ALO1

Kinalle siis sunnuntaina seuramme järkkäämässä toko kokeessa alokasluokasta 196pistettä ja KP.

No me oltiin siis melkein kympin luokkaa, mutta ei ihan. : ) Yllätyin että saatiin noinkin kova pistemäärä! Eniten jännitti se, että kuinka liikkeestä seisominen sekä hyppy onnistuu. Ne ovat nimittäin olleet meidän kompastuskivi viime aikoina.

Paikkamakuusta ja luoksepäästävyydestä 10. Luoksepäästävyydessä Kina istui sievästi paikoillaan, niinkuin kuuluukin. Paikkamakuussa alasmeno oli hidas, makasi rauhallisesti paikallaan, katseli kyllä muita koiria ympärillään ja haisteli ilmaa. Nousu tapahtui vasta toisella käskyllä. Tuomari ilmeisemmin ei tätä kuullut joten kymppi siitäkin!

Ennen omaa vuoroa virittelin Kinaa hiukan mm. stoppijutulla eli seisomisella. Maahanmenoa en tehnyt jotta saataisiin edes jotain pisteitä seisomisesta eikä nollaa.

Seuraamisosuudet meni ihan hyvin. Remmissä parempi kuin vapaana. Ihan kivalla asenteella, kontakti pysyi eikä edistänyt eikä jätättänyt. Vapaana otti vähän turhankin paljon etäisyyttä muhun, olis saanut olla mielestäni tiiviimpää. Mutta enpä valita kun 10 saatiin molemmista. : ) Tuomari muuten kiusasi mua ja kysyi vapaana seuraamisen jälkeen, että oliks se nyt täydellistä. Mä ihan puupäänä pökkelissä kommentoin jotain et ihan jees kaippa, täydellistä tavoitellaan ja kai se parempaa olis voinut olla.. : D

Liikkeestä maahanmeno oli hidas, näin sivusilmällä että meni maahan hitaasti. Nooh, ehkä menis vähä mun piikkiin kun ollaan hulluna hinkattu tuota seisomista. Nousu sivulle oli kiva, ihan ok vauhdilla teki mutta jäi ehkä inasen vajaaksi? Tästä kuitenkin 10.

Luoksetulo, Kiinan bravuuri oli myös 10. Siististi sivulle ilman törmäilyjä ja hyvällä vauhdilla. : )

Liikkeestä seisomista jännitin, teki kuitenkin superhyvän stopin (Maiju kommentoi ; )). Tuomari kommentoi musta jotain mitä nyt en täysin muista. Olisko ollut temponvaihtelusta? Tästäkin 10.

Hyppy oli hankala. Vaikka virittelin, mutta Kina kai ilmeisemmin odottaa vähän lupaa, että saanhan.. Vasta toisella käskyllä yli ja seisoi sentään paikallaan kun lähdin sitä kohti. Oli aika tiukka paikka koiran sekä esteen välissä. Tästä siis oikeutetusti 8.

Kokonaisvaikutelmaksi 10. Ei se tuomari kai kauheasti meitä kommentoinut, muutakuin että kivaa menoa ja silleen. Taisin olla aika häkeltynyt tuloksesta.

Tulos siis 196 pistettä. Mitä ihmettä?!? : D Juostiin tallista pihalle hakemaan kisujuttua (kissanruokaa) palkaksi. Ja Kiina oli tyytyväinen. : ) Mä olin paremmalla ja rennommalla asenteella, pystyin kehujen yhteydessä antamaan vihjesanaa seuraavasta liikkeestä. Kiina oli oikein pätevä.

No mutta, Tanja ja Java saivat täysin saman pistemäärän täysin samoista liikkeistä. Tokossa kun ilmeisemmin ei ole jaettuja sijoja joten tuomari olisi halunnut meidän uusivan seuruun ja luoksetulon. Mä ja Tanja päätettiin yhdessä että ei kumpikaan halua enää mennä kehään kun koira on palkattu ja se on tehnyt hyvin työnsä. Saatiin ylipuhuttua tuomari arvontaan. Tanja veti pidemmän korren Javan kanssa eli meille siis ansaittu kakkossija. Ei sillä sijoituksella ole väliä, sanon ma! Saatiin me sentään Kp.. : D

Ps. Tein muuten uuden sivun Kinalle, tokotulokset (siis ne hurjat 2 tulosta mitä ollaan saatu : D). Kina -> tokotulokset : )

4 thoughts on “ALO1

  1. Mahtavaa, mahtavaa, mahtavaa!!! Aika bäheet pisteet, kyllä saa Kiinuliinu syödä aika paljon kisujuttuja tosta hyvästä. Ja hienoa, että oma fiilis on sulla ollut kisassa jo noin korkeella, mielettömän hyvä asia! Suunnattoman iloinen olen teidän puolesta, kiva että löyty laji agin tilalle Kiinullekkin. Ei muuta kun seuraavaan koitokseen!

  2. Joo aika mahtavaa oli kyllä. Vieläkin tosi tyytyväinen ja kyllä mä päätin että alokas kahlataan vielä läpi parin ykkösen verran ja yritetään sitä TK’ta. Ja avoimen liikkeistä hyppyä sitten vasta uudelleen opetukseen kun alon kokeet on käyty. Avoimesta muuten alkaa olemaan kaikki ihan ok mallilla, tosin treeniä tarvii mm. kaukoihin ja noutoon, luoksetuloja ei juuri kauheasti tarvi hinkata että eiköhän me joku vuosi vielä tähdätä avoimeen. 🙂

    Katsotaan nytten miten pikkuapinan vire pysyy hyvänä tulevaisuuden kokeissa koska jos Kina jaksaa tehdä töitä ja tekee tarkasti ja intopinkeesti niin toki yritetään korkeammalle. Mutta taitaapi olla niin, että tarvii tosiaan rakentaa kestoa pikkuhiljaa ja palkata kisujutulla. 🙂 Eli se pari koetta per vuosi olis ok! 😀

    Ei vais josko keväällä sais pari alon ykköstä kasaan niin vois treenata avoimen juttuja vaikka syksyn koitoksiin. Se jää nähtäväksi. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s