Viikonloput viralliset

Johan jännitti lähteä kilpailemaan agilityradoille Aman kanssa, joten perjantaina käytiin treenaamassa viimeistelevät ennen lauantai aamun startteja. Kontaktit toimi, pari kertaa tuli puomilta omin lupinensa (kun kehuin) mutta muuten ei mitään ongelmaa. : ) Kiinakin oli ihan tärkeänä ja sai tehdä putkea ja puomia. ❤ Asennekin oli jo selkeästi parempi, pari kertaa myös tokohyppyä joka olisi saanut olla paljon parempi. Vasta toisella käskyllä yli, tätä tarvii treenata vielä.

Lauantai-aamun eka startti oli tosiaan se agilityrata. Keinua ei onneksi ollut radalla. Kahden hypyn jälkeinen jarrutus ennen muuria ei toiminut (taaskaan), en vaan osaa jarruttaa. Onneksi emme saaneet kieltoa vaan sain erikoisesti tyrkättyä Aman muurille jonka jälkeen olikin puomi. Himmasin oman vauhtini ihan kävelyvauhtiin ja Ama pysähtyi hienosti, alastulo olisi saanut olla nopeampi mutta en ota tästä stressiä kun pari kontaktirataa vasta alla. A-este sujui kans todella hyvin, kepeillä oikein sisälle mutta kolmosväliin taipui. Uusiks vaan ja seuraavassa hyppysykerössä Ama jäi seläntaakse ja otti pari ylimääräistä estettä. Tavoitteena oli toimivat kontaktit ja nehän toimi. Tyytyväinen olin siis hylkyyn. ; )

Hyppäri oli ihan jees, nolla niin lähellä. Olin tekemässä persjättöä mutta en luottanut tarpeeksi itseeni ja tyrkkäsin Aman siivekkeen yli. : ( Katsoin Karia että mitäs nyt tapahtuu ja kieltohan siitä tuli, joten hyppy uusiksi ja kiellon kera maaliin. Keppien kanssa ei ollut tällä radalla ongelmia. Kelpiekaahottaja Ama juoksi kyllä lujaa. Vitosella sijoituimme 2, Marian ja Tärpän voittaessa myös femmalla.

Sunnuntaina aloitettiin agilityradalla. Ensimmäisen hypyn jälkeinen pimeä putkikulma oli vaikea, näytti siltä että videolla käänsin Aman mutta korvat taisi olla hukassa ja Ama läks käsistä kuin liukas silakka ja ryysi väärälle esteelle. Tämän päivän rataprofiilit olivat vaikeampia kuin lauantaina. Puomille oli erikoinen kulma ja oli pakko kulmata Ama putkesta esteelle, muuten olisi varmaan loikannut ylösmenon jälkeen maahan. Puomi oli hyvä, jännittää niin kovin vielä ja olisi taasen voinut olla nopeampikin. Kepeillä umpikulmaan meno tuotti ongelmia, vasta 4-5 kerralla saimme kepit suoritettua oikein. Huoh. A-esteellä tuli 2on-2offiin hienosti mutta kehusta lähti liikkeelle, otin pelkän alastulon uudestaan ja kehuin ja sitten vasta vapautin. Radasta jäi sellainen ei niin hjuva fjiilis, Ama meni taasen lujaa. Perässä pysyminen on jopa hankalaa ja kun neiti lähtee niin helposti kaahotusvaihteelle.

Hyppäri oli paljon kivemman oloinen, Ama meni tosi lujaa. Sirpakin sanoi, ettei ole nähnyt Amaa juoksevan yhtä lujaa aiemmin. Ja tossua sai laittaa toisen eteen, korvatkin olivat mukana. Rima tippui tyrkkäisyssä (?) ja kepit tuottivat taasen ongelmia. Monta kertaa sain korjata. : ( Muuten radasta jäi tosi hyvä fiilis! Luukutettiin kyllä huolella ja toivoisinkin että Ama saisi vähän jarruja koska se menee toooodella lujaa. Hallinta tulee olemaan ongelma jossain kohtaa, sitä on pakko saada käsiin. : D En mä epäile, etteikö vauhti riittäisi kolmosissa (kun sinne joskus toivottavasti päästään) ainoastaan tuo kasassa pysyminen pitää saada kontrolliin. Josko sitä laittaisi tosiaan tavoitteeksi SM 2013 Aman kanssa. Kolmosiin pitäisi nousta siis viimeistään ensi kesänä. Tosiaan sitä saa mitä tilaa, olen aina pitänyt sellaisista koirista minkä kanssa nollan tekeminen on haastavaa. ; ) Eiköhän ne nollat sieltä ala tupsahtelemaan piakkoin kun pääsee suorittamaan sekä hypäreitä että agiratoja. Mahtavaa kilpailla! Varmuus tosiaan puuttuisi mutta sekin paranee koko aika. Ama on kyllä hieno kiituri ja erikoinen siinä mielessä, että sehän on hiljaa aina radalla. Siitä ei voi oikeastaan koskaan tietää kuinka lujaa se jonain päivänä kulkee kun kuumuutta ei osaa arvioida. : D

2 thoughts on “Viikonloput viralliset

  1. Todella nopeaa menoa! Huh. Hittolainen.

    Krumilla oli kepeillä hetken aikaa, siis kesällä, samanlainen ongelma. Se suunnisti oikeaan väliin, mutta ei tasannut askeliaan vaan kaahotti kakkoskepin ohi. Tilanne korjautui, kun seisoin kolme ensimmäistä väliä paikoillani ja annoin koiran itse rauhoittaa vauhtinsa ja keskittyä pujottelemaan. En siis kiihdyttänyt aloitusta entisestään omalla liikkumisellani.

    Tiedä häntä, onko tuosta teille apuja. Pulpahti vain mieleen.

    Ja kyllä ne nollat teille tulevat. Ei epäilystäkään… : )

    • Joo kyllä vauhtia näyttää riittävän. 🙂 Joo me Aman kanssa pitkään viime vuonna kamppailtiin keppiongelmien kanssa, uskon että viikonlopun ongelmat tuli harkkaesteiltä. Jostain kumman syystä pujotteli siellä miten sattui.. 😦

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s