Pyhäpäivän treenit

Helatorstaina hain Aman kyytiin ja mentiin tallille treenailemaan agilityä, pääasiassa kontakteja joita viime aikoina on tehty aivan liian vähän (mm. kisojen tai mouhistreenien takia).

Aloitettiin kontaktitrainerilla taasen, aluksi ihan rauhallisesti pelkkää traineria.. Hyvin muisti mitä siellä pitikään tehdä. Haastavuutta lisäsin niin, että Ama tuli minikorkuisen hypyn takaa. Hups. Meni vähä rallatteluks.. Tuli aika komeita loikkia nimittäin.. : D Otin remmin avuksi ja hetsasin, eikä pysähdysten kanssa ole mitään ongelmaa. Huono puoli yksin treenatessa on se, että vaikka kuinka nopeasti yritän mennä estämään palkan saamista (kontaktin edessä) jos Ama tekee väärin, niin ketku koira ja nopea sellainen kävi syömään muutaman kerran namit ilman lupaa. : D Nooh, projekti jatkui taas hypyn kanssa.. Välillä pistin Aman odottamaan ja välillä vauhdista hypylle ja sieltä trainerille. Kun nämä meni hyvin, lisäsin vähä lisää haastetta. Putki-hyppy-traineri.. Putkesta sai mukavasti vauhtia ja paristi tuli taas niin komeeta loikkaa, mutta saatiin tosi hyviä toistojakin aikaiseksi. Eikä Ama ollut yhtään korvat luimussa!!! : ) Siirryttiin a-esteelle, pari kertaa ilman remmiä. Ei Amppu muistanut (tai halunnut) ottaa stoppia.. Ei muutakuin remmiin vaan ja pari remmipysäytystä.. Ja taas vapaaksi. Ekaks pelkkää a-estettä ja kun meni hyvin, lisäsin taas hypyn. Näissä tuli paristi virheitä mutta ei muutakuin uusiksi vaan. Hyvin tulee alas. Tarvis olla kyllä aina apuohjaaja joka voi vahtia palkkaa.. Ettei itse tarvi sitä jännätä pääseekö palkkaamaan itseään väärästä suorituksesta. Puomia vielä pari kertaa vapaana, tuli tosi hyväll vauhdilla ja moodilla alas! Ei yhtään epäröintiä! Jes!! Lopetin heti tosiaan pariin toistoon jotta Kengurulle jäis hyvä mieli suorituksesta. : )

Kyllä noi kontaktit on ihan jees kuosissa, keinua tosin unohdin tehdä.. No ensi kerralla sitten! Täytyisi vaan alkaa ottamaan kontakteja enemmän kuin yhden esteen kanssa, siis pienimuotoisesti radanpätkällä. Jotta saataisi se ns maksimivauhti radalle ja siten näen, että missä kunnossa kontaktit on kun Ama ”kuumenee”. Eihän se oikeasti kuumene, mutta se on välillä kans aika blondi että unohtaa. Ama ei missään nimessä sikaile tahallaan. Se ei ole sen tyylinen koira… : )

Ama huilasi vähän aikaa ja Kinttuliisa pääsi treenaamaan. Treenasin pimeitä putkikulmia, luolakoira meni minne käskettiin.. Pari kertaa keinua ja puomia, Santtu on kyllä pätevä. : ) Sitten tokojuttuihin, yritin etsiä tokohyppyä mutta en löytänyt.. Lie joku ottanut sen lainaan.. : ( Tehtiin sitten seuraamista sekä liikkeestä maahanmenoa. Seuraamista pidemmän kaavan mukaan. Hyvin pysyi taas kontakti ja paikkakin oli selkeästi parempi. Käännökset sujuu ihan kivasti, täyskäännös mielestäni liian väljä joten palkkailin kun kääntyi tiukasti. Tein tosi pitkää pätkää ja välillä kehuin ja välillä olin hiljaa. Vasemmalle käännös alkaa olemaan tosi kiva, ottaa hartiaavusta mukavasti ja kääntyy tiukasti. Liikkeestä maahanmenoa vähän laimea, kun sanon seuraa. Kina menee maahan ja muutenkin lähtee seuraamaan laimeasti. Höh. Palkkailin kontaktista. Pari kertaa tehtiin liike, ottaa häiriötä kun huutelen matka riittää, palaa koiran luokse tai käskyä. Ehkä ei kannattaisi. Tai nooh, mun mielestä koiran pitää osata erottaa käsky muiden sanojen joukosta. Nousua renkattiin, koska jää välillä ”puoliväliin”. Lopuksi vielä luoksetuloa. Kun sanon istu, menee maahan tai lähtee seuraamaan. Taas palkkailua kun teki oikein. Ekalla kerralla tuli löysästi, lie ottanut itseensä kun sanoin istu voimakkaammin. Toisella kertaa parempi sivulletulo ja halipusupalkka ja pieni borderinnöttönen oli onnellinen. : )

Ja sitten Aman vuoro taas, tehtiin takaakiertoja kahdella hypyllä. Välillä tuli ohi mutta kun muisti käyttää vastasta vastaanottamaan niin hyppäs ja annoin lisäksi myös hyppykäskyn. Lähtee kivasti takaakiertoon kun tein myös semisti päällejuoksuna niitä. Treenattiin myös sylkkäriä, on kyllä hankalaa. Tarvii ottaa rimoja pois noissa tekniikkahommissa, turhaa pitää niitä normikorkeudessa kun hinkataan paljon. Välistävedot toimi hyvin, niissä ei ongelmia. Lopuksi vielä keppitreeniä etupalkalla kun jäi niin kovin himmailemaan kun jäin keppien alkupäähän. Pari kertaa vaan sikaili ja possuili namialustalle.. : D

Kävin pikaisesti Takkujen kisoissa hervannassa hakemassa Anulta palkinnot kisoihin ja näin Tuitun yhden radan, Anu uhkaili facebookissa että tekee Tuitun kanssa triplanollat ja niinhän se teki. Hieno mummeli! Kyllä nää meidän mummelit on vaan aika ässiä! : ) Otin pari kuvaakin mutta tuskin niitä missään jaksan julkaista.. Tytti Käyhkö tosin oli lisäillyt galleriaansa torstain kuvia, käykää kurkkimassa! >> Koiramaiset.kuvat.fi : )

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s