Kivalla asenteella!

Lauantai-illalla käytiin taasen treenailemassa tokoa Maijun kanssa. Toko-aiheisia blogikirjoituksia on nykyään paljon enemmän kuin agility-aiheisia.. Hups, mites tää nyt näin on mennytkään?!? Käytiin ekaks lenkillä pirkkahallin viereisillä kävelyteillä ja mettäpätkässä. Kiina pääsi Ellin jälkeen treenailemaan.

Aloitettiin sellaisella, että olisin kuin kokeeseen mennyt. Maiju liikkuroi meille, aloitettiin siis luoksepäästävyydellä (tms) ja sen jälkeen remmiseuruuseen. Remmiseuraaminen oli ihan ok, mutta jotkut käännökset taisivat jäädä vähän väljäksi ja perusasento (x1?) myös. Remmiseuruun jälkeen tehtiin pieni pätkä seuruuta. Täyskäännökset jäi tosi väljiksi, perusasentoa ei näkynytkään! Taisin sille pari kertaa sanoa uusintakäskyjä kun jäi laahaamaan. Siirryttiin liikkeestä maahanmenoon. Seuraa-käskyllä jäi maaten, kävin nappaamassa sen mukaani uudella käskyllä. Meni maaten mutta istuminen käskystä tosi väljä. Siirryttiin luoksetulon jättämiseen, palkkasin siitä kuin se olisi ollutkin maailman täydellisin koira. Se sai paljon makkaraa ja rapsutuksia autolla.

Kiina jatkoi vielä hetken aikaa, tehtiin alkuosuuksia (seuraaminen, luoksetulo, liikkeestä maahanmeno) joissa Kiina alkoikin ennakoimaan. Pah. Olen tehnyt liikkeet yleensä tässä järjestyksessä, seuraaminen, liikkeestä maahanmeno, luoksetulo. Jostain kumman syystä Kiina luuli että liikkeestä maahanmenossa pitää jäädä paikoilleen. Sekoitti sen siis luoksetuloon. Tehtiin siis sellaista Maijun kanssa, että hän ohjasi meidät aina tietylle paikalle ja kertoi liikkeen nimen, saatettiin tehdä pari samaa putkeen jne. Oli aikas hyvä treeni ja opetus Kinalle. SEN PITÄÄ keskittyä virittelysanoihin ja kuunnella mitä käskyjä tulee. Tais vetää jossain kohtaa vähän hernettä nenuunsa, mutta hyvien toistojen jälkeen sai kunnon palkan, tais Kinankin mieli kohota.. ; ) Liikkeestä maahanmeno on jotenkin hankala. Kun seuraa käsky tulee, se lyyhistyy paikoilleen. WTF? Käsky on sama kuin seuraamisessa ja samalla äänensävyllä sekä voimakkuudella. Vihjesana seuraamisessa on vaan; ”ootko valmis seuraamiseen?” ja maahanmenossa ”meeksä maaten?”. Tässä vaiheessa joku valopää : D voisi sanoa että virittelysana on väärä, MUTTA Kina ei osaa mennä maahan käskystä maaten. Sillä on svenskaversiöö käskystä eli plats. Joten joku on nyt mennyt vikaan ja vikaa täytyy siis korjata. Eilisellä treenillä saatiin tosi hyviä toistoja aikaan ja Kiinankin epävarmuus taisi poistua.

Huilitauon jälkeen tehtiin käännöksiä liikkuroituna. Täyskäännös väljä. Miksi? Kun keskityn liikaa kääntymiseen, Kina on epävarma. Rennon vapautuneesti pitäisi kävellä. Pieni jännitys on selkeästi jäänyt vielä käännöksiin kun talvella mulla oli ongelma se pelkkä käveleminen. Kun tein rennommin ja täyskäännöksen jälkeen jatkoin kävelyä, Kiina tulee tosi kivasti mukana mutta kun käsky onkin täyskäännös ja liike seis, mulla on ongelma. Treenillä saatiin pari ihan ok stoppia. Maiju seurautti mua myös ilman koiraa, tsekkas mun käännöksiä, pari kertaa tein lenkin kautta mutta muuten kaippa ihan ok. Kiina oli seuraavaksi käännöksissä mukana, teki ihan kivoja seuruupätkiä! : D

Lopuksi kokeilin sillä ystäväämme noutoa mistä Kina viime aikoina tuntui ahdistuvan älyttömästi (mm. pari kertaa aiemmin on mennyt autoon karkuun tai lähtenyt menemään kentältä)  ja pieni jännitys siittä, että lähteekö edes kapulalle. Tein kerran kokonaisena liikkeenä. Lähti hakemaan hyvin mutta palautti vähän hitaammin. Who cares…. Kokonaisuus oli hyvä ja minä tyytyväinen, mutta pilkunviilaajana tahdoin sen noutavan reippaammin. Hetsasin siis Kinaa ja kun se sai kapulan suuhunsa kuului jeees ja Kina juoksi lelupalkalle. Pari hetsausta ja kiitos, totesin ettei meillä taidakaan olla ongelmaa enään.

Vielä paikkamakuu 2min. En käynyt palkkaamassa ollenkaan vaikka ei ole treenattu aikoihin. Vähän pää pyöri ja käänsi lonkalleen pötköttään. Tämäkin liike olisi tosiaan ihan fiksua opettaa kunnolla! : D Nousu oli surkea, ei noussut ekasta käskystä. Tokalla jouduin avittamaan, tehtiin tätä treeniä plats-istu-plats treeniä aluksi helpottaen ja sitten ilman apuja. Osaahan se, mutta äänensävyni on ihan hullun tärkeä Kinalle. Tätäkin tietty vois treenata ihan keskenään, jos käsky on Kinan mielestä ”ruma” ja kun se toimii vois naksutella… Hmm..

Kiitos Maijulle treeniseurasta, käytiin vielä lopuksi kävelemässä jalkapallokentän ympäri. Koko reissuun hurahti 2h.. : D Mutta voihan sen lauantai-illan viettää näinkin koska mulla alkoi toooodeeella pitkä loma. Tässä pistetään nyt elämä ranttaliks, mutta niistä kuvioista jotain sitten myöhemmin. : )

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s