Aman oma treenipäivitys

Mikä ihme siinä on, etten jaksa päivittää blogia. Pöh. Varmaankin se kun aikaa on mutta on niin helevatan saamaton. En edes yritä parantaa tapojani vaan päivitän sitten kun siltä tuntuu. ; )

No mutta josko aatellaan noita agilitytreenejä mitä ollaan Aman kanssa puuhailtu. Pari viikkoa sitten käytiin tallilla kahdestaan treenaamassa siksakkia (6 hyppyä siksak muodossa), aloitettiin takaaleikkauksista. Lähti sitten ihan huitsinnevadaan, jouduin komentamaan Amaa että korvat pitää silti olla mukana. Saatiin jopa takaaleikkauksesta ihan ok, mutta en tahtoisi olla se joka tuota koiraa ohjaa takaa koska sitten tulee BIG TROUBLE. Tehtiin myös niistoja, niihin reagoi ihan hyvin. Sylivekki on edelleen vaikea juttu, tätä taasen hinkattiin. Tauon jälkeen kontaktien pariin, a taas super (ylläri), puomi oli laitettu minipöydän päälle ja Ama lähti vähän rallattelemaan, saatiin tosi niitä pysähdyksiäkin aikaiseksi ja draivi oli silloin hyvä. Hinkattiin myös keinua, alkaa näyttämään paremmalta mutta silti ei vielä erinomainen.

Mouhijärvellä pyrähdettiin viime viikolla Maijua tuuraten. Olin niin vetelä laiska paska, että en edes tajua onko mulla itsekuria ollenkaan. Treenirata oli vaikea, rimoja ei onneksi tippunut kuin vain yhdestä kohtaa. Kontaktit ihan ok! Aloitus toimi, vaikka jätin Aman monen hypyn taakse, reagoi sentään minuun ja kääntyi eikä lähtenyt kaahottamaan. Poispäinkäännös/ sylkkäri ei oikein meinannut lähteä toimimaan, miksi en treenaa näitä?!? Seuraavaksi menikin jo juoksukisaksi ja putken jälkeen piti ottaa koira käsiin ja ohjata hallitusti hypylle jotta käännös olis mahd tiukka putkea ajatellen. Jäin onneton jälkeen niin että mun oli pakko lintsata ja laittaa Ama istumaan suoraputken eteen ja olla ite passissa oottamassa. Avokulmaan keppiohjaukseni oli niin ruma, seisoin vain paikoillani. Ama lähti kauas mutta kääntyi takaisin ja bongasi kepit. EI NÄIN. Itsekritiikki sallittakoot, asenne oli vaan jossain hyvin kaukana. Mutta mouhiksella oli kivaa, Nora oli tuonut karkkia nollista.

Hittiareenalla perjantaina Johannan ja Vauhdin kanssa. Johannan treenikaveri oli sairastunut joten nostin ajoissa käteni pystyyn ja lähdettiin Turkuun treenaamaan psykiatrisen vankisairaalan ”viereen” (= CREEPY). En olisi uskaltanut astua porttien sisälle. ; ) No eniveis, Jaakolla oli 36 esteen ratapätkä mitä oli jo suunniteltu vähän etukäteen ratapiirustuksesta. Suunnittelin koko radan ja ajattelin että Aman kanssa mennään varmaan esteelle 20. Todellisuus ei ollutkaan sitten niin, me päästiin esteelle numero 6. Että mä olin surkea, hävettää oikein ajaa turkuun Jaakon haukuttavaksi. Elköö siis ymmärtäkö väärin, mun mielestä Jaakko on silti yksi parhaimmista koutseista ikinä. Kolmen koiran kanssa oon käynyt ja jokaisella eka kerta on ollut myös paljon puhumista. Jaakko vähän avarsi mun maailmaa tuosta paimenkoiran menosta, vetämällä Ama lähtee kaahottaan -> pakko käyttää kroppaa tehokkaammin. Ama on kuin pieni mikroauto jossa on koko aika kaasu päällä ja mä olen se kuski ja mun tehtävä on jarruttaa menoa. Ama lähti niin helposti lapasesta, Jaakko huutaa vierellä että tee töitä ja mä tumppukäsi seison vaan paikoillani ja kiroan kun  en tajua enkä osaa. Ja sitten kun Jaakko näyttää Amalla.. Hehe. Se oli sellainen viimeinen pisto. : D Alku 1-5 oli ihan yybervaikea. Jos mulla olis ollut Inka, se ei olisi ollut vaikeaa. Mutta kun mulla on maxikenguru joka flänkkää kyllä niin usein kun vaan kerkee. Jaakko valitti mun asennetta, mutta myös ymmärsi sen että minien maailmasta maxien menoon siirtyminen on uutta ja hankalaa. Kaikki ei toimikaan samalla tavalla kuin ennen. Maxikoiralle on pakko kertoa ennen estettä että mihin suuntaan ollaan kääntymässä, muuten laskeutuminen saattaa mennä ihan läskiks. Kokeiltiin esteelle 2 sylivekkiä. Sylivekkiin tungin kyllä ja en tunkenut esteeseen kiinni, mutta en edelleenkään saanut Amaa pysymään käsissä. Jo hermokin tais vähän mennä. Jaakko käski kokeilla sylivekkijaakotusta, no sehän toimi paljon paremmin. Reagoi paljon paremmin mun liikkeeseen. Kolmoselle niisto ihan ok, menin vaan käsissä sekaisin. Neloselle pieni vippaus ja jarrua perkele, vastaisella kutoselle ja jarrua. Tuo pieni vippaus oli kyllä surkeinta taas multa, käsi heilui kuin mikäkin. Piti keilata ja mä olin jossain saappaanheiton sm kisoissa. Saatiin toki onnistumisiakin, mutta tää laji on hankalaa. Jaakko ohjeisti että tarvitsen kunnon asennetta treeneihin (asennevamma on ollut jo monia vuosia), treeneissä täytyy tehdä töitä, mä tarvisin kunnon koutsin (esim. ProCanis) joka valittais mulle joka asiasta etten tee väärin. Jaakko on kyllä sellainen, että hän sanoo suoraan. Ja mä tahdon että sanotaan suoraan asioita. Pettynyt olen itseeni ja siihen etten tajua ja oikein osaa ja olen laiska jajajaja..Eiköhän tästä kuitenkin treenimasis saa uutta potkua ja päättäväisyyttä: ”minähän treenaan sen alun kuntoon” ja agrella.

Lopuksi vielä katottiin A ja puomi. Yleisesti tarvis paljon häiriötreeniä, lelun heittelyitä, mun liikehuijausta. Tarvis varmaan palata inasen taaksepäin, naksutteleen tai antamaan suullista kehua kun Ama menee 2on-2offiin. Vahvistusta siihen. Ja hetsausta vois vielä tehdä remmin kanssa ja pelkkää alastuloa.

Kiitos Johannalle treeniseurasta, kotimatkalla turun tiellä ajoi 50km/h tuntivauhtia perävaunullinen traktori ilman perävaloja. Nopeusrajoitus oli sellaiset 100km. Oli todella pimeä, ihmettelin että mikä heijastin tuolla vilkkuu (perävaunussa sentään oli kolmio) ja jarrutin. Muuten oltais oltu näppärästi perseessä kiinni. Soitin kuskille torvea pari kertaa kun ohitettiin. Että voi olla edesvastuuton tollainen kuski, rekkaria en nähnyt. Olis voinut soittaa poliisille että tulkaa korjaamaan pois. Muutenkin ensimmäiset pimeä ajot on aika rankkoja ja turun tiellä on hirviä ja peuroja. Onneksi me ei taidettu nähdä yhtäkään. Kokonaisuudessaan reissuun meni sellaiset 7h. : D Tollanen perusreenipäivä.. Ahahah : D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s