Paremminkin olis voinut mennä

Ama tuli taas yökylään tiistai-iltana kun keskiviikkona aamupäivällä käytiin treenaamassa. : )

Ama aloitti puomin kontaktitreenillä, epävarmuutta näkyvissä vaikka paikkaa on vahvistettu hulluna. Saatiin tosi hyviä toistoja aikaiseksi kun edessä on esim. agilityeste eikä seinä. Seinää kohti mennessä hiippaili alastulolle, vapautin palkalle heti kun laittoi etutassunsa maahan. Olipa hankala juttu! Kun mentiin toiseen suuntaan, edessä oli puomi joten alastulot olivat paljon parempia kun edessä kuitenkin oli yksi Aman lemppariesteistä. ; ) Tehtiin oikein vauhtipätkää, pari kertaa lähti mun liikkeestä putkeen ja eikun uusiks vaan, naksauttelin ja kävin palkkailemassa kun pysyi alastulolla.

Tauon jälkeen jatkettiin ”niistosokkarinkorvikkeella”.. Vai miten se nyt Anu menikään? ; ) Hankalinta oli se, kun oma liike pysähtyy niin stoppaa Amakin. Vaadin sen hyppäämään riman yli kun seisoin vaan paikallani. Tehtiin alkuun ihan 45cm rimoilla molemmilta puolilta. Saatiin kyllä aika monta kertaa toistaa tätä koska Ama luonnollisesti alkoi leikkimään kelpiekengurua ja hyppimään ylöspäin ja mua vasten kun ei ”muka” tajunnut ollenkaan että riman yli todella voi hypätä. : D Kun saatiin tekniikka toimimaan, otin muutamia hyppyjä ennen tuota treeniä. Hyvin onnistui vaikka rima oli vaihtelevasti 55-60cm.

Tauon jälkeen jatkettiin keppitreenillä, eri kulmista sisään ja liikuin itse eri temmolla. Aman pujottelut on parantunut huomattavasti mitä esim puoli vuotta sitten. Virheitä tulee enää harvoin ja kulmatkin löytyvät. Tehtiin oikein vauhtipätkää, ex tempore esteitä keppien jälkeen ja ennen, sahattiin siis ees taas muutamia kertoja. Hienosti haki kepit eri kulmista, leikkailin edessä ja takaa.. Seuraavaksi jatkettiin a-esteen treenillä (keinua ei näkynyt, nyyh.. : ( ), putken kautta vauhdilla esteelle. Ei mitään moitittavaa, vauhdilla 2on-2offiin. Vau.

Lopuksi vielä treeniä trainerilla vauhdin kanssa, tehtiin sitä niinpäin että puomipää oli se millä treenattiin kontaktia. Ei mitään ongelmia, joku tossa iiisossa puomissa vaan tökkii.. Hmm. Täytyypä kysäistä joltain proolta vähän jeesiä puomin kanssa..

Kiina-apina pääsi treenaamaan tokohyppyä, ekalla kerralla ei lähtenyt liikkeelle ensimmäisestä käskystä. Ei muutakuin höpöhöpöt ja uudelleen esteen eteen. Hyppy alkoi sujumaan ja naksauttelin ylipäätänsä siitä että pysähtyi ja pysyi paikallaan. En tehnyt kertaakaan liikettä loppuun asti. Sitten tehtiin samaa ”sokkarinkorviketta” Kinan kanssa ja helevata kun oli vaikeaa. Kinalla selkeästi tällä kertaa tuli ahdistus hypystä vaikka rimaa ei ollut ollenkaan. Laitoin sille lelun palkaksi siivekkeen taakse mutta ei lähtenyt vaan lähti haneen jonnekki. Ei muutakuin koira kutsulla takaisin ja namikippo lelun tilalle, joo kyllä se sinne läks mutta suostuttelujen jälkeen ja kerran jopa sanoin sille vähän ärtsymmällä äänellä et nyt loppu pelleily. Tehtiin molemmille puolille toistoja tosi monta kertaa ja kun se edes jotenkin päin onnistui, lopetin treenin siihen. Joku noissa siivekkeissäkin häikkää.. : (

Lopuksi puomi putki treeniä. Ahdistui puomin alastulolla kun räiski läpi (ei hypännyt mutta läpijuoksulla) ja kun tämä ei ole se meidän tekniikka, niin tätä en anna tapahtua. Ahdistui ihan hulluna kun sanoin sille että tuuppa takas vähän naureskellen ja lähti karkuun. Lirkuttelun jälkeen tuli kuitenkin takaisin ja otettiin ihan sivusta alastuloa niin helpotettuna kuin olla ja voi ja mitä tekee Kiina palkan saatuaan, juoksee putkeen ja kun tulee sieltä ulos, kusee matkalla. Katsoin vaan ja jatkoin treeniä, tuolla tavalla ei pääse treenitilanteesta pois. Tehtiin niin helppoa ja yksinkertaista treeniä etupalkalla, pari kertaa himmaili pelkkää alastuloa mutta kun tehtiin koko matkalta ja hetsattuna, ei ollut enää minkäänlaista ongelmaa. Tsiisus. Näin ne juoksut-joita-ollaan-odoteltu-jo-kuukauden-verran vaikuttaa taas tytön hormonitoimintaan, puomi ja putki on kuitenkin ollut ja ON maailman kivoimmat agilityesteet. En mä siitä kusemisesta moittinut millään tavalla, aattelin kokeilla tälläistä vaihtoehtoa että olen vaan yksinkertaisesti noteeraamatta koko tapahtumaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s