Surullinen turun reissu

Kina pääsi hoidettavaksi osteopaatti Piiralle maanantaina. Ajeltiin Maijun ja Ukon kanssa turkuseen.. Kiitos Maijulle ajan järkkäämisestä ja matkaseurasta. : )

Kiina.. Hmm. Mitäköhän sitä nyt sitten kirjoittaisi kun harmitus on kovin suuri. Piira kuitenkin oli sitä mieltä, että Kinaa ei kannata alkaa hypyyttämään ollenkaan (ei myöskään a-estettä) koska luultavimmin selkä ei tulisi kestämään sitä. Ja kun toivoin niin saavani sellaisen vastauksen, että pikkuhiljaa tekniikkaa ja sitten hyppeli sujuisi. Rintaranka oli taas kovin juntturassa.. Oikea puoli (mitä pomputtaa) tuntui kuulemma olevan jäykempi vaikka todellisuudessa vasen puoli oli paljon kipeämpi hermopinteen (eli lantion yläpuolelta) takia. Siitä Kina oli sitä mieltä taas ettei tarttis koskea vaikka muuten pötkötteli tosi hyvin paikoillaan. Lantio oli myös vinkkurassa, ihan kuin Kinalla olisi skolioosi-selkä. Ihan s-kirjaimen mallinen. Alkuun seistessä takapää taasen oikealle mutta hoidon jälkeen suht suorassa.

Kuitenkin, jumppapallotreenejä ei suositella ellen katso peilistä takapäätä ja selkää niin, että se on suorassa. Muuten aiheutan luultavasti vain lisää kipua koiralle. Myöskään kylmää ei saisi ottaa (ulkoilee aina kylmällä takki päällä) sekä moikkaus (oikealla tassulla) on kielletty, parempi olis jos käyttäisi vasenta puoltaan. Oikean tassun moikkaus kuormittaa kroppaa liikaa. Myöskin kaikki yhden jalan nostot ei suositeltavia. Kroppa ei ole tasapainossa ja välttämättä koskaan tasapainoon edes pääse. Harmittaa kun käytin Kinan kuvissa viime vuoden puolella enkä tajunnut pyytää selkärankakuvia yläpuolelta, silloin olisi nähnyt minkälaisia nikamat ovat. Piira epäili että hermopinteen kohdalla nikama saattaisi olla erilainen kuin muut ja painaisi hermoa ja siksi pomputtaa. Toivoa ei siis ole että koira oppisi käyttämään kroppaansa tasapuolisesti koska luultavimmin tuntee kipua jokaisesta liikkeestä mitä tekee. Tai ei nyt ihan noin karkeasti, mutta ei osaa alkaa käyttämään kroppaansa niin että liikkuu fyysisesti oikein. Koska se tuottaa kipua. Ihmisellä se on helppoa, se voi pakottaa itsensä kävelemään oikein vaikka tuntisikin kipua koska tietää että paranee. Mutta koiralle kun ei voi sanoa että liiku noin ja noin. Piira myös sanoi, että Kina saattaa tuntea puutumista mm varpaissa tai ylipäätänssä takajaloissa. Liikkuminen ulkona kun on liukasta tapahtuu koiran ehdoilla. Jos näyttää siltä ettei halua kävellä, sitten ei kävellä.

Pentusuunnitelmat Piiran mielestä on poissuljettu, Kinan selkä ei tule kestämään sellaista. Sanoi että pahimmassa tapauksessa saattaa halvaantua koska pentujen tuoma lisäpaino ei ole hyväksi selälle missään nimessä. Sanoi myös, että astutus ei välttämättä onnistuisi. Kina ei välttämättä anna astua koska on niin kipeä ja uros ei välttämättä astu. Toivon todellakin näin, että astutusta ei tule. Pelko siitä, että koira yksinkertaisesti hajoaa ei ole kauhean kiva tunne.

Koko viikko on mennyt ajatellessa asiaa että Kina ei tule olemaan agilitykoira. Tainno sunnuntaiharrastelija kyllä mutta ei koskaan mitään muuta. Saa Kina siis mennä rimattomia hyppyjä ja putkia ja sellaisia missä se ei joudu hyppimään. Eikä myöskään keppejä treenata (treenattu kerran puoleen vuoteen). Koiralle ei voi opettaa hyppytekniikkaa kun kroppa on epätasapainossa ja kipeä. Eikä toiveita minkäänlaisesta paranemisesta ole. No niin, 3v koira sairaseläkkeellä agilitystä. Onpa lupaavaa.. Ja Kinan veli Nemo on käynyt magneettikuvissa kun pomputtamiseen ei löytynyt apua niin fyssarilta, hierojalta sekä osteopaatilta. Magneettikuvissa selvisi että Nemolla on rappeuma L7-Si välillä. Jos olisi ylimääräistä rahaa niin veisin Kinankin magneettikuviin.. : ( Mutta eipä se paljoa helpottaisi, enemmän lisäisi tuskaa tällä hetkellä koska ihmeparantumista sisaruksille tuskin on odotettavissa. Marikalle myös paljon jaksamisia <3, tää on helvetin rankka paikka. Jotenkin elättänyt toivoa ja uskonut, että Kina parantuisi, mutta nyt tuntuu siltä, että kaikki menee päin sitä itteensä tuon koiran terveyden kanssa. Ja niin meneekin. Nyt kun päiviä on kulunut, ajatus helpottaa senior-agilityharrastajasta mutta silti tunnen etten vieläkään käsitä asiaa. Terveen koiran omistaminen ei ole itsestäänselvyys. Olkaa te onnellisia kellä sellaisia on!

Mutta jos nyt jotain positiivista täytyy hakea, tokoa jatkamme edelleen ja toiveita debyytistä kisakentällä olisi. Seuraamista ei voi liikaa tehdä ettei kroppa kuormitu taas liikaa, mutta kaikkea muuta kyllä tehdään ja sitä suuremmalla ilolla. Silkkihansikkain tuota koiraa EN aio käsitellä. Se ei ole koiran elämää ollenkaan, joten mielenvirkistämiseksi me aiomme treenata tokoa niin kauan kunnes joku suurempi toisin määrää. Temppujen kanssa tarvii olla tarkka ettei opeta sellaisia missä joutuu käyttämään liikaa kroppaansa.

Pettynein fiiliksin jatkamme… : (

3 thoughts on “Surullinen turun reissu

  1. Voi että. Onpa kurjaa 😦
    Oma harmitus agikiellon jälkeen lienee se isoin. koira ei onneksi osaa sitä harmitella. Toivottavasti kinalla olisi mahdollisimman monta hyvää ja ennen kaikkea mahdollisimman kivutonta vuotta edessään! Ne selkäkuvat ei varmaan olisi hullumpi juttu. Saisit tietää mitä siellä oikein on meneillään.

  2. No joo on tosi kurjaa. 😦
    Onneksi on tosiaan tuo toko mihin sitten keskitymme. Kiinalle on kuitenkin tärkeintä se, että se pääsee mukaan touhuilemaan. Sillä onneksi tässä tilanteessa ei ole suurta moottoria niin osaa näyttää kipunsa kentällä jos sitä tulee. Onneksi se on kiltti, kovempi koira voisi olla agressiivinen käytökseltään. Sitä se Piira kehui. 🙂 Että siinä mielessä tyytyväinen että mulla on nössö borderi. 😀
    Täytyy miettiä jos sen veisi joskus magneettikuviin jos ylimääräistä rahaa tulisi. Silloin voisi olla täysin varma.. Mutta sitä päivää odotellessa 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s