Ohjaan hiljaa!

Viimeiset treenit Marialla meni taas aika hiljaisesti. Alusta asti ohjasin hiljaa Amaa ja se tuntuu selkeästi toimivan niin paljon paremmin. Alussa oli vaikea takaakierto vinolle hypylle (kierto oikealta) ja vasurilla vedätys yli. Jos olisimme syksymmällä tehnyt näitä Aman kanssa, se tuskin olisi hypännyt hyppyä. Mutta nyt meni tosi hyvin! Kakkos-esteeltä heitto putkeen, sen jälkeen takaakierto, jaakotus ja pakkovalssi ja eikun tossua toisen eteen. Vaikea oli taas ymmärtää että millä kädellä koira kiertää hypyn ja mikä käsi ottaa vastaan, nää menee aina ihan sairaan huonosti mulle jakeluun. Heti kun on väärä käsi käytössä, Ama ei hyppää hyppyä. Loogista.

Jaakotus, pakkovalssi sujui tosi kivasti ja oikeastaan heti alusta esteeltä nro ykköseltä seiska-esteelle sujuivat tosi hyvin. Viskileikkauskin toimi hyvin vaikka eniten kyl jännäsin sitä ehdinkö ajoissa tyrkkäämään Aman takaakiertoon seuraavalle hypylle. Ehdin kyllä mutta seuraava ongelma olikin se saada kuljetettua niin, että se ei bongaisi loogisesti hyppyä matkan varrelta vaan ei-loogiselle hypylle takaakiertoon. Hiljaa oli vaikea ohjata tässä kohta, teinkin vähän liioitellun puolivalssin, että saisin vietyä Aman takaakiertoon. Junnaamisen kautta tämäkin saatiin onnistumaan, mutta helppoa se ei ollut. Ja kun tuosta kohdasta pääsi eteenpäin seuraavaksi olikin takaaleikkaus melkein sylkkärillä ja Ama ei tuntunut kovin helposti tuohon lähtevän, pari kertaa sai tehdä toistoja ennenkuin onnistuin. Kun Ama tuli putkesta oli edessä hyppy ja tiukka käännös takaakietoon. Ihmisnuoli toimi ihan älyttömän hyvin, sihisin niin paljon kun suusta lähti ja avot, sehän toimi! Ama reagoi just niinkuin piti ja sain hienosti sen takaakiertoon. Kokeiltiin vielä uudestaan ja toimi taas ihan sairaan hyvin. Eli siis mä olin sijoittunut niin, että seisoin hypyn takana lähestulkoon kiinni rimassa ja kädet riman päällä ja vasten koiraa. Eli termi ihmisnuolikin sai merkityksen mun agilityaakkosissa! : D

Kontakteja treenattiin myös sivussa, pelkkää puomin alastuloa lähinnä. Pelkkä alastulo oli taas tosi hidas, täytyisi tehdä muutama pelkkä alastulo ja sitten taas koko estettä. Onpa ihanaa kun Marialla on kumipohjaiset kontakti-esteet. Koirat pysyy kyydissä paljon paremmin. Marialta kysyin myös vinkkiä tuohon puomin alastulohimmailuun, vinkit olivat samoja mitä itse ajattelin. Eli paljon vauhtitoistoja jotta himmailu jäisi.

Kiina pääsi leikkimään taas pelkkää turistia. Ai niin, sille on tullut kyllä jonkinlainen puolustushalu ruoasta. Kun koikkeri Aida juoksi puomin lopuksi ja lopussa odotti maksalaatikkopalkka meistä noin metrin päässä, Kina alkoi näyttämään hampaitaan ja murisemaan kun Aida tuli kuppia kohti. Oho. Ärähdin kyllä Kinalle, siitä on tullut pieni porsas ruokaa kohtaan.. Hmph..

Kiitos Maijulle näistä kolmesta treenikerrasta, on kyllä ollut niin hyödyllisiä ja Aman kanssa on ollut ihan huippua treenata ohjatusti! Me voidaan joskus toistekin tuurata!! : ) ps. mä en tiedä kumpi on hullumpaa, herätä aamuviideltä ja lähteä Anun seuraksi turkuseen katsomaan Nipsun agilitykisoja päiväksi vai se, että Maiju lähti mouhikselle Ellin kans turistiksi katsomaan vuoden viimeisimpiä treenejä : D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s