Hiki tuli!

Nimittäin eilisissä valkkuryhmän extra treeneissä! Ideana oli suorittaa 34 estettä kisanomaiseen tapaan ja korjata virheet (jos niitä sattuisi tulemaan) ja jatkaa rataa. Eli kestävyyttä ja pään kasassa pitämistä ohjaajalle. Rata oli kiva, muutama vaikeampi juttu mutta muuten aika iisiä menoa.

Noin 7min aikana tuli jo kuuma, kerettiin pariin kertaan menemään rata läpi Aman kanssa. Kontaktit olivat ihan ok, puomilla tosin himmaili mutta kehuista ei tullut pois sieltä. Keppien aloitukset oikein, mutta kolmanteen väliin Ama ei taipunut pariin otteeseen. Keinulla taasen sivuttaisirtoaminen (tämä jo tiedostetusti vaikea) mutta sentään ei tullut epäilevänä pois! Tarvisi keinutreeniä, aina mä jaksan valittaa siitä, mutten tee asialle mitään. Tyhmä minä! Jarrutuksiin reagoi, mutta reagoi niinkin voimakkaasti ettei lähtenyt hypyille. Pöh! Pakko helpoista jutuistakin vääntää lisää treenattavaa! : D Takaakierrossa Ama ryysi taas väkisin mun koiven ja siivekkeen välistä, jopa alkoi ahdistumaan siitä kun huomautin että pitää vain yksinkertaisesti keskittyä. Kun tämä ongelmakohta oltiin saatu jakeluun ja takaakierrossa (otin vielä avuksi kierrä käskyn) pitää todellakin kiertää takaa, Ama lähti a-esteelle mun liikkeen mukana vaikka putki oli tyrkyllä. Vähän taas keskusteltiin siitä, että mikä se putki oikein olikaan kun ei edes sivusilmällä suostu katsomaan hetsauksella putkeen päin! Sinnikäs kelpie! No tämäkin saatiin pois päiväjärjestyksestä kun lähetin muutaman kerran putkeen ilman käsiapua. Seuraava ongelma olikin suorassa linjassa oleva hyppy ja lenkillä takaakiertoon ja putkeen. Lähti taas mun liikkeen mukaan ja väkisin ryysi hypyn väärinpäin. Jäätiin hinkkaamaan tätä sitten ja sainkin onnistumaan kunhan ensiksi vähän keskusteltiin että ohjausta pitää seurata. ; ) Tämän jälkeen tauolle huilimaan, kyllä oli kuuma! Muutaman kerran tosiaan rata saatiin suoritettua pikkuvirheiden kera, lisää omaa kestävyyttä ja vaatii kuntoa. ; )

Tauon jälkeen tsekattiin takaakiertokohta vähänniinkuin päällejuoksulla, toimihan se! Ja tehtiin pari treeniä taas toisilla hypyillä että sain Aman lähtemään takaakiertoon. Ja lopuksi koko rata taasen, ihan hyvältä se näytti vaikka tuntui että mulla oli kiireempi laittaa tossua toisen eteen kun Ama sai loikkia 45cm korkuisia hyppyjä. Treenasin muutamalla eri tavalla hyppykuviota, ensiksi perinteisellä takaakierto pyörityksellä jonka vaihdoin testimielessä takaakierto-pakkovalssi-takaakierroksi. Pakkovalssissa olin kyllä myöhässä, mutta hyvin haki hypyt! Jei! Pikkuvirheitä tuli taas lähetysten suhteen, ei meinannut lähteä hypyille niin jouduin ottamaan estekäskyä avuksi. Loppujen lopuksi oikein kivat treenit ja olin paremmalla asenteella enkä menettänyt hermojani ollenkaan kun Ama kikkaili jotain omiaan. Hyvä minä! Ja voin kertoa, että tuollainen treeni tekee terää, varsinkin kun juoksee ulkovaatetuksella (kerrastot jne) ja pipo päässä. Hiki tuli ihan oikeasti! : D

Loppulenkillä käytiin Lauran ja Islan kanssa, käveltiin pidemmän kaavan mukaan ja kiivettiin jopa rinteen (hiekkamonttu : D) huipulle katsomaan maisemia, ihan kuin lapissa olisi ollut. Kirpeä pakkanen ja auringonpaiste. Ihana talvikeli siis!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s