Pätevä kenguru!

Oltiin Aman kanssa treenailemassa taas mouhiksella. Tällä kertaa treenit tuntui oikeasti treeneiltä, päästiin tekemään vähän enemmän kuin viimeksi ja kerran lähdössä vain Ama nosti pyllynsä ylös mutta muuten istui oikein nätisti lähdössä. : )

Tässä ratapiirrustus C ProCanis. : )

1-3. Hyppy,hyppy, muuri.

Tuotti ongelmaa saada Ama 2-esteeltä muurille, helposti lähti flänkkäämaan ohi muurista. Kokeilin Marian neuvosta Susan Garretin tyylistä ohjausta kakkoselle, eli silloin kuin koira lähtee ponnistamaan, mun liike pysähtyy ja sit vasta lähden liikkumaan kun koira alkaa tulemaan mua kohti. Nooh, ei se nyt niin hyvin toiminut. Treeniä tarvis tuollaisiin! Puolivalssi olikin sitten paras vaihtoehto Amalle.

4-9. Putki, hyppy,hyppy, putki,hyppy,hyppy.

8 esteelle asti no problemo! Lähti tosi kivasti 7 putkelle ja mä olin valmiina ottamassa 8 hypyllä vastaan. 8-9 esteet taas sen jälkeen vähän kosahtivat. Sain kyllä vietyä 9 hypylle, mutta ei se nättiä ollut. ; ) Joten lähdettiin hinkkaamaan! Jes! Ensinnäkin 8 hypyllä seisoin tuon numeron puolella heristäen vasenta kättäni. Vasen käsi vei myös hypyn yli mikä oli väärin, Maria sanoi että tuollaisissa kohdissa tulee kaikista herkiten kieltoja varsinkin kun käyttää väärää kättä. : ) Eli vasen heristää ja oikea heittää yli hypyn ja vasen ottaa haltuun ja vie 9 hypylle. Tadaa! Ja sehän sujui! Ei ongelmia! Kerran sain Aman kieltämään tuolle 8 hypylle kun oma liike pysähtyi. Eli tarkkana myös oman liikkumisen kanssa, ei se tarvi olla mitää metrijuoksua mutta kunhan edes vähän liikuu!

8 hypyltä vienti 9 hypylle olikin vähän vaikeampi. Osa suunnitteli viskileikkauksen mutta jotenkin totesin, että se ei olis mun juttu koska Ama bongais väärän putken pään aivan varmasti ja mä takuuvarmasti jyräisin sen päälle. Olis ehkä kannattanut kokeilla tuotakin ja ollaanhan me niitä treenattu aiemmin kesällä Aman kanssa eikä silloin ollut ongelmia! : ) Eli suunnittelin 9 hypyn pyörityksellä niin että pyöritän sen ympäri ja heitän sen ulkokautta 10 putkeen. Oli ihan jees vienti, mutta mun liike oli taas aika rumaa ja väärä käsi vei taas hypyn yli. Sama vika kun 8 esteellä. Vasemmalla ylivienti ja vaihto oikeaan käteen vasta kun koira on laskeutunut. Ja liike ei saa olla pyörivä koska lähellä oli muuri tyrkyllä ja muutenkin tuollaisessa kohdassa liikkeen pitäisi pysähtyä ja koira jatkaa liikkumista. Oikein hyvä.

10-17. Putki, hyppy, hyppy, hyppy,putki, hyppy, putki,kepit.

Vaikein kohta taisi olla 12-13 hypyt. Liian myöhässä hypyllä 12 -> koira putkeen. Kerran Ama kävi putken suulla mutta tuli takaisin mun käskytyksestä! : ) Pieni vekkaus numerolle 12, ja koira yli 13 esteen taas niin että liike ei ollut kovin pyörivää (mistä aiemmin huomautettiin : )) ja siitä putkelle. Unohdin ekalla kerralla tuon vekkauksen, ja 13 hyppysuunta ei ollut kovin nätti. Taas huomiota omaan liikkumiseen ja hyppy oli paljon nätimpi. Toiset kokeilivat erilaista ohjaustyyliä tuolle 13 hypylle, en nyt muista ohjauskuvion nimeä mutta koira hypyytettiin ristiin. ?!?

Kepit ihan jees, kaikista vaikeinta oli se kun ohjasin äänettömästi melkein alusta lähtien (kun taas rääyin koiralle ohjeita : D) ei Ama oikein bongannut keppejä putken jälkeen. : ) 

 17.-23. Kepit, hyppy,hyppy,putki, hyppy,hyppy, putki

Kokeilin 18 hypyn jälkeen persjättöä niin että olin suoraputken vasemmalla puolella. Sanoinkin jo että kohta näette kelpieratsastusta. Persjättö sujui mutta jouduin tosi voimakkaasti odottamaan Amaa että se suoristaa linjansa ja putken jälkeinen elämä meni aika pläskiksi. Enkä saanut uusintayritystä. : D Toisaalta, tuo ohjaus oli aikalailla tuhoon tuomittu jo suunnitteluvaiheessa. Eli menin lopulta samalla tavalla kuin muut eli hyppyjen ja putken oikealta puolelta. Vaikeus tuli 18-19 hypyillä kun ohitti aika helposti 19 hyppyä kun liikuin eteenpäin. Eli puolivalssia ja sit se meni ihan hyvin. Yritin leijeröidä 22 hyppyä ja heittää 21 hypylle, mutta ei onnistunut. Eli oli pakko tunkea sinne väliin, ongelma saatiin 22 hypylle kun en meinannut saada sitä takaakiertoon kun en oikein keskittynyt jalan ja käden liikkeeseen mikä on Amalla hirmu tärkeää, pelkkä kierrä käsky ei riitä.

Summa summarum. Suosittelen kokeilemaan äänettömästi ohjausta, toimii sitten hiukkasen paremmin. Meikäläinen kun on tottunut ohjaamaan Inka räkäpäätä kenen kans pidetään yhdessä huutokisaa radalla. Amalle ei tarvi rääkyä ja mulla kuluu liikaa aikaa tuohon huutamiseen enkä keskity kropan liikkeeseen. Voehan video, olipas kivat treenit. Päästiin oikein treenien makuun ja Ama oli niin huippuhieno koira. ❤ Marian neuvosta otetaan vaari, jatkossakin ajattelin ohjata Amaa äänettömästi. Joissain vaikeissa paikoissa voi sanoa esteiden nimiä mut ei muuta. Päästiin me oikeasti tekemään aika pitkää pätkää kun tehtiin 4 putkelta 17 kepeille putkeen. : ) Se on aika monta estettä sanon ma ja viel tuollasta vaikeeta. : ) Jeii!

Ama pääsi myös siinä sivussa treenaamaan a-esteen alastuloa (+ kerran koko estettä), sillä oli ihan selkeästi pysähdyspaikka jämähtänyt takaraivoon! Se nimittäin itse haki remmi löysällä etutassut maahan. Paula auttoi mua namikipon kanssa edessä, heilutteli sitä siellä että Ama ei kauheasti kyttäisi multa käskyä tai siis joo mähän sen käskyn annan poistua mutta vasta sitten kun se katsoo eteenpäin. Tehtiin sellaista lasten keinua (madallettu) kanssa ja siinäkin haki ihan kivasti paikan. Tuntuu että kontakteilla olis edistytty edes hiukkasen. Niin kivaa. Ama oli kyllä aivan huippu treenikaveri, vitsi kun joskus vielä omistaisi tuollaisen ihanan työmoottorikoiran. : )

Kiina paholainen pääsi heilumaan hallille mukaan ja sai tehdä pari kertaa noudon palautusta sivulle. Mutta leikki hallilla sellaista ettei oikein tajunnut ja maassa oli kauheasti muutakin haisteltavaa.. Huoh. Huomautuksella toi sen mulle ja kantoi sitä mun sivulla. Hieno plikka! Kina pääsi myös tekemään a-esteen alastuloa sivusta ja hienosti meni sekä lasten keinua myös. Nyt ei tarjonnut keinulla 2on-2offia! Jes!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s