Kina LTEP 154

Kiina pääsi Borderterrierikerhon järjestämään luonnetestiin sunnuntaina. Olipa mielenkiintoinen kokemus, itsekin taisin hieman jännittää menoa sinne ja paikanpäällä toimimista. Testi oli ajoissa joten en nähnyt edellisen koiran suoritusta ollenkaan ja melkein heti päästiin tositoimiin kun saavuttiin oulunkylään.

Toimintakyky +1 (kohtuullinen)

Tervävyys +3 (kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua)

Puolustushalu +3 (kohtuullinen, hillitty)

Taisteluhalu +3 (suuri)

Hermorakenne +1 (hieman rauhaton)

Tempperamentti +1 (erittäin vilkas)

Kovuus +1 (hieman pehmeä)

Luoksepäästävyys +3 (hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin)

Laukauspelottomuus +++ (laukausvarma)

——————————————————————————————————–

Alkuhaastattelu: Kina heilutteli häntää ja oli tosiaan niin avoin kuin vain voi olla. Tässä kohtaa ei kyllä mikään ihmetyttänyt.. : D

Leikki: Tuomari otti kepin ja alkoi leikityttämään Kinaa. Kina alkoi samantien taistelemaan tuomarin kanssa kepistä (mistä yllätyin kovasti vaikka onkin nykyään kova leikkimään) ja palasi vielä takaisin leikkimään tuomarin kanssa kutsusta. Tämähän vain niin positiivista kuin olla ja voi. Ihan vain siksi että olen joutunut tekemään Kinan kanssa töitä pennusta lähtien leikkimisen suhteen. : )

Kelkka: Dodiin, pikkuneiti näytti terrierin raivonsa kelkalle. Kun kelkkaa vedettiin lähelle se räykytti kuin viimeistä päivää ja puolusti mua. Tikkas kelkkaan suoriltaan kiinni ja hampaat kävi myös rautaisessa osassa. Käveltiin ohi ja tikkas taas kiinni.. : O Rauhoittelin Kinaa ja kehuin sitä. Aika yllättävä reaktio Kinalta..

Haalarinnosto: Käveltiin kohti maassa olevaa myttyä joka nostettiin kun oltiin juuri kävelty ohi. Takaisin kohti tuomaria ja uudestaan haalarin ohi, Kina kävi näyttämässä hammaskalustonsa haalarille.. : D Käveltiin eteenpäin, tynnyri tuli meidän takaa, Kina vain käänsi päätään eikä ollut moksiskaan. Käveltiin reitti uudestaan, tällä kertaa jätti haalarin omaan arvoonsa (mitä tuomaritkin ihmetteli : D) ja tynnyrille heilutteli häntää.. Hih.

Piilosta hyökkäsi tuomari uhkaavasti: Kiina taas räykytti kovaa ja mun edellä ja kun tyyppi muuttui ystävälliseksi, Kinalla oli ihan kivaa. Tuomari nappasi Kinan mukaansa ja se oli ihan fine asian kanssa. Vähän se katseli mun perään muttei vaikuttanut ahdistuneelta. Kutsusta luokse ja kehut.

Piilo: Menin pimeään sokkeloon istumaan tuolille, Kina ei kuulemma oikein meinannut uskaltaa lähteä etsimään mua sieltä piilosta ja kun sitä vähän rohkaistiin niin se kävi monta kertaa mun luona, mutta ei vaan tajunnut mua.. Vasta viidennellä kerralla tyyliin tajus että mä istun tuolissa.. : D Käytti kyllä nenäänsä mutta pelko taisi olla kova..

Seinä: Laitoin Kinan seinään kiinni ja menin itse piiloon. Tuomari käyttäytyi uhkaavasti Kinaa kohtaan ja Kina oli kuulemma näyttänyt hampaansa ja puolustanut tosi kovaa itseään. Ja taas heti kun tyyppi muuttui kivaksi, Kina unohti äskeisen ja heilutteli häntää. : )

Laukaukset: Eka laukaus tuli kävellessä, inasen hätkähti.. Seuraava tuli niin että seistiin paikallaan. Ei tainnut edes liikahtaa. Joten aika varma nakki. : )

Loppulausunto oli; Kinan puolustushalu yhdistettynä pehmeyteen ja terävyyteen on ihan ok kun se ei kohdistu ihmiseen, kunnioittaa sen verran paljon ihmistä ettei pure. Joissain kohdissa meni hiukan yli toiminta ja näytti siltä ettei olis kelkkamiehestä palautunut kun kyttäili sitä piiloa vielä uudestaan. Muuten yllätyksenä tosiaan tuli toi kova puolustushalu, olisin kuvitellut että ennemminkin pysyy selän takana piilossa odottaen et äiskä hoitaa. : )

Kiitos Juha Karimäelle kuvista www.rajarayha.com

Iso kiitos Mapelle videokameran lainasta : )

1 thought on “Kina LTEP 154

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s