi tulossa) meni liian eteen ja peruutti paikalleen, en sitten tietystikään palkkaillut näistä. Otettiin parin askeleen kera, mutta ei toiminut. Kokeilin myös lelun kanssa seurauttamista, viretaso pysyi hetken aikaa tosi kivana. Voisi alkaa tosissaan tätä työstämään että hetsaisi lelulla ja seurauttaisi. Kontakti on paljon kivempi, mutta työtä tämä vaatii kun olen aina palkannut seuraamistakin nameilla. Tässä siis seuraava haaste mulle ylitettäväksi! Eli taas huomasi, että Kina tuppaa edistämään seuraamisessa ja vasemmalle käännös on taas niin hirveä kuin olla ja voi. Ehkä olen kriittinen, mutta mitä sitten. Näitä vaan pitäisi hioa kun ei se koko seuraaminen perustu siihen itse seuraamiseen vaan kaikkeen muuhunkin. Liikkuroituna tuntui että olin kuin jähmeä paska liikkuessani ja tosi könkkö ja taas tuijotin Kinaa jonkun verran.

Liikkeestä seisomista liikkuroituna, teki aluksi ihan hyvin jonka jälkeen alkoi meno menemään alamäkeen. Alkoi menemään maahan, autoin seisomaan ja tein stoppitreeniä vapaana hillumalla. Toimi, mutta kun liikkuroituna tehtiin, ei ottanut onnistuakseen. Tein sitten niin, että joku taisi huudella jotain mutta tein oman pääni mukaan. Lopussa teki oikein ja siitä superpalkka vaikka olikin tosi epävarma.

Lopussa luoksetulo sivulleasti. Tuli taas tosi rumasti sivulle, huoh. Niinhän se on nykyään mennyt että yleensä ensimmäinen rumasti ja pari seuraavaa tosi nätisti. Sainkin vinkkiä (niin yksinkertaista muttei voi itse sitä tajuta) että auttaisi heti ensimmäisellä kerralla koiran sivulle kunnolla. Niin ei tarvis älähtää kun tekee huonosti. Anunkin kanssa juttelin että Kina kuitenkin on sellainen koira joka aina yrittää kunnolla. Epävarmuus vaan paistaa niin Kina menee vähän lukkoon. Ja sitten kun mulla palaa käämit, lopputulos on selvä.

Tein vielä tauon jälkeen itekseni seuraamista jossa oikein kiva meininki, sekä liikkeestä seisomista. Kina teki joka kerta oikein ja mallikkaasti, tajusin että missä vika oli kun aiemmin sitä hinkattiin. Maahanmenokäsky (plats) on tosi jämäkkä ja stop käsky seisomiselle on sellainen sievä, vähän jopa lässyttävä hiljainen.. Ja aiemmassa treenissä stop-käsky tuli voimakkaasti. TYHMÄ minä! Kyllä koiran pitäisi osata erottaa käskyt, mutta näköjään se oli nyt vaikeaa. Ja täytyisi aina muistaa käskyjen äänenpainot, helpottaa huomattavasti.

Sitten loppuun paikkamakuu, meni maaten Anun plats käskyllä (vieressä Luun kanssa) ja josta käskin ylös ja vasta uudestaan maahan, paikkamakuu oli tosi levoton, vaihtoi kankkua pariinkin otteeseen sekä nuuski ilmaa ja pää pyöri. Kävin kuitenkin palkkailemassa väliajoin. Ylös nousi ei-nyt-silleen-reippaasti mutta kuitenkin nousi. Mietinkin että Kinalle vois alkaa laittamaan nameja maahan tai namikippoa eteen jotta pään pyöriminen saadan pois tai sitten opettaisi pään laittamisen maahan. Taidan kokeilla tuota ensimmäistä vaihtoehtoa ensiksi ja katsoa miten vaikuttaa.

Käytiin vielä lenkillä lopussa ja pohdin ääneen että miksi kokonaisuudessaan treenit eivät olleet onnistuneet, se johtui siitä että mua jännitti kun tehtiin liikkuroituna. Kun en ole oikeastaan tehnyt taas aikoihin niin.. Vaikkei ajattelekaan koko asiaa.. Ja se heijastuu koiraan joka toimii epävarmemmin ja josta mulla palaa käämit. Eli nyt kesällä pakko alkaa käymään enemmään kimppatreeneissä ja oikeasti laskea sitä kriteeriä suorituksiin. Kun Kina kuitenkin yrittää parhaansa. JA palkkaamattomuus suorituksista vain pahentaa asiaa. Mutta toki tämä ei tarkoita sitä että vääristä suorituksista pitää palkata vaan auttaisi sitten helpomman kautta oikeaan jotta pääsee palkkaamaan ja nostamaan koiran itsevarmuutta.

Räpsin paljon kuvia treeneistä, kuvausinto taas nousee kohti huippuaan kun tuota valoa riittää 🙂

Lisää galleriassa >> www.leanissinen.kuvat.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s