Kotiintuomisina hyllytavaraa!

Sunnuntain kisat hyvinkäällä ei menneet ihan putkeen, olin arvioinut ajo-ajan väärän ja oltiin juuri puolta tuntia aiemmin paikanpäällä (normaalisti paljon enemmän) ja ehdin lämmittelemään ehkä vähän huonommin kuin normaalisti. : ( Ja kun sanoivat vielä ilmopisteessä että aloittavat aiemmin. Hyvä aika meni hukkaan odotellessa. Kiitos Johannalle ja Vauhdille matkaseurasta! : )

Tuomarina oli Martti Salonen, jonka radoilla en ole aikoihin ollut enkä ole lähiaikoina toivottavasti myöskään menossa. En pitänyt rataprofiileista, ne olisi voinut olla jopa 3lk’n ratoja eikä siinä mitään, mutta nopean koiran kanssa aika mahdottomia juttuja kaikilla radoilla. Sellaisia, että oli jo pakko nauraa radalla kun tiesin ettei tule onnistumaan. Eikä siinäkään mitään, haastetta pitää olla mutta mun mielestä edelleen agilityradat saisi olla kivoja (kera jonkinlaisen logiikan – tosin onko sitä koskaan?) eikä sellaisia että ne tuottaa hirmuisesti päänvaivaa. Estevälit tuntuivat joissain kohdin tosi lyhyiltä ja olihan ne, koska rata oli rakennettu sinne hallin perälle lysyyn, normaalisti monta hyvää metriä on käytetty itse rataan eikä lähtöalueeseen tai maaliin. No mutta purnaus sikseen, mä laitan toistaiseksi tuomarin boikottiin.

Amalle tuli keppiongelma lämppäesteillä heti alkuun, teki tosi monta virheellistä toistoa ja sain korjata lähes koko aika. Palkkasin toki näistä oikeista mutta eipä tainnut auttaa koska radalla pujotteli väärin (enkä huomannut sitä kuin vasta tuomarin merkistä). Rima tippui kun seinään kohti mentiin, näitäkin tarvii harjoitella. Hyvin irtosi keinun ja hyppyjen jälkeiseen putkeen heittämällä! Ja kävi hakemassa huonosti merkatun hypyn ennen puomia, ylösmeno jäi ottamatta mutta ei se mitään. Annoin puomin jälkeen mielestäni selkeän hyppykäskyn ja kerroin suunnan mutta laskeutui väärälle puolelle joten otin uudestaan. Putken jälkeen hypyllä olin myöhässä, en viitsinyt lähteä kelpieratsastukseen mukaan ja hypyn jälkeen Ama sinkosi sitten pituuden kautta putkeen. Hyllytavaraa osa 1 plakkarissa siis.

Toiselle radalle lähdin iloisemmin mielin vaikka tiesin että ongelmakohta tulee olemaan ensimmäisen putken jälkeinen takaakierto. Ja sehän kosahti. Jos olis ollut fiksu, olisi rata ollut pelastettavissa sillä että olisin kieputtanut Aman toiselta puolelta ympäri. No eihän siinä kerennyt muutakuin tyytymään kohtaloonsa ja todeta että ei sekään sittenkään ollut meidän rata. Vähän kyselyä sylivekissä että saako vai eikö, onneksi kepit hyvät! Yksi hyppy jäi ennen puomia mutta who cares.. Keinulta porsas tuli läpi josta ystävällismieliset torut ja uusiks. Ehti vielä renkaankin napata matkalla. Kaikenlisäks kelpieporsas alkoi hiippailemaan lähdössä. MUR! Ja hyllyjä taasen kotiinviemisinä.

Päätin että kolmannella radalla (hr) me tehdään tulos ja tehtiin me tosiaan 10vp. Yksi rima tippui ja yksi kieltovirhe kepeiltä. Alku sujui ihan hyvin. Olin vähän myöhässä toisessa jaakotuksessa mutta ihan ookosti sitten lopulta onnistui. Harmitti toi keppien aloitus vietävästi, olin paikoillaan eikä Ama hakenut oikein. : ( Pituuden jälkeen rima tippui, käsi alhaalla ja taisin huutaa putkeakin.. Hankala hyppykulma jotenkin. Loppu ihan ok, eihän siinä kummoisia ollutkaan. Porsas taas hiippaili lähdössä.. Näihin täytyy taas puuttua treeneissä, ei yhtään hiippailua. En edes pidä Aman mulkoilusta. : D

Eipä ollut kovin kiva kisapäivä ihan tulostason osalta sekä muiden kanssakilpailijoiden käytös ihmetyttää. Mutta ei aina voi voittaa, ei edes joka kerta. Onhan tässä jo makeaa tullutkin nyt hyvin että välillä käydään positiivisin mielin siellä pohjalla. ; ) Osaa arvostaa onnistumisia taasen paremmin!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s