@ ProCanis

Keskiviikkona tuurailtiin taas Maiju mouhiksella.

Teemana oli nolla tai ulos. Marko antoi 7min tutustumisaikaa 31 esteen ratapätkään. Tuona aikana sain radan käytyä läpi vain muutamia kertoja. Medit aloittiva, Nora ja Aida pääsivät ainakin koko radan läpi eikä kauas jäänyt Paulan ja Lillinkään suoritus. Meillä Aman kanssa päästiin ekalla yrityksellä esteelle nro 9. Seuraavalla kerralla alta 5 estettä muistaakseni riman tippuessa. Kolmannella yrityksellä oli jo vähän asennetta, mutta takaakierto kohdassa Ama ryysi vain yksinkertaisesti hypyn väärinpäin mun jalkojen ja siivekkeen välistä.

Seuraavaksi käytiin radan kohtia läpi yhdessä, mulle tästä on selkeästi hyötyä koska näen eri ohjausvaihtoehtoja mitä en itse olis edes tajunnut. Sylivekkijaakotukseen sain myös vinkkiä, koira ehdottomasti hallintaan ennen hyppyä ettei leiskauta. Muutamia kertoja Ama loikki iiiisot hypyt ja kaarratti hulluna, mutta agreohjauksella sain sen käsiin kunnon käskytyksellä, johan alkoi homma skulaamaan. : ) 8-9 kohtaan viskileikkaus ok, mutta sain tällä ohjaustyylillä Aman kieltämään tai tiputtamaan riman. Markon ohjeesta kokeilin backlappia ja leijeröin samalla kolme estettä. Hypyn takaakierto oli vaikea ja se seuraavan hypyn takaakiertotyrkkäisy oli vieläkin vaikeampi. Piti leijeröidä putki ja saada koira siihen samaiseen putkeen. Ei onnistunut, joten tarvii treenata kotona. Ama nimittäin paineistu kun huomautin sille varastamisesta. Se on alkanut nostamaan pyllynsä maasta ja lähtee hiippailemaan mistä en sitten pidä ollenkaan. Siksi viimeinen treenijuttu ei oikein ottanut sujuakseen, pakko oli ottaa loppuun vielä putki ja palkata leluun. Mulla kyllä paloi käpy varastamiseen ja vielä jotenkin huonokuntoisena (ollut viikon kipeänä) ei huumoria kauhiasti riittänyt. : D Mutta edelleen aion huomauttaa Amalle, mun kanssa ei varasteta!

Keppejä kokeilin muutaman kerran, kerran Ama jätti pari vikaa keppiväliä pujottelematta. Lopuksi oikein ja suuren suuret kehut ja palkka. : )

Treenattavaa;

– putkijarrutukset

– sylivekki ja sylivekkijaakotus

– pimeät putkikulmat ja lähetykset kaukaa

– viskileikkaus ”tiukassa paikassa”

– vippaus takaakiertoon

– backlap myös esim. hypyille

Ps. Mut ja Ama valittiin TamSKin agilityn valmennusryhmän varakoirakoksi. Jos ei nyt ihan viikottain päästä treenaamaan niin ainakin joka toinen viikko. : )

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s