Tippaleipiä ja ilmapalloja!

Tänään pitkästä aikaa kisaamassa (viimeksi tammikuussa) Aman kanssa pitkän tauon jälkeen. Tulostavoitteita ei varsinaisesti ollut vaikka voittajille olimme Anun kanssa ostaneet muiden vappu-aiheisten palkintojen lisäksi myös pienen vappupallon. : ) Siihen siis tähdättiin, todellisuudessa en tähdännyt oikein mihinkään vaikka olisihan se kiva ollut jos nolla olisi ollut helposti tyrkyllä. Hain Aman jo lauantaina meille yökylään, illalla käytiin tunnin metsälenkki koko porukalla. Kiina aka pönttöliisa sai noottia kun juoksi taas Viiviä päin metsässä, joka kerta sanon ja tuntuu ettei mikään kerta mene jakeluun että niin ei saa tehdä. Annoin tällä kertaa sitten huutia enemmän kuin aiemmin. Siis ärähdin kovempaan ääneen.. No ei mitään, lenkki jatkui vielä jonkun aikaa ja autotie alkoi näkymään ja missä Kiina on.. Se istuu siellä missä vähän aika sille möykkäsin. Se jäi sinne kököttämään. Hölmö. Huusin vaan, että meinaakohan likka tulla vai jäädä. Kina tuli sieltä hiipien ja jatkoin kävelyä ja aina kun käännyin Kinaa kohti, se jähmettyi. Pari kertaa teki tätä kunnes kutsuin luokse ja tuli niin madellen kuin olla ja voi.. : D

No mutta niihin itse kisoihin. Eka rata oli Herralan käsialaa. Yleensä olen aina pitänyt Herralan rataprofiileista, mutta tällä radalla (sekä päivän muilla radoilla) oli aika ahtaat estevälit maxikoirille. Huomasin taas videota katsellessa, että rääyin riman päällä Amalle, että ei ihmekään että se tuli alas. Mutta toki nuo tuplarimatkin saattavat vaikuttaa koska harkkaesteillä meni tuplarimojen välistä ja alta!! Kokonaisuutena rata oli ihan ok, tuntui että puomi oli oikeasti hidas. Mua vaan yksinkertaisesti jännittää noi kontaktiesteet kisaradoilla jostain kumman syystä. Ja siksi ääni muuttuu käskyttävämmäksi kontakteille, mikä ei ole ollenkaan hyvä asia.. :O Alun sain suoritettua suunnitelmien mukaan, mutta takaakierron jälkeiselle hypylle (nro 4) olisi kannattanut miettiä vastakäännöstä / jaakotusta ym. En suunnitellut tätä ja Anun kanssa jutellessani tajusin että ei tuu onnistuun sillä ohjauksella mitä meinaan.. No mutta yllättävää oli, että onnistui. Kun tein pienen stopin, Ama reagoi ihan hyvin. Mutta pitäisi myös harjoitella niitä jaakotuksia ym muita tuolla kisakentillä. Oon niin huono tekemään mitään muutakaan ”kikkailua” kisaradoilla. Ennakoiviin valsseihin (tai jotain ainakin sen tapaisia) reagoi ihan hyvin kun videoita katselin, paitsi loppusyherössä. Ihan itteni piikkiin voin laittaa, olin kyllä suurinpiirtein oikeaan aikaan paikalla mutta homma meni lekkeriks kun aloin nauramaan. Tokavika rima tippui (hyppykulma tosi huono ja tuplarima) ja tulos oli kymppi. Jolla sitten sijoituttiin kolmanneksi. Nollia taisi tulla yksi kappale!

Päivän toinen rata oli Johanna Wutrichin käsialaa. Ja se oli kiva! Ei mitään kummoisia kikkailua (tosin virhepaikkojakin oli) ja ihanaa päästelyä kaasu pohjassa.. No Amalla se kaasu taisi jäädä sitten päälle ja hyllytettiin kun ryysi pituuden jälkeen putkeen. Siis loogisesti ajateltuna Ama teki ihan oikein, itteensä saa syyttää kun käsi ojossa ohjaa. Tämä asia mistä Suoknuuti on mua läksyttänyt, eikä sitä voi yksinkertaisesti muistaa. Ei heitetä koiraa ellei saa mennä tukka putkella. Pöh. Muuten rata oli ihan ok ilman tuota kaasuttamista. Puomi oli taas hitusen hidas. Taas käskytin. Hyi mua. Keppivirhettä en ihan ymmärrä, seisoin paikoillani. Amalla oli tilaa pujotella, mutta kaahotti ekasta välistä suoraan kolmosväliin. Ehkä se tuli niin vauhdilla ettei jarrut toimineet?!

Mutta olipas kivaa kisata pitkästä aikaa! Viikonlopun aikana sai kuulla tosi kivoja tuloksia kisakentiltä, mm. Luulle 1x 0-voitto, Nipsulle tuplanollat ja lukemattomia muitakin hienoja tuloksia! : )

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s