Mahtavaa treenata :)

Perjantaina treenattiin toiseksi viimeistä kertaa Pekan treeneissä. Näistä treeneistä on kyllä ollut superiso hyöty mulle ja Amalle, kiitos siis Sirpalle ja Pekalle tästä mahdollisuudesta.

Eka treeni aloitettiin hypyillä (4 hyppyä?) siksaktyyliin takaakiertoina sekä persjättöinä valssin sijaan. Nämä oli kyllä vaikeita mulle ja Amalle, kun se ei lähde kovin hyvin takaakiertoon niin varmistelin liikaa ja sitten olinkin jo hypyn edessä ja Pekka sanoi, että Ama kunnioittaa mua sen verran ettei hyppää päin. Ja näinhän se pitäisikin mennä. Lisää treeniä tuollaiseen ohjaukseen. Pakko saada noi takaakierrot kuntoon. : ) Ei me saatu tehtyä kuin ihan muutama hyppy putkeen, hankalaa touhua.

Toinen pätkä olikin sitten niistotreeniä. Vaikeutta lisäsi se, että kun niisto tehtiin hypyllä niin molemmilla puolilla oli putken suut tyrkyllä ja hypyn ja putkien välissä ei ollut edes metriäkään. Haasteellinen siksi, että jos koira bongas putken niin sinne se sitten sujahti.. Inkan kanssa tämä olis ollut pirun vaikee juttu, mutta Ama.. Sehän meni niinkuin mä halusin! VAU! Kerran se meni putkeen, mutta muuten se meni sinne minne mun käsi näytti. Kättä ”heristämällä” eli heiluttamalla se tuli paremmin kiinni.

Backlap treeniä tehtiin hypyllä ja putkella. Hyvin lähti kiertämään takaa hyppyä, mutta putkeen meno olikin vaikeampi juttu. Mulla oli nimittäin kova kiire kun putken jälkeen oli takaakierto hyppy odottamassa. ; ) Kun putken suuta siirrettiin vähän lähemmäksi, lähti se tosi hyvin putkeen ja ehdin vielä heittämään Aman takaakiertoonkin. Pekka sanoikin, että koko homma uusiksi, ettei onnistuminen ollut vahinko. : D Mutta toinenkin kerta onnistui hienosti, ei mitään suurempaa kiirettä. : D

Toinen backlap treeni oli kahdella hypyllä ja se vasta olikin vaikeaa. En saanut vasempaa heittävää kättä oikein fiksusti liikutettua. Olin liian hätäinen ja se näytti kyllä ihan kaaokselta koko touhu. Sitten kun vähän potkittiin persuksille (ei kirjaimellisesti : D) niin saatiinhan se onnistumaan. Kokeilin myös samaa Sirpan Pipa kelpiellä. Pipa on kyllä aika ihq. Mä kyllä tykkään tollaisista hulluista kelpieistä. Pipan kanssa sain myös toimimaan saman backlap treenin kahdella hypyllä, tosin välimatkaa oli vähän vähemmän toiselle hypylle. Kokeilin myös uudestaan, ettei se eka kerta ollutkaan vahinko.. : )

Tällä kertaa kävin sanomassa itse Amalle jos se yritti varastaa radalle. Pari kertaa se saattoi vähän hiippailla kauemmaksi, mutta yllättävää, ei tainnut kun ihan kerran lähteä Sirpan luokse. Hyvin se kestää tuollaista sanomista eikä se edes kauheasti noussut istumaan kun menin radalle. Lähtöharjoituksia tehtiin myös niin, että jossain metrin päässä oli hyppy. Välillä päästin hypylle ja välillä kävin vapauttamassa pelkästä istumisesta. Ja tehtiin myös putkella harjoitusta, putki siis jossain metrin päässä. Tein sellaista, että ottaisin muka sen vastaan jne. Hyvin pysyi paikallaan. Ehkä se siitä, treenin kanssa edistytään. : )

Tuittu, tuo pieni musta ahne mummeli. Senkin paljastaja. Kävin antamassa sille perjantai-illan ratoksi yhden nakinpalan. Se paljastaa mut aina sen jälkeen, nuolee suupieliään ja yritti se kerran tulla radallekin kun menin siellä Aman kanssa. Hölmö koira. : ) Ja lenkillä se alkoi taas tuijottelemaan mua. Mutta kyllä sille pitää kans antaa vähän herkkuja. ❤ Oli muuten aikamoinen kaaos kun jäähdyttelylenkillä oli Johanna kolmen koiran kanssa, Anu kolmen koiran kanssa, minä kahden koiran kanssa ja Sirpa kahden koiran kanssa. : D Jotain elämää sääksjärvelläkin ; )

Ens perjantaina mennään taas treenaaman vikan kerran Pekan tekniikkatreeneihin…

Mielessä kävis jo sellainen, että jospa lähtisi Aman kanssa epiksiin ja hyppäreille kisaamaan…?! On se nyt ainakin ihan mukana treenaamassa mun kanssa vaikka vähän katsoo Sirpan perään. Se on kyllä mahottoman hieno koira, ottaa niin hyvin kontaktia ja kaikkee. Ehkä se isompi koira ei oliskaan niin paha juttu… ; ) Mutta ei vielä seuraavaksi. Seuraava koira on suunnitteilla, mä vaan toivoisin että sieltä saisin mistä sitä eniten toivoisin..

5 thoughts on “Mahtavaa treenata :)

 1. Kisaamaan vain! Ehdottomasti.

  Mekin yritämme korkata kolmosten radat ensi viikonloppuna. Kääks… Katsotaan, mitä tulee, vai tuleeko mitään. Quita ei ole harkannut agilitya kuukauteen. Puhumattakaan siitä, että se on ollut hoitolomalla Pohjois-Suomessa about tasan kuukauden. No, menee joko hyvin tai hyvin huonosti. En lannistu.

  Onko ”seuraava koira” mini tai medi? 🙂 🙂 🙂

 2. Ootteko tulossa takkujen kisoihin?

  No ehkä sillä voi olla suuri into päällä kun on taukoillut? Tai sitten juoksentelee pitkin kenttää ilman korvia 😀

  Seuraava koira tulee olemaan (jos vain luontoäiti sallii) minikokoinen mutta medi jos niin on mennäkseen 😉

 3. Jep, Hervantaanhan me. Yksi rata per päivä. Katsotaan… Toivottavasti Quita ei luimistele. Ylimääräiset esteet eivät haittaisi yhtään.

  Meikäkin olisi halunnut minin, mutta säkäkorkeutta ei voi tilata postimyynnistä… Kerrassaan ärsyttävää. 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s