Kiina tokoilee

Kiina ottaa lepoa treenisessioiden välissä : )

Viime sunnuntaina olimme TamSKin tokovalmennusringin koulutuksessa Maria Aaltosella (ProCanis) mouhijärvellä. Pähkäilin pitkään liikkeitä ja päätin vasta edellisiltana yhden liikkeen, seuraamisen.. Muut liikkeet päätin vasta paikanpäällä.

Seuraaminen, käännökset; Itse en ole ollut kauhean tyytyväinen Kinan paikkaan, vasemmalle käännös on väljy. Täyskäännös myös väljy, oikealle ihan ok. Seuraamispaikka ihan ok, tiiviimpi saisi olla. Mutta tänkin voisin laittaa treenaamattomuuden piikkiin. : )

Kommentit: Vasemmallekäännös jää väljäksi siksi koska en ”varoita” yhtään ennen käännöstä et nyt käännytään. Askel on samanlainen ja käännös tulee kuin puskista. Ja Kiinapieni menee hämilleen siitä kun oon tallaamassa sen päälle ja kontakti hiipuu hetkeksi. Täyskäännöksessä myös en ennakoi yhtään käännöstä. Seuraamispaikasta tuli sellaiset kommentit et paikka on ihan ok, ei saisi olla yhtään väljempi mutta ihan ok. Täytyy siis tehdä seuraamista ihan inasen tiiviimmäksi. Saimme apuja myös tuohon vasemmalle kääntymisen opetteluun, ihan sellaista mitä tehdään lähestulkoon paikaltaan. Kiva juttu! Kati huomasi kentän laidalta, että mä harpon ihan jumalattomia askelia ja voisin vähän himmata pienen koiran kanssa! : )

Liikkeestä jäävät, seisominen tai ylipäätänsä seisomisen opettelu; Kinalle siis ei ole varsinaisesti opetettu stop käskyn yhteydessä pysähtymistä. Ollaan tehty tätä sisällä siis ihan muutamia kertoja naksun avulla. Nyt tehtiin sellaista, että peruutin itse ja Kina oli mun edessä ja käveli ja heti kun se vähän himmasi, tuli käsky ja käden vippaus ja palkka lensi koiran taakse. Näitä tehtiin aika monta, kunnes tehtiin valevippaus. Eli sama asia, mutta palkkaa ei lentänyt ja vaadittiin että kaikki tassut pysähtyy. Kaikki meni ihan ok siihen asti kunnes Kina vaan yksinkertaisesti pysähtyi ja kyykistyi ja pissasi hallin matolle. Kävin sitten viskaamassa koiran ulos hallista ja lähdin siivoilemaan koirani jätöksiä todella nolona. Ei voi olla totta, en mä sit tiiä paineistuiko vai mikä tuli, mielenosoitus? Siitä, että en palkannut ja koira meni hämilleen. Perse. No hain Kinan siivouksen jälkeen takaisin halliin ja aloin leikkimään sen kanssa, jotta äsköinen juttu unohtuisi. Jatkettiin edelleen tämän stopin opettelua naksun avulla ja aivan selkeästi tämä on parempi metodi. Ylipäätänsä naksun avulla opetella yhtään mitään. Voi kun aina tietäisi mitä pienen koiran päässä liikkuu, protestia vaiko paineistumista???

Kaukot; Istu-maahan-istu vaihdot on hyviä, ei liiku paikaltaan ja suorittaa ihan ok vauhdilla. Niihin ei mitään kommentoitavaa muutakuin että palkkausväli voisi olla pidempi ja voisi palkata myös pelkästä yhdestä vaihdosta, Kina seuraa tosi tarkkaan mun käden liikettä ja teen vaihdot vähän pikakelauksella joten malttia vaihtoihin ja hetki hiljaa ja sitten vasta uusi käsky. Ja Kina tekee juuri miten olen opettanut sille. Heti kun käsi laskee, Kiina menee heti maahan.. ; ) Hienosti olen opettanut, omistaja että koira on hätähousuja. ; )

Maahan-seiso-maahan vaihtoja treenattiin edelleen hissillä. Ongelma on se, että Kina on aivan mahdoton nami-imuttaja enkä meinaa saada kättä sen naamasta irti kun se on niin tohkeissaan ruoasta. Maria sanoikin, että kannattaa opettaa luopumisleikki vaiks naksun avulla. Kun käsi on nyrkissä -> ei tule ruokaa, käsi avoinna -> ruokaa. Eli naksauttelen siis Kinalle siitä, että se rauhoittuu hetkeksi ja antaa palkan olla. Fiksu juttu! : D Saatiin ihan jees vaihtoja (kai) aikaiseksi kunhan jaksetaan keskittyä kunnolla.

Istu-seiso-istu vaihtoja treenattiin myös. En meinannut sitten onnistua tässä ollenkaan, Maria kyllä näytti  Kinan kans miten se sujuu, mutta mä keila en vaan osannut. : D Sama homma  muuten kans, kun Maria näytti Kinalle sivullesiirtymisiä, mä en vaan osannut siirtää jalkojani oikein.. Pari kertaa sain vaihdoin onnistumaan, mutta taisin jo hermostua siihen Kiinan imutukseen. Jatketaan koti-treeniä näiden vaihtojen suhteen. Jospa tässä kylmillä ilmoilla saataisiin vaihdot kuntoon. : )

Pieni Luusteri (tainno ei se nyt enää nii kovin pieni oo mut ei isokaan : D) oli taas aika pätevä, hienosti menee tokojutut Anun kanssa. Ja se kölli munkin sylissä lattialla, Luun rajaton rakkaus on aika hellyä. ❤

Luu (Tending Impressive) kyttää lelujaan : )

Ihana pieni sulkku Ilo (Tending Quest) : )

Ihana pieni Ilo (Tending Quest) oli niin mahottoman sulkku tapaus, leikitin sitä ja halailin ja taisin vähän salaa haaveilla sen kaappaamisesta. ; ) Pentukuume alkaa vaan kasvamaan ja kasvamaan. Mutta se on fakta homma, että ensi vuonna tulee pentu mulle ja rotu ei ole borderterrieri. Hihiii. Mutta ei bordercollie myöskään.. ; ) Nyt pidän kaikki peukku- ja pottuvarpaat pystyssä että sieltä tulee tarpeeksi paapusia jotta mullekin saattaisi riittää yksi pörrö. : )

 

Lavastettu a-esteen kontaktikuva ; )

Oli Kinalla ihan hauskaakin, se pääsi treenaamaan a-esteen alastuloa. Ja kyllä se niistä tokojutuistakin tykkäsi. Mutta selkeästi a-esteen alastulon suoritus taisi olla se kivoin juttu. : ) Lopussa muuten tehtiin pari noutoa ja palautukset suoraan sivulle, ihan jees menee! Kiva juttu ettei se niin paljoa vaatinut kun sen opettaa loppuun asti. : ) Hihiii. Ensi vuonna lähdetään tokokisoihin! Se on varma jos joku on varma. : )

Laitoin galleriaan kuvia tokopäivästä.

>> käy katsomassa!

Ps. Tuitulla taisi olla ihan kivaa kun mä ehkä-taas-saatoin antaa sille pari namusta. Tuittu on ihan pähee, alkoi mullekin tarjoilemaan erilaisia temppuja kun mulla oli nami kädessä. Se ilme on kyllä sellainen, että ei sille voi olla antamatta herkkuja. : ) Ja Tuitun huulet taitaa olla vähän liian lyhyet sen suulle. Hiihiii. Viivikin pääsi hölmöilemään hallilla, sai tehdä temppuja mutta suurimman osan marisi häkissa. Huoh. Ei vanhat muista kauhean kauaa, että pitää olla hiljaa.

2 thoughts on “Kiina tokoilee

  1. Mikäs pentu sulle oikein tulee? Kelppari ehkä? 🙂 Kuinka pian pentunen on kainalossa, jos kaikki menee putkeen? Mulla on kyllä krooninen pentukuume. Se yleensä on hillittynä taustalla, mutta kuvat pennuista saa sen aina roihahtamaan. Huono juttu 😉

  2. Eii oo kelpiekään. Pitkään niitä tutkailin, mut silti arveluttaa niiden hajonta kun on tosi tosi herkkää ja sitten taas ääripäätä herkälle ja oikean yhdistelmän löytäminen on työlästä. Aman omistajalla sekä kasvattajalla Sirpalla on nuori oma kasvatti joka taas on aivan superhauska luonteeltaan sekä kiva kooltaan. Sellaisen kelpien jos sais niin ottaisin varmasti. : )

    Shelttiä oon kaavaillut.. Ja jos nyt sattuisi suuri onni käymään, ehkäpä joskus kesällä olis pennun paikka.. Mutta ei mitään hätiä jos en nyt saa siitä yhdistelmästä, sitten täytyy etsiä yhtä hyvää yhdistelmää.. Kauheasti siis pidän peukkuja pystyssä täällä, että mulle sellainen onni suotaisiin.. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s