Tuomarointia, kokkailua ja tokoa

Torstaina ajelin koirien kanssa Punkalaitumelle Hiidenhelmen leirikeskukseen tuomaroimaan Pohjois-Hämeen kennelpiirin leiriläisiä, tuomarointitehtävä oli kiva ja monia monia taitavia esittäjiä oli. Vau. Joidenkin koirankäsittelytaidot ovat vaan tosi nättejä, tie mitä noista nuorukaisista vielä kasvaa. ; ) Käytin aikaani hyväkseni ja treenasin hyppyä.. Hyppy meni ihan persiilleen, Kina istui aina hypyn taakse. Hermostuin koiralle ja se veti herneet nenäänsä kun kävin auttamassa sen seisomaan. Lopulta tilanne meni siihen ettei se suostunut hyppäämään enään ollenkaan. Pakko oli laittaa itsensä vähän jäähylle. Tauon jälkeen tein helpotetun version hypystä. Hetsasin lelulla, kun Kina edes vähän liikahti, lelu lensi hypyn yli ja megakehut. Saatiin tämäkin onnistumaan, mutta kieltämättä paineistumisesta jäi vähän paskan maku suuhun ja ennenkaikkea epävarman olon.. Tehtiin myös seuraamista sekä jääviä, seuraamisessa olisi saanut olla pätevämpi, mutta toistaiseksi koetta ajatellen ihan riittävä. Hinkkasin käännöksiä jotka olivat ihan ok. Luoksetulo taas satavarma ja nopea. Tauon jälkeen vielä muutama liike ja loppuun pari kertaa ruutu. Ja sehän vasta kivaa oli. : ) Ja tottakai halipusupalkka Kiinalle.

Nooh, Amppu olikin sitten mun luona yötä ja se lähti mukaan leirielämää katsastamaan.. Kävin sitten treenaamassa vähän agilityä. Esteet olivat erikoisessa kunnossa, keppejä 10 (joiden väli kuulemma 55cm) ja kontakteja ei voinut edes harkita. Siivekkeiden rimakiinnitys oli todella erikoinen, ne olivat vähän missä sun tässä korkeudessa. Tein alkuun takaakiertopäällejuoksua helpon alun jälkeen. Jalat eivät meinanneet liikkua eteenpäin, pohja oli aika huono.. Ama tiputteli siinä kohtaa rimaa, taisin olla pahasti edessä. Tällä kertaa Ama nousi monta kertaa ylös lähdössä ja joka kerta palautin, toivottavasti tämä ei ala toistumaan. Tarvis varmaan palkkailla pysymisestä. Nooh, enivei.. Kepit meni ok, haki kaukaa hienosti umpikulmaa mutta varmaan samalla mietti että kepit loppui liian aikaisin kesken.. : D Seuraavassa pätkässä tehtiin takaaleikkaustreeniä kovalla vauhdilla. Ampui kyllä sellaisella vauhdilla että Amaa ei todellakaan saanut sille hypylle minne suunnittelin sen menevän. Tarvi siis ottaa se jarrutus käyttöön. Välillä reagoi ja välillä ei. Tätä on pakko treenata! Saatiin me kuitenkin onnistumaan se ja lopetettiin helteiset treenit.

Perjantaina oli vuorossa kokkailua äitini pirskeisiin ja käytin hyödykseni luppoaikaa (pesin auton matot niin myös kaukalomaton) ja pihakeinun, poimin marjoja, otin kuvia ja ennenkaikkea treenasin tokoa Kiinan kanssa..

Kiina treenasi seisomista.. Sain sen menemään maahankin pari kertaa, mutta tein tosi monta stop toistoa jolloin jäi seisomaan. Itse pysähdys on oikein kiva, mutta se ei kyllä osaa erottaa plazia ja stoppia toisistaan. Vaikka kuinka treenaisi.. Tässä yksi murheenkryyni kisoja ajatellen.. No mutta saatiin me todella hyviä toistoja aikaiseksi.. Seuraamisessa olisi saanut skarpata, välillä edisti ihan hulluna (tai ainakin musta tuntui siltä). Palkkailin oikeasta paikasta ja jouduin jopa korjaamaan. Käännöksissä (vasemmalle) laittoi pyllyä alas herkästi joten naksuttelin siitä että ei istu. Ihan kivat reenit, mutta silti jännittää sunnuntain koe.. :O

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s