Mitä sitä muutakaan lauantai-iltana tekisi kuin treenaisi?

Eli nimensä mukaisesti oltiin taas treenaamassa Anun ja Maijun kanssa lauantaina. Toki sitä monta muutakin asiaa keksisi tehdä lauantai-iltana kuin treenata koirien kanssa.. Mutta.. Intressit ovat tuolla treenien puolella.. ; )

Ama tuli jo iltapäivällä mun luokse kun Sirpa ystävällisesti sen tiputti meille.. Aman edelliskäynnistä on jo kulunut aikaa joten heti tavatessaan mun piskit, heittäytyi selälleen ja ruikki siihen.. En kommentoinut asiaa millään tavalla.. Sitten hetken päästä Kina veti herneet nenäänsä kun rapsutin Amaa ja kusi lammikon. Kina sai kiitokseksi tästä kylppärihoitoa hetkeksi aikaa ja sanoin kyllä kovaan ääneen mielipiteeni tuollaisesta mielenosoituksesta. Vapautin sen kylppäristä jonkin ajan päästä toteamalla että noni joko riittäis, en kehunut enkä torunut ja tilanne hoidettu.

Illalla mentiin treenaamaan vähän agilityä ja tokoa. Ama pääsi eka hinkkaamaan keppien tiukkoja takaaleikkauksia. Helppoa oli se kun lähetin kepeille (avokulma) paikoiltani ja kipitin toiselle puolelle. Maiju oli namipalkan kanssa keppien loppupään jälkeen. Teki hyviä toistoja eikä mun liikkeestä välittänyt yhtään. Sitten kun lisäsi keppien sivuun hypyn niin johan homma vaikeutui. Pari kertaa hypyltä tullessaan ryysi kakkosväliin katsomatta, linja ehkä osoitti sinne mutta silti pitäisi osata hakea eka väli. Tein helpotettuna ja sitten taas hypyn kautta. Nyt onnistui! Parin toiston jälkeen huilimaan.

Tauon jälkeen tehtiin samaa hommaa mutta umpikulmalla. Tämä sujui selkeästi paremmin kuin avokulma. Muutamia toistoja taas pelkältään ja sitten hypyn kanssa. No problemo! Jätin toistot siihen kun teki hyvin. : ) Tauon jälkeen kolmella siivekkeelle välistävetoja. Herranpieksut se on perseestä. Mä en niin osaa noita, jalat menee miten sattuu. Ekan ja tokan hypyn vedossa on silleen suht hyvissä ajoin mutta toisessa välissä ja totaalisesti myöhässä. Kyllä se aika sattuman kauppaa oli että sain onnistumaan. Ama loikki minne sattui kun en ollut ajoissa. Kyllä on vaikeaa! Takaakierto päällejuoksut oli helpompia. Eka tein silleen että oma liike oli koukeroa (mistä mulle ystävällisesti huomautettiin : )) ja täten siis huonoa. Yritin tsempata ja kun Maiju huuteli mene-käskyjä mulle mä olin ajoissa! Tein sekä vasemmalta ja oikealta takaa. Vasemman puolen takaakierrossa (eli päällejuoksu oikealla kädellä) on mulle jotenkin helpompi kuin oikealta. Näitäkin tarvis treenata lisää mutta ei paha siihen nähden etten ole tehnyt moniin kuukausiin tuota treeniä.

Kiina pieni porsas oli taas ihan hepulia koko koira kun pääsi halliin. Räykytti menemään! Kevättä rinnassa ihan selkeästi! Kiina teki muutamia putkijuttuja ihan vain höntsynä. Kyllä oli kivaa! Jos sillä ei olisi ongelmia selän kanssa niin tiedä minkälainen agilitykoira se olisi, Kina on osoittanut intoa myös agilityä kohtaan ja viretaso pysyy korkealla. Tosin vain noin kymmenen suoraviivaisesti olevan esteen ajan mutta silti. Se on parempi mitä nuorempana. Mutta parempi näin koska jos se treenaisi agilityä tavoitteellisesti (ja hypyt ja kepit sun muut) se ei varmaan olisi intopiukeena. Eli koiralle parempi kun siltä ei varsinaisesti vaadita yhtään mitään aksan suhteen. : )

Tokoa tehtiin taasen, seuraamisella aloitettiin. Nyt oli taas vähän laimeaa asennetta mukana. En pitänyt siitä laisinkaan. Sain tsempattua muutamia ihan kivoja pätkiä, mutta treeniä on vielä kovasti. Olisi helpompaa jos Kina olisi isompi piski. Palkkaaminenkin olis paljon mukavempaa. : D Tein myöskin nytten pidempää pätkää, niin täyskäännöksiä kuin oikealle että vasemmalle. Kyllä huomaa että käännöksiä ei ole treenattu. Valuu ja valuu ja vasemmalle kääntyessä jyräsin jalalla kerran (ei lujaa kuitenkaan) Kinaa kohti mutta siis ihme, likka ei ottanut itseensä! Wuhuu! Tämäkin jo osittain työvoitto. Käännökset saa tulla taas supersyyniin ettei pakka hajoa.

Pari noutoakin Kina sai tehdä, pari vauhtinoutoa ja pari sivulle. Sivulle tuonnit ekalla kerralla oli huonot, taas persuuksen hinausta paikan suhteen. Aargh. Sitten tein lyhyemmältä matkalta ja palautus paikka oli hyvä. Kunhan ei vaan ahnehtisi liikaa. Negatiivista palautetta ei oikeastaan voi kauheasti antaa, paineistuu vaan. Pakko siis tehdä hyvän kautta.. Vaikka joskus tekis mieli räväyttää likalle päin näköä että mitä mieltä olen hinaamisesta mutta en nyt halua pilata sitä mitä ollaan saatu aikaiseksi. : ) Tarvii vaan pilkkoa tämäkin ja alkaa pikkuhiljaa vaatimaan parempaa. Kina teki myös siivekkeenkiertoa ja stoppeja. Seisomiset oli tosi supereita, siis jopa ihan makeita mun mielestä! Tuli ryminällä ja jarrutti kovin. : ) Ihana Kiina, tuli hyvä fiilis kun teki niin hienosti. Sekoitin myös joukkoon ihan pelkkiä kiertämisiä ja maahanmenoja. Teki perhana joka toiston oikein! Ei sekoittanut seisomista ja maahanmenoa. Pätevä apina. ❤

Kyllä tuo Kiina on välillä ihan ihq koira, lopussa se sai vähän halipusupalkkaa jota en ole muistanut joka treenin jälkeen antaa. Pitäisi taas ottaa tavaksi koska se on lelua ja namia ehkä parempi palkka. : ) Se on välillä jotenkin kauhean pirteä tokokaveri kun itse muistaisi olla määrätietoisempi ja parempi palkkaaja. Mutta jotenkin menee myös siihen ettei uskalla vaatia, mutta tyhmä vaatisi jos treeniä ei ole usein. Lupauksena siis itselleni (ja koiralle) on alkaa treenaamaan oikeasti muutamia kertoja viikossa kentällä (kun lumet sulaa). Ja että syksyllä voisi jopa korkata avoimen josko tahtoisi. Tosin kyllä mä ne pari ykköstä alosta haluan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s