Sunnuntain oivalluksia

Ama ja musta tuntuu et toi on sen perusilme : D

Viime sunnuntaina oltiin isolla kokoonpanolla treenailemassa, Anu, Maiju sekä Sirpa ja koissut. : )
Omat koirat olivat luonnollisesti taas kotosalla..

Aman kanssa aloitettiin ratapätkällä ja kepeille laitoin meidän seuran ohjurit, pakko kyllä sanoa että ihan kiva kun joku on sellaiset tehnyt mutta ne ovat oranssit ja tooodella kapeat. Hyvä kun iso koira mahtuu pujottelemaan ja ohjureiden idea on se, että ne on mahdollisimman huomaamattomat. Vihreät verkotkin ovat hanurista kun ne ovat vihreät, ei siis kandeis turhan pitkään pitää ohjureita kepeissä kiinni ettei koira opi pujottelemaan verkoilla niinkö liikaa ja niiden häivyttäminen on vaikeaa.. : )

Onneksi Ama ei kauaa kerinnyt ohjureilla pujottelemaan kun Anu ystävällisesti huomautti että me olemme Aman kanssa kisaamassa lauantaina ja ehkä kannattaisi harjoitella pujottelua ilman avustuksia. Hahaha. Mitä mä tekisinkään ilman treenikamuja? : D Ihan hyvin Ama pujotteli ilman verkkoja, pari syöttöä meni vähän reisille mut muuten ihan jees, hirveesti en uskalla edistää ilman verkkoja/ ohjureita joten rauhassa mennään.
Ratapätkässä oli viime Marian treeneistä takaakiertopäällejuoksuhyppyjä oikein urakalla. JA näiden kanssa ei ollut mitään ongelmaa!! Ama hakeutui hyvin taakse ja hyppäsi esteen matkalta vaikka itse etenin. Hmph.
Kun sain ratapätkää suoritettua, oltiin suht loppuvaiheissa, olin viemässä Amaa hypylle kunnes repesin täysin radalla, meitsin hyppy oli siirretty!! : D Anu ja Maiju rakensivat samalle kentälle pikku radanpätkää ja olivat siirtäneet sitä hyppyä.. Enkä mä huomannut.. Hetken aikaa hekotettuani päästiin jatkamaan, yhdessä kohtaa huusin hyppyä ennen putkeen ja Ama jätti matkalla olevan hypyn hyppäämättä ja ryysi putkeen. : D No mitäs sanoin sille niin.. Mutta saatiin me onnistumisiakin vaikka menikin vähän miten meni, kiva huomata että yhteistyö paranee koko aika kun myö treenataan!

Mutta se OIVALLUS sunnuntaina oli nuo kontaktit. Ongelma on ollut se, etten pääse irtaantumaan Amasta kun roikun remmin päässä. Ja kun sen päästää vapaaksi, se ottaa tosi paljon häikkää mun liikkeestä. Ja ei osaa hakeutua 2on-2off -asentoon. Edellisviikon kontaktitreenit (kun olin Anun kans treenaamassa) meni huonosti kun kokeilin ekaa kertaa vapaana, Ama ei tajunnut ja tajusi enkä oikein päässyt jyvälle siitä mitä kannattaisi vahvistaa.

No mutta nyt sunnuntaina tein pari kertaa koko puomia sekä a-estettä remmissä ja tietty etupalkalla. Superhyvät toistot puomilla, ei yhtään himmailua alastulolla ja remmiä saa löysätä hyvin alastulolle! Onhan näitä nyt jo hinkattukin.. ; ) Mutta kun olen aina sellainen ihminen etten tyydy vaan siihen hitaaseen edistymiseen, tahtoo nähdä muutoksia ja pakko aina vähän kokeilla kaikkea jotta näkee miten koira on sisäistänyt ideaa ja jos saisi uutta pohdittavaa ja ratkaisuja ongelmiin.. Otin sitten Aman vapaaksi, oli sillä siis valjaat päällä jos tarpeen vaatiessa saa helposti napattua kiinni. Tehtiin pelkkää alastuloa niin puomilla että a-esteellä. Anu vahti palkkaa puomilla ja sivustaheitettynä puomille jouduin aluksi ottamaan valjaista tukea ja itse liikuin eteenpäin jne ja vapautin palkalle. Ama oli vähän ehkä hämillään tästä systeemistä mutta ei mennyt jumiin vaan teki hienosti töitä. : )

A-este oli helpompi, paristi valjaista tukea sivusta vietynä ja kiipee käsky vahvistuksena ja vapautus namikipolle. Sitten aloinkin tekemään niin että annoin pysäytystukea valjaista ja hölläsin ja lopulta lähdin varovasti liikkumaan ja Ama hengaili kontaktilla. Ja sieltä lyhyen ajan jälkeen vapautus kipolle naksun kera. Ja nää se ymmärsi ja pystyin tekemään jopa niin etten pitänyt siitä kiinni ollenkaan! : ) Virhetoistojakin tuli, niin että se tuli maahan asti, jäi pohtimaan ja otettiin uusiks. Ei ottanut häikkää ollenkaan! Jesss!! : ) Ja lopuksi vielä remmiavulla koko estettä.

Kyllä ne kontaktit sieltä lähtee sujumaan toivottavasti parin kuukauden sisään, aikatauluttanut olen niin että suurinpiirtein huhtikuussa oltais valmiita kisakentille. Mutta aina täytyy ottaa huomioon mikä koira on kyseessä, uudelleenopetus vie aina enemmän aikaa kun ekaa kertaa opetus. Siksi kontaktien opetus on todella tärkeää ja se tapa millä ne opetetaan, on vielä tärkeämpi : )

Lopuksi vielä kuvia poppoosta, lisää galleriassani!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s