Näyttelytouhuja ja osteopaattikäynnit

Viime viikonloppuna käytiin pyörähtämässä näyttelyssä Kinan kanssa, intoa ei vaan kovasti ole ollut kirjoitella blogiin. Toipuminen Vilman poismenosta on verottanut omansa, vieläkin on ikävä pientä ruokakyttäriä mutta aika auttaa. Koirat ovat olleet megasuperraskaita, Kiina hakee jatkuvasti huomiota ja on raskas ja Viivi vaan yrittää astua mun kättä. Hmph. Reagoineet ovat siis Vilman poislähtöön erikoisilla tavoilla. Elämä on kuitenkin ollut helpompaa, tuntuu että vähän liiankin helppoa ja eikö sitä Vilmaa tullut muka surtua tarpeeksi. Itku on kuitenkin hellittänyt, mutta silti se pikkukoira on ajatuksissani joka päivä.

Kuitenkin viime lauantaina ennen tätä Vilma-episodia kerkesimme aamulla pyörähtämään näyttelykehässä. Kina pärjäsi ihan kivasti, saa olla tyytyväinen pikkukoiraan! : ) Lopullinen tulos oli AVO ERI AVK2 PN4. Eli aikas kivasti, en koskaan ole päässyt ”noin pitkälle” kenenkään koirani kanssa! Arvostelukin oli kiva (vapaasti suomennettuna).

”2 vuotias. Erittäin hyvä olemus/runko. Erittäin feminiininen pää. Lähes suora selkälinja. Hyvä rintakehä. Hyvät kulmaukset. Hyvät liikkeet.”

Tuomarina toimi Istvan Csik. Saksasta kenties? ; D

Perjantaina käytin Inkan ja Kinan osteopaatti Piiralla. Inkalla oli niitä perusjuttuja, lanneranka jumissa sekä nivelet eivät ole niin liikkuvat kuin aiemmin. No eihän ne voisikaan olla koska kyseessä on kuitenkin 10 vuotias koira. Inka antoi hyvin käsitellä, vähän aristi kun lannerankaa käsitteli. Puhuttiin eläkkeelle jättämisestä, mutta muuten koira on hyvässä kunnossa ikäisekseen.

Tapaus Kiina. Huoh. Kiinassa ei ollut yhtäkään paikkaa mistä se olisi ollut kunnossa. Koko koira oli ihan pannarissa koko käsittelystä, huitoi tassuilla, örisi jollekin tyypille joka tuli pyörähtämään kennelpiirin tiloissa. Yritti nousta ja työ olikin saada se pysymään paikoillaan. Piira katsoi heti myöskin selän notkahdusta ja puhuttiin siinä, että jos se notkahdus ei parane käsittelyn jälkeen, kyseessä olisi rakenteellinen vika. Lanneranka oli tosi vinkkelissä ja tosi kipeä. Oikealla puolella oli oikeastaan kaikkialla lukkoja, jotka saatiin kyllä auki mutta vaatii jatkohoitoa. Oikean puolen käsittely vei huomattavasti paljon enemmän aikaa kuin vasemman puolen hoitaminen. Piira sanoi, ettei Kina taida tunnistaa että vasemmalla puolella on myös vartaloa, jota voisi käyttää. Eli eron huomasi lihaksista lähtien istumiseen ja seisomiseen. Oikean puolen voimakkuuden takia pomputtaa oikeaa takajalkaa, varaa liikaa painoa sille puolelle ja keventää sitä välillä. Vasemman puolen etuosa oli aivan juntturassa, heijastaa oikean puolen takapään kipua sinne.

Nyt fyssarille vesikävelyä varten varaukseen ajat, pakko saada tuo pikkuapina kuntoon. Koira Rimadyl kuurille, Piira epäili että ei osaa rentoutua sen takia koska on niin jumissa. Kipu on lähellä tulehdusta. Ohjeeksi myös molemmille koirille Nutrolin Senior öljyä sekä Kinalle myös C-vitamiinia. Ja sellaiset kumisuat molemmille käyttöön missä on pidemmät ”piikit” jotta saadaan pintaverenkierto liikkeelle, kuona-aineet poistuvat kehosta nopeammin. Mitään jumppajuttuja ei saada tehdä, leikkiminen muiden koirien kanssa ehdoton ei, kunnes saadaan Kina käyttämään molempia puolia tasapuolisesti. Mutta positiivista oli se, että käsittelyn jälkeen selän notko oli kuin ei-notkoa-ollenkaan, eli kyseessä on luultavimmin joku tapaturmainen syy miksi koira käyttää itseään noin. Piira sanoi, että jos ei tietäisi, arvioisi Kinan noin 8-10 vuotiaaksi koiraksi. Huoh. Eli rauhallista ravia eritasoisessa maastossa niin, että se joutuu nostelemaan polviaan ja pitämään tämän uuden liikkeen (siis terveen tasapuolisen sellaisen) eikä mene taas siihen vanhaan tuttuun pomppuun. Ehdotti myös akupunktiota jatkossa jos koira menee juntturaan helposti. Eli siis jumppapallo treenit ehdottomasti pannaan, mitään tuollaista ei kannata tehdä koska rasittaa liikaa etupäätä.

Että ei mikään ihmekään jos ei agilitytreenit ole menneet kovin hyvin, se että onko Kinan hyppytekniikassa vikaa saattaa johtua aivan täysin tästä koko-koiran-mittaisesta jumista. Sehän vasta selviää tulevaisuudessa. Nyt sitten alkoi Kinan hoitojakso ja agilitytreenit saavat jäädä pitkäksi aikaa (tosin aikoihin ei olekaan käyty). Onneksi löytyi tälläinen syy, ja minä paskapää olen vaan yrittänyt väkisin juoksuttaa Kinaa treeeneissä. Kyllä vähän kolahti taas omaan nilkkaan tämä. Mutta kun sitä ei tunne tietyllä tapaa koiraansa vielä niin hyvin että näkisi kipua. Mutta nyt jälkeenpäin ajateltuna, onhan tuo totta. Kaikki oireet ovat olleet mutta en vaan ole tajunnut. Jälkiviisaus on kuitenkin parempi kuin ei viisautta ollenkaan. Bot takit päälle molemmille joka yö ja bot alustalle nukkumaan. Kylmää tuulta kannattaa vältellä eli rotsia vaan päälle tarvittaessa kun ilmat kylmenee.

Tätä ei treenata, ilmekin kertoo et on ihan penaalista tää touhu : D

Ps. Oikeasti Kina rakastaa jumppapalloa : )

Tokosta sen verran, että tunnaritreenit on aloitettu! Tai no voiko kertaa sanoa treenien aloittamiseksi. Siirrynkin seuraavaksi pihalle kaikkien kapuloiden kanssa.. Ja Kiina muuten.. Kröhöm.. Mehän ei olla tehty noudon palautusta sivulle. Ja palautus käteenkin on ollut onnetonta. Tunnarikapulan se kuitenkin palauttaa sivulta käskyllä kiitos. Että näin, pitäisiköhän ”pennulta” alkaa vaatimaan juttuja. Mutta aina meillä käy niin, että jotain junnataan ja jätetään hautumaan. Seuraavalla kerralla se sujuu kuin vettä vaan. Pakko kyllä yrittää saada Kina kisakuntoon, vähän alkaa jo kiinnostamaan tuo tokokehässä hilluminen.. ; )

Valkkuryhmän treeneissä tullaan käymään jatkossakin, mutta se että kuinka usein jää ilmojen herran haltuun. Kylmällä en treenaa, siinä ei ole mitään järkeä. Perusjutut kun saisi kuntoon, niin me oltais kisavalmista kauraa. Kun vaan uskaltais, kasvis; ihan turha luulo ilmoittaa meitä kisaamaan!!! : D Buahahahah, mä oon niin varma että Marjis ja Kirsi saattavat joku kerta vaan tehdä pikku kepposet meikäläiselle.. ; )

2 thoughts on “Näyttelytouhuja ja osteopaattikäynnit

    • Mut te ette tiedä meidän tasosta mitään joten ette voi ilmoittaa 😀 buahahahah! Ja ps. Kina on ainakin nyt saikkulaisena, menee tolle rimadyl kipulääkekuurille.. 😛

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s