Blogipäivitystä

Kina on taas ollut pienellä treenitauolla (ei olla käyty hallilla), mutta ollaan kyllä kotona ahkerasti naksuteltu eri juttuja. Opetusvaiheessa on käskyllä saada Kina sulkemaan ovi, se kyllä tönää tassuilla ovea mutta ei kolahda kiinni. Mietin vielä haluanko että rysäyttää voimalla päin ovea, ettei nyt vaan kävis huonosti. ; ) Ollaan myös treenattu kapulan nostoa kiertämällä takaa, apuna käytän vielä ämpäriä.. ; ) Ollaan myös opeteltu sitä, että laittaisi toisen tassun kuonon päälle. Mutta temppu onkin yllättävän hankala opettaa Kinan tarjotessa täysin kaikkea muuta. Ja kun aina kun naksautan siitä, että pää on vähän vinossa, tyttö jo kierii maassa ja kuvittelee että haha, äiti mä hoksasin jo! : D

On ikäviäkin juttuja.. Nimittäin kusirumba alkoi taas Kinan osalta. : ( Juoksuja siis odotellaan. Ostin Kinalle C-rakeita josko auttaisi.. Nyt viikon sisään Kina on jo pissannut 5 kertaa eli lähestulkoon joka päivä. Pissatusväli ei ole sen kummoisempi kuin muutenkaan, mutta Kina ahdistuu taas hirmuisen herkästi kaikesta. Kolme kertaa on jo kussut siitä, että takki todellakin laitetaan lenkille päälle kun ulkona on kylmä. En perhana anna tässä periksi. Pari kertaa on myös kussut mattoja sekä petinsä. : ( Ja mä oon ihan hermoraunio tuon apinan kanssa. Pissaamisesta en juuri ole torunut vaan enemmänkin tokaissut, että ei haittaa. Tämä ralli on taas  kuinka monesko Kinan elämässä. Nyt siihen osaa jo varautua ja suhtautua sillä ettei menetä hermojaan lapsosen kanssa. Kun eihän se sille mitään voi. Olen jopa niin ”alentunut” että naksuttelen siitä, että tulee koskemaan takkiin. Kaikkeen kukkahattuhippeilyyn sitä ryhtyykään. En vaan voi käsittää miksi niin kovin ahdistuu takista. Mutta aina juoksuja ennen käy näin. Kesällä oireet ovat olleet ehkä inasen helpommat, mutta talvi on tosi paha. Pari mattoa pesinkin jo, mutta toivon ettei kuse olkkarin mattoa kun sitä ei ihan itekseen pese vaan tarvii viedä pesulaan.

Olen tässä pitkät tovit pohtinut itsekseni – ja ystävieni kanssa sitä, että koska olisi Kinan aika päätyä leikkauspöydälle. Kinan sijoitussopimus päättyy huhtikuussa (virallisesti) ja nyt otin itseäni ahdistavin mielin niskasta kiinni ja laitoin kasvattajalle viestiä, että mitenkäs Kinan kohtalon laita on. Saanko leikkauttaa vai tuleeko pentuja?! Onneksi kasvis päätti ettei Kina ole jalostusmateriaalikelpoinen. IHANAA! ❤ Mun ei tarvitse stressata että kuinka Kinan kroppa sen kestäisi. Tuli oikein tippa linssiin kun luin sähköpostia, että nyt se siirtyy mun nimiini. Olen niin helpottunut. Nyt sitten selvittelen tässä eri eläinlääkärien hintoja ja mietin myös sitä että perinteinen vs. tähystysleikkaus. Taidan silti päätyä tuohon ensimmäiseen vaihtoehtoon. Tähystysleikkauksessa ilmeisemmin kohtu jätetään paikoilleen.

Tämä oli siis jo kolmas ”epäkelpo” sijoituskoira mitä ei käytetä jalostukseen. Mutta.. Vilma oli kaikista tervepäisin koira näistä kolmesta. Toivon vielä, että saisin samanlaisen koiran joskus tulevaisuudessa paremmalla moottorilla. Inka kun on ihan viuho päästään ja Kina.. Hmm. Nössöliisa. Sen terävyys oli muuten yksi syy miksi jätetään pois jalostuskäytöstä. Se on ihan oikein koska näin se on. Kina on pehmeä, mutta terävä. Ja Kinasta on tullut porsas lenkeillä. Kaikki pitää huomioida ja varmuuden vuoksi vielä kertoa äiskälle. Ja mä en siedä yhtään pörinää. Me sitten yhdessä kommentoimme toisillemme kaikenlaista. Onneksi Kina on kuitenkin pehmeä ja suhteellisen epävarman itsevarma koira koska jos se olisi yhtään epävarmempi, se olisi varmasti pelkopurija. Mutta näin ei ole, eikä koskaan tulekaan olemaan.

Ama on saanut kennelyskän ja siirtyi karanteeniin toviksi, voihan pylly. Täällä tampereen seudullakin on noita koiria ”kaatunut sänkyyn”. Kun vaan kaikki ihmiset muistaisivat että jos oma koira köhii, jää kotiin. Jos laumassa joku köhii, on silti pidettävä terveeltä koiralta muut kontaktit poissa. Toivon, että Kina ja Viivi selviäisivät ilman köhää.

Viivin mahapatti (luultavasti nisäkasvain) jatkaa kasvamistaan, nyt se on 1/4 nyrkin kokoinen. Mutta ei tuon ikäistä pumpulimummoa kannata enää leikkauttaa. Ei se sitä tunnu häiritsevän, eikä tunnu olevan kovin kipeä. Mummelilla on ollut kovasti virtaa tässä viime päivinä kun lenkit ovat jääneet siihen korttelinkiertoon. Se riekkuu täällä sisällä lelujen kanssa. ❤ Kinakaan ei viihdy ulkona juuri ollenkaan, selän takia (luultavasti) ääreisverenkierto on huono ja tassut palelevat jo muutaman minuutin jälkeen. En viitsi sitä lenkittää kun kiljuu kylmyyttään ja tuijottaa mua! Ihan kuin olisin syypää! : D No ensi viikolla pakkasten pitäisi vähän laskea.. Päästäisiin taas kunnolla ulkoilemaan.

2 thoughts on “Blogipäivitystä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s