Vapputreenit

Lauantaina taas tallille Anun ja koirien kanssa. Nipekin oli päässyt mukaan. : ) Aluks piti mennä peltsulle lenkille ja kameraa ulkoiluttaan mutta tuo keli. Mentiin kuitenkin sit tallille lenkkeilemään, oottelin Anua siinä pihassa ja ehkä noin 10min ajan vettä tuli kuin esterin perseestä. Onneks loppui koska muuten kaikki vaatteet todellakin olis kastuneet.

Aloitettiin Aman kans kontaktien hinkkaamisella, ekaks keinua yksinään ja sit niin että keinun edessä oli hyppy. Tällä kertaa ei tullut läpi kuin ehkä muutaman kerran mut vauhti oli hidas. Anu kekkaskin tähän pikkujipon, este keinun toiseen päähän niin että keinu itsessään nousee maasta noin 20cm. Tätä tehtiin sivusta, saatiin samalla kolistelutreeniä ja se suoritusmoodi oli oikea. Kiitos Anu vinkistä, tällä jatketaan. : )

Siirryttiin sit trainerille, tein Ampulla putken kautta mutta meni aikamoikseks sähläämiseks. Meni läpi monet kerrat ja välillä kun pääsi koskemaan traineria tassuilla, tuli takas mun luokse ja hyppi vasten. Eli oli vähän hankalat treenit blondiAmalle tällä kertaa. Lopetin hyvään toistoon ja kyllä mä sen tosiaan putkenkin kautta sain menemään. Mutta mikä tärkeintä, se ei näytä ahdistuvan vaan pitää hauskaa ja kun itse muistaa että leikki jatkuu kun Ama tulee läpi koska sillä huomauttamisella ei saa kovin hyvää aikaiseksi paineistuvalla koiralla. Ja niille, jotka ihmettelevät tuota traineria, se on siis lasten a sekä puomi. Eli toisessa päässä a-esteen alastulo ja toisessa päässä puomin alastulo. Ja tämä este on siis noinikään polvenkorkuinen. : )

Sitten vähän ratapätkää, tein Anun suunnittelemasta oman version. Jäätiin hinkkaamaan takaakierrossa suuuuuren suurta kaarrosta, Anu sanoi ettei Ama edes nähnyt sitä takaakiertohyppyä. Fiksua meikäläiseltä kun ei tajua miettiä tollasta. Ja sit kun sain sen takaakiertoon kivalla kaarroksella, olin liian edessä ja se otti kenguruloikkaa. Mut sain tän kuitenkin onnistumaan, seuraava kohta oli suoraputken jälkeinen takaakiertohyppy. Rima lenteli. En mielestäni käskyttänyt muutakuin kierrä.. Tätä hinkattiin, palkkailin hyvistä suorituksista. Tajusin että Amalle pitää antaa tilaa ja Anukin huikkas ettei ole kiire seuraavalle esteelle joten kannattaa rauhassa odottaa et koira on yli riman. Seuraavaksi kepeille ja leijeröin samalla putken. Hyvin se pujotteli (kun alkuun palkattiin muutama kerta pujottelusta), tuntuu että ne ongelmat olis täysin poistunut. Ja Amppu keskittyy pujotteluun hyvin. : ) Loppurata menikin vähän taas kunnon treenaamiseks, olin suunnitellut paskat linjat Amalle ja ei mikään ihmekään kun ei osannut hakea putkea. Tein kuitenkin pari treeniä ja palkkasin oikeasta putkenpäästä. Mutta siirryin helpompaan ihan vain sillä että se olisi oikeudenmukaisempaa koiralle.. ; )

Amppu oli taas hauska ja kiltti. Paitsi silloin kun treenaan Kinan kanssa vaiks puomia.. : D

Kiinapiina pääsi tekemään siis vähän puomia ja putkea ja taas puomille jne. Osaa se kyllä nuo kaksi estettä vaikka takaperin.. Lopuksi vielä tokojuttuja. Kisanomaisesti luoksetulo ja liikkeestä maahanmeno. Luoksetulo ok, mutta maahanmeno taas niin että palatessa nousi. Hyvin huomaa että on treenin puutetta. Kontakti oli surkea ja nousu hidas. Treenasiin siis erikseen tuota liikkeestä maahanmenoa ja sain sen ihan kohtalaisen hyväksi. No mutta pikkutreenin jälkeen kuitenkin kaksi liikettä putkeen ja Kina oli ihan jees, Anu sanoi että saisin vähä enemmän palkata Kinaa esim taputuksilla ja pienillä kehuilla koska tuo pikkuterrieri elää niillä. : D Näitä parin liikkeen yhdistelmiä alan nyt hinkkaamaan tosissani jos kerta kisoihin pitäs mennä.. Vielä istu-maahan-istu vaihtoja niinku sivulla. Kun katson sitä kunnolla ja käännän itse pääni, kumarrun Kinan päälle aika pahasti.. Paremmat nousut kun yritän sivusilmällä vaan katsoa enkä kumarra. Kina ei kai oikein mitään muuta tehnyt, hengaili vaan mutta hauskalla vireellä tuo ötökkä on. Se, että se näkee kun treenaan Aman kanssa, tekee Kiinalle vain hullun hyvää. : )

Kiitos seurasta Anu!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s