19 estettä putkeen! :)

Ama treenaa 3.1.2010 (kiitos Sirpalle : ))

 Tänään taas vietettiin aikaa tallilla kera Sirpan sekä koirien. Kina pääsi ekana puuhailemaan, se oli tosi kivalla fiiliksellä mukana ja kun otin lelun käteen se alkoi räykyttämään välittömästi. Vau! : ) Kina pääsi tekemään aika ”vaikeaa” pätkää eli sellaista missä ei ollut pelkkää suoraan juoksua vaan takaakiertoja ja välistävetoa. Ja pieni borderini oli onnessaan tekemässä töitä. Ja mulla ei ole minkäänlaista stressiä Kinan kanssa radalla kun pääsee treenaamaan tosissaan Aman kanssa. Kinan kanssa on ollut kiva tehdä kaikkea kun ei ole paineita, koira nauttii enemmän ja mullakin on kivaa ja sen kyllä huomaa tekemisessä. Kina ampuu ihan hullunlailla monen metrin päästä putkiin, nekin taitaa olla yksi lempparieste a-esteen kanssa. Puomia tehtiin mutta en ollut tyytyväinen alastuloon, kun jättäydyin taakse se himmasti ja tuli takaisinpäin ja tarvi vähän avitusta. Pakko siis laittaa etupalkkaa taas eteen ja laittaa sitä myös kontaktin jälkeen jonkun muun esteen taakse jotta se olisi vähän edes kauempana kuin metrin-kahden metrin päässä alastulolta. Muuten ihan ok, a-este on selkeästi paras vaikka nyt tuli pari kertaa semisti läpi. Kerran sille ärähdin kun tuli läpi ja seuraavalla kerralla paljon parempi ja saikin halipusupalkat. Silloin lelu ei kiinnosta tippaakaan. Me kun lopetetaan aina agilitytreenit halipusuun siksi että se on koiralle niin paljon parempi palkka kuin revitys, niinku rauhoittavana eleenä. Ja Kiina tykkää! : ) 

Tässä Sirpan lisäämä videopätkä tämän päivän treeneistä, iso kiitos : ) 19 ESTETTÄ PUTKEEN, JIIHAA : D Tämä siis toinen kerta kun rataa suoritin Aman kanssa, helpotin vähän kepeille..

 Amalle suunnittelin 19 esteen pätkän missä oli ehkä vähän liian vaikea kepeillä eteneminen. Itse jättäydyin jälkeen ja olin hypyn takana ottamassa vastaan. Paristi palkattiin etupalkalla ja Sirpa oli vahtimassa, kolmannella kerralla jatkoin ratapätkää. Kaikki meni superkivasti ja me todellakin suoritettiin 19 esteen ratapätkä ja se ei ollut kaikista helpoin!! : ) Aivan mahtifiilis! Kaikki sellaisetkin pätkät missä kuvittelin että pikku Ama ohittaisi esteet niin se suoritti ne juuri niinkuin pitikin. Vedätykset toimivat todella hyvin ja syksyllä Ama paineli vaan ohi. Pienellä vastaisen käden heristyksellä tuli lähelle ja liikkui tosi hyvin. Seuraavalla pätkällä Sirpa ottikin meidän menoa videolle. Ei se niin hieno ollut kuin ensimmäinen kerta mutta lähestulkoon. Alussa ongelmia keppien kanssa, lopetti kesken vaikka alku- sekä loppupäässä kahdet verkot. Tätä muuten tarvii treenata vielä enemmän yksittäisenä esteenä eikä radalla. Putkilähetykset meni superhyvin.

Toisella ratapätkällä suunnittelin vähän toisenlaisen radan. Semi-niisto toimi kunhan muistin käyttää taas sitä oikeaa kättä esteen yliviemiseksi, valssi tukalaan paikkaan onnistui kun vaan pisti tossua toisen eteen ja backlapp /sylkkäri hypyltä putkelle toimi kuin junan vessa. Päänvaivaa aiheutti takanaleikkaus, en kääntänyt Amaa tarpeeksi ja se pomppas aivan väärään suuntaan. Treeniä ja treeniä. Suhinalla sain sen kääntymään ja vieläkun muisti käyttää taas oikeaa kättä viemään esteen yli, sehän sujui. Hankala välistäveto peruuttamalla ja pienellä haltuunotolla tuotti harmaita hiuksia kun en taaskaan muistanut käyttää oikeaa kättä. Miksi oikean käden käyttäminen voi olla niiiiin vaikeaa. Väärällä kädellä ei mene yli, mutta onneksi itsekin nyt tajuan miksi koira ei hyppää ja keskityn enemmän käsiini, silloin ohjaus toimii hyvin. Tarkkana käsien kanssa!

Ratapätkien meno Aman kanssa tuntui oikeasti tosi kivalle, tuntuu kuin palaset loksahtaisivat paikoilleen ja Ama lukee myös mua paljon paremmin. Vitsi kun kontaktit olis jo kunnossa niin lähdettäis samantien kisakentille. Voi että, sitä päivää kyllä odotan. On niin ihanaa treenata koiran kanssa kelle ei tarvitse huutaa ja mikä menee kauhealla vauhdilla eteenpäin.

Lopuksi vielä kaikkia kontakteja, tällä kertaa puomi oli tosi kiva (ei tehty ollenkaan pelkkää alastuloa). Tehtiin vain muutama toisto, menee tosi lujaa alastulolle ja himmaa pysähdyspaikkaan, ei yhtään liian aikaisin. Ja nyt remmi oli suht löysällä, tukea annan mutta en myöskään ”hirtä”. A-estettä tehtiin myös pari kertaa, voima ja vauhti alastulolle on vaan voimakkaampi, puomi siksi meille helpompi. Ei a yhtään huono ollut, pidätin pari kertaa vähän pidempään ihan vain todetakseni että kuunteleeko Ama käskyjä ja kyllä se kuuntelee. : ) Keinulta pääsi kerran lipsahtamaan, muuten tosi hyvä. Eiköhän me tällä treenitahdilla saada kontaktit kuntoon piakkoin. Vielä ainakaan kuukauteen ei oteta vapaana ihan vain siksi ettei pilata yhtään mitään.

Olen kyllä niin kiitollinen Sirpalle ja Henkalle tästä treenimahdollisuudesta Aman kanssa, ei edes niin paljoa kaipaa menoa Inkan kanssa. Ama on edelleen aika outo tapaus, se edelleen nuolee mun kenkiä ja hyppii ilmaan, se joko haluaa pussata tai sitten ei. : D

Pipan kanssa taas pientä ratapätkää ihan vain taas siksi että sillekin on hyvä treenata jonkun muun kanssa. Ei meinannut lähteä taas mun mukaan mut kannoin sen esteen taakse ja käskytin vaan putkeen ja hyvinhän se lähti, paljon paremmin kuin aiemmin. Hyvää treeniä Pipalle. : ) On se niin hieno pieni kelpielapsi, niin intopiukeena suorittamassa ihan mitä vain.. Siis Sirpan kanssa…  : D

Kiinapiina teki vielä lopuksi 5 kertaa ruutua. 2x alusta, 1x näyttöruutu, 1x tyhjä ruutu, 1x alusta. Alustalle lähtee kauheeta kiitoa ja tyhjät ruudut oli kans super. Koskakohan voisi yhdistää merkkiä ruutuun? ; ) Kiina vähän siivoili kun treenasin Aman kanssa, pisti ryttyyn sellaista suojamattoa ja oli liikutellut mun kenkiä. Aivan mahtavaa, että Amasta on tullut ärsytyskoira Kinalle. Jiihaa. Inka kun ei koskaan sellainen sille ole ollut. Ps. Kina muuten hyppi vahingossa täyskorkeita 35cm hyppyjä ongelmitta! Ja ihan itse vapaaehtoisesti! Toivottavasti hyppykiertelyt sun muut menisivät tässä pois. Kiina on kyllä aika ❤ Vielä noutoa pari kertaa, kerran putkeen ja tuonti suoraa sivulle ja kerran vauhtinouto. Kapulakin taitaa olla Kinalle sellainen viretason nostattaja. Sivulletulotkin tulee paljon nopeammin nykyään kun tekee välillä vauhtinoutoa. : )

Lopuksi vielä 40min lenkki ja koko kolmikko pääsi juoksemaan vapaana, Kiinakin pääsi painattamaan.

1 thought on “19 estettä putkeen! :)

  1. Nyt on ollut yhteiset kisareissut vähissä, mutta ehkä me vielä säkällä tämän vuoden puolella käydään samoissa kisoissa maksien kanssa 😉 Hassua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s