Kiina tokoilee :)

Lauantaina oltiin seuramme valkkuryhmän kanssa tokoilemassa nokialla Tiina Pitkäniityn opeissa.

Pohdin edellisiltana meidän ongelmia enkä oikein keksinyt mitään joten aloitettiin lauantaina sitten ruudulla. Tehtiin pari kertaa pitkältä matkalta alustalle. Kysyinkin sitten että mitä meidän kannattaisi Tiina mielestä tehdä ruudun kanssa, kun näyttöruudulla tyhjään, menee ihan ok mutta en näe oikeaa paikkaa ja saatan naksuttaa siitäkin että Kina on liian edessä. Tiina suositteli alustan pienentämistä, tätä me sitten aletaan varmasti tekemään koska epävarmuudessaan Kina kuitenkin yrittää tunkea takajalkojaan ruudun merkkien päälle tai sitten reunanauhojen ym koska tahtoo koko aika tarjota jotain mistä saisi palkkaa. Ruutuunmeno vauhti oli kuulemma Tiinan mielestä hyvä kun se laukkaa, itse tykkäisin että se paahtaisi sinne näyttävästi niinkuin jotkut bc’t mut mulla onkin bt. Joten täytyy olla tyytyväinen tuohon vauhtiin mikä sillä on koska ei se missään nimessä ole hidas ja tekee tarkasti töitä.

Toisena ongelmana (oikea ongelma : D) oli merkki. Kun naksuttelin pari kertaa sisällä siitä, että se hakeutuu merkin taakse ja ei ymmärtänyt sitä että merkki pitää kiertää. Tiina sanoi, että Kiina saattaa mieltää merkin (matala jalkapallotötterö) alustaksi (mitä käytetään ruudussa) ja siksi tarjoaa tassujaan siihen ja yrittää lytätä sen ja seistä sen päällä. Yleensä olisi järkevää opettaa merkki ja ruutu erikseen ja aloittaa toinen vasta kun toinen on valmis, mutta mäpä teen taas kaiken toisinpäin. Namin ja naksun kanssa yhdistää liikaa ruudun alustaan, joten se ei ole hyvä palkkaustapa. Kokeilin myös lelupalkalla virittämällä Kinaa vähän ja kierrätin merkin ympäri sanomalla takaa (eli sama käsky kuin agilityssä oikealta takaakiertäen) ja se toimi. Ei lähtenyt tarjoamaan pysähdystä eikä ennakoinut pysähdystä! Jes! Eli tällä metodilla lähdetään tekemään merkkiä jos tahdotaan edes vähän erottaa ruudun merkit ja merkki toisistaan. ; ) Ja joku tokoguru saattaisi sanoa jotain aivan vastaista mulle, mut yritetään näillä keinoin. Katsotaan mitä tulee! : )

Kolmantena oli noudon palautukset sivulle. Ekalla kerralla heitin vaan kapulaa Kinalle ja olin hiljaa kun se juoksi kapulan kanssa mua kohti. Toisella kerralla yritin namin avulla ottaa sitä sivulle kapulan kanssa. Ja kapulahan lensi suusta heti kun tuli sivulle-käsky. Tässä sain taas mennä hieman itseeni, en voi vaatia koiralta sellaista mitä se ei osaa. Eli Tiinakin sanoi, että heti kun sivulle-käsky tulee Kina saa uuden tehtävän ja vanha jätetään kesken eli kapula lentää suusta kun se keskittyy tekemään uutta juttua. : ) Fiksu pieni lapsi! Omistaja ei niinkään.. Tiina moitti mua siitä, että en voi tehdä tuollaista ja kyselikin onko meillä mitään pito-käskyä kapulalle. Ööö.. Taisi olla silloin kun nouto opetettiin eli ööö.. aika kauan aikaa sitten! : D Eli sitä sitten treenaamaan, Kina voi nostaa kapulan maasta ja kehun sitä kun se pitää sen suussaan ja palkkaan sen vasta kun otan kapulan sen suusta käskyllä. Tätä tehtiin muutama kerta ja näillä jatketaan. : )

Saatiin kivoja vinkkejä, mitä täytyy hyödyntää! Tiina sanoi, että mulla on tosi kivalla asenteella varustettu koira, innokas  ja iloinen ja kiva pakkaus terrieriksi! Ja täytyy olla onnellinen, että tuollainen tapaus on ja mua moitittiin siitä, että mä tahdon että kaikki sujuu nyt-ja-heti-eikä-huomenna. Kommenttia tuli siihen suuntaan, että edelleen liikkeet kannattaa pilkkoa eikä ryysiä hulluna eteenpäin, ettei sitten pilaa sitä hyvää fiilistä! Ja mulle ehkä saatettiin vähän nauraa siitä, että mä tyyliin tahdon että VOI-EVL liikkeet sujuu ennekuin lähdetään alokkaaseen kisaamaan.. : D Ja siitäkin sanottiin kun mä tahtoisin et Kina tekis 120 lasissa kaikki liikkeet, mutta Tiina sanoi, että parempi niin, että se tekee suht nopeasti mutta järjellä. Tiinalta tuli järkevää vinkkiä eri asioihin ja olipa kiva taas tokoilla pitkästä aikaa Kinan kanssa. ❤ Ja mulle ehkä taidettiin sanoa mun huonosta asenteesta, Tiina heitti huumorilla että Kina voisi jollain toisella olla ihan huippukiva agilitykoira (ei sillä että olisin huono ohjaaja) mutta vaadin siltä tosikkomaisesti liikaa, tokossa en osaa olla tosikko koska tää on tälläinen ”humpuukilaji” : D eikä mulla ole tavoitteita tyyliin maajoukkueeseen.. Siksi toko taitaakin toimia meillä ja Kiinapieni syttyi leluun samantien kun otin sen käteeni. Että aika taitava apina taitaa olla nykyään jos aattelee minkälainen se oli vuoden iässä. Nyt se on tappamassa kaikkia leluja millä revitän sitä.. Aiemmin se oli vaan yksi tietynlainen, tietyn pehmeä ja pituinen lelu.. : ) Että tässä asiassa voin kehua itseäni että olen onnistunut edes jossain. : )

Viivi pääsi mukaan hallille ja se heilui siellä onnessaan. Tosin Lotan 9vk iiiihanasta bc pennelistä se ei oikein välittänyt. Se Ilo oli niin sulkku, pentukuumehan tässä alkaa tulemaan. Elli oli kyllä taas hauska (niinkuin aina), sen tunnari oli ihan ”huippu”. Ellillä oli niin upea tekemisen into, että kyllä moni ei-terrieri saisi olla kateellinen. Elli on niin huippu westie! ❤

1 thought on “Kiina tokoilee :)

  1. No nyt sitten otat vinkeistä vaarin ja treenaat ne alokkaan liikkeet kuntoon! 😉 Niitä taitoja kun tarvitaan siellä evl:ssäkin 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s