Älä käytä toista kättä apuna!

Oli lauantai-päivän teema. Käytiin siis Ama kelposen kanssa treenaamassa kera Mapen ja Raidan. Mappe oli kehitellyt kotiläksyistä kivoja juttuja joita treenasimme myös Aman kanssa, erittäin hyödyllisiä meille myös!

Aluksi tehtiin hyppysuoraa jossa tarkoitus oli saada koira etenemään hypyillä eteen pelkällä etupalkalla ilman että ohjaaja liikkui. Ja lopuksi minäkin liikuin! Tehtiin myös niin, että ekaks neljä hyppyä sit putkeen ja takas ne neljä hyppyä niin että ohjaaja jäi jälkeen. Mappe oli namialustan kanssa odottamassa, hienosti Ama lähti liikkumaan ja rimatkin pysyi ylhäällä vaikka korkeudet oli 55-65cm sekä hyppyjen väli vaihdellen 3-4m. Eli  koira joutui keskittymään hyppäämiseen.

Toinen ratapätkä oli Harjun Jarin teemalla että vastaista kättä ei saa käyttää apuna. Eli koiranpuoleinen käsi käytössä vaan. Tehtiin pyöritystä, takaakiertoa ja ansoja niin, että koira ei saanut mennä loogisille hypyille. Mappe aloitti Raipen kanssa ja kohtasimme Aman kanssa samoja ongelmia kuin Mappe. Paimenkoiralle on niin helppo lähteä käsistä kaahottamaan ympäriinsä. Se käsissä pitäminen oli haasteellista mutta hyviä vinkkejä Mappe meille antoi ja toivottavasti hekin saivat multa jotain irti. Ihan kivoja juttuja treenattiin ja Amankin kanssa koettiin taas ehkä jotain pieniä onnistumisen tunteita, takaaleikkaus pienessä tilassa olikin vaikea juttu mutta palkkasin paristi kun Ama läks hyppäämään niin johan se sen sitten osasikin.

Lopuksi vielä tehtiin keppejä ja kontakteja. Puomille ja a-esteelle järjetön imu, hyvä ku pysyn remminpäässä pitelemässä. : D Remmipysäytys näyttäisi Amalla toimivan tosi hyvin ja hyvin hakee etutassut maahan. Kävi vahinkokin, olin heittämässä Amaa putkeen kunnes se bongas puomin alastulon, jäi väärään paikkaan, sanoin vaan sille nätisti kiipee. Hetken aikaa mulkoili mua kunnes laittoi etutassunsa maahan ja superpalkka!! : )

Kepeillä Mappe oli vahtimassa namikippoa, Ama ottaa tosi paljon häiriötä mun liikkeestä joten täytyy vahvistaa keppejä niin että joku vahtii aina palkkaa niin mun ei tarvitse miettiä jättääkö välejä pujottelematta ja palkkaako itse itseään. : ) Tein molemmilta puolilta ja vielä niin, että jäin itse jälkeen vaikka palkka ei ollut edessä. Hienosti pujotteli paitsi että kääntyi aina vasemmalle viimesen keppivälin jälkeen. Hmmm..

Kuva Kiinasta rauhoituksen jälkeen, neiti otti vähän lepoa : )

Kiinapiina pääsi tekemään pari kertaa puomia ja aata, kissanruokapalkalla. Ja voittekstyö kuvitella minkälainen huuto neidin suusta pääsi. Kontaktikäsky taitaa oikeasti kohta muuttua ”missä nakki, kiipeekiipee” -käskyksi. : D Paristi teki aika huonosti, ei edennyt tarpeeksi nopeasti ja tuli läpi ilman vapaa käskyä, mutta ihan ok siihen nähden kuinka paljon kontakteja on treenattu viime aikoina.. Mutta oli se hauska pieni apina. ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s