Sivulle, istu, odota

Natsimeininkiä Marian treeneissä. : )

Sanoin Marialle Aman hiippailuista ja hän totesi siihen, että kyllä se olen minä joka sille käy hiippailusta sanomassa. Maria on hirveän operantti kouluttaja, tämä asia tehdään selväksi koiralle ja piste. Ei ole vaihtoehtoa varastaa. Kävinkin sitten palauttelemassa sitä takaisin jos se hiippaili yhtään. Ja ärähdin kunnolla. Eikä Ama siitä miksikään mennyt, heilutti vain häntää mulle. : )

Ratapätkä oli suunniteltu 3 luokan koirakoille eli ei nyt ihan meille. Alun hypypsuora (3 hyppyä, joista 2 hyppy vähän vinossa) olikin jo haaste sinänsä. Ama tykkäs ohittaa 2hypyn matkanvarrelta. Pari kertaa jouduin sille sanomaan höpöhöpöä kun ohitti sen hypyn. Tehtiin sitten niin, että jätin sen niin, että eka hyppy jäi seläntaakse ja kakkoshyppy piti vaan hypätä. Maria sanoi, että tuollaisissa tilanteissa voin selkeästi viedä ohitetulle hypylle ja sanoa, että kyllä tämä hypätään eikä hyväksyä ohitteluita.

Toinen pätkä mitä mentiin oli sellainen heitto yhelle hypylle, pieni lenkki ja vedätys hypylle, sylkkäri ja etiäpäin. Ama tiputteli rimaa mikä oli mun syy! Maria laittoi mut ohjaamaan äänettömästi ja hyvinhän se meni. Seuraavalla kerralla sama uusiks mutta en tiennyt pitikö mun käyttää ääntä vai ei.. Nauroin ja ohjasin.. Hehe. Fiksua. Maria sanoi, että välillä on hyvä ohjata äänettömästi koska ohjaaja saattaa olla huono ja rääkyä juuri silloin kun koira on riman päällä. Hups! Ja joskus useimmiten ääni myös pelastaa radan.. Olipas hauskaa ja kivaa, hyvin se Ama meni juuri sinne minne näytin! Sylkkärikin sujui kivasti, mutta siitä se jatko.. Huhhuh.. Yritettiin palkata, käskyttää ennen sylkkärihyppyä et nyt tyyliin kuulolle, mutta ei toiminut mikään näistä vaan se karkas aina sivuttaissuunnassa hypylle. Kunnes Maria meni seisomaan hypyn eteen ja kun Ama taas oli menossa sinne, molemmat rääkäs kunnolla hyihyi-meininkiä. Ja mitä tekee Ama, pyytelee anteeks ja on kyllä niin nätisti kuulolla seuraavalla kerralla. : ) Ei se oo niin pehmeä kuin mitä ajattelee, se saattaa vähän koijatakin mua välillä.. : )

Kysyin myös Marialta mitä keppien kans kannattais tehdä ja sanoi, että kannattaa käyttää verkkoja. Ja samaa mieltä olin mäkin! On se Ama kyllä aika hauska ja niin kiltti. Kauheasti ei keritty treenaamaan, aika on niin rajallista kun neljä koiraa treenaa tunnissa + rataantutustumiset!

Kiina pääsi tekemään pari kertaa keinua, tais sillä ihan kivaakin olla. Se vaan oli kauhean kiinnostunut kun Paula treenasi Lillillä alustaa, kiskoi vähän remmissä ja katsoi pää kallellaan et ”ton mäkin osaan” : D

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s