Aman treenit

Viime perjantaina treenattiin Ama kelpien kanssa taas Pekan treeneissä.

Tehtiin jotain niistojaakotuksia, twistiä ja jotain mitä en muista. : D Yritin kyllä Anun blogista käydä kurkkimassa mitä termejä käytettiin.. Hih hih..

Ongelmaksi koituivat meille nuo paikallapysymiset. Pari kertaa Ama lähti hiippailemaan ja mä kävin kiltisti sitä komentamassa niin se oli sitä mieltä että jaahas, ei sitten mennä ollenkaan. Lopussa Sirpa kävi sille komentamassa ja sehän pysyi lähdössä tosi hyvin! : ) Takaakierto harjoitus twistillä siis sujui ihan ok kun annoin Amalle tarpeeksi tilaa hypätä ja olin itse jo vaihtanut puolta toiselle. Tällä kertaa lähti takaakiertoihin tosi kivasti vaikka niidenkin kanssa on junnattu! Jee, oikean puolen takaakierto oli selkeästi mulle helpompi ja meninkin sekaisin että kumpaan putken päähän piti lähettää ja pyörinkin hetken paikoillani ennenkuin mulle kerrottiin että tohon koira menee ja tuosta se tulee. Blondi kun olen. : D

Jaakotuksia treenattiin aika vaikeilla jutuilla, ihan siis parilla hypyllä ja jaakotuksen jälkeen uhkana tyrkyllä oli putken suu. Ekoilla kerroilla tein jaakotuksen ihan hyvin, mutta se liikkuminen siitä eteenpäin oli huonompaa, silloin Ama lähti metrin päässä olevalle putken suulle. Kun lähdin jaakotuksen jälkeen liikkumaan hyvin, pieni kelpie tuli kiltisti perässä eikä edes katsellut putkia. Vau, miten hienoa huomata kuinka pienestä se onkin kiinni!

Seuraava treeni oli joko pakkovalssi/niisto ja jaakotus. Oikean puolen ohjaus niistoon sujui hyvin, mutta vasen puoli taas heikompi. Ei meinannut hypätä sitä hyppyä mikä siinä oli mutta Pekan ohjeiden mukaisesti käskin sitä hyppäämään ja sehän hyppäsi. Treenasin tätä vielä sivummalla kun halusin että se onnistuu kunnolla.

Tehtiin myös treeniä sivuttaissuunnassa olevalla hypyllä ja pienellä jalkatyrkkäisyllä piti koira saada jaakotuksen avulla kääntymään. Tässä taas jalka oli myöhässä ja taisi olla alussa väärät kädetkin käytössä! : D Kun jalka oli oikea-aikainen niin käsillä ei niin pahasti ollut väliä, mutta tekniikka kun oli kunnossa ohjaajan puolesta, koira kääntyi tiukasti sinne minne halusin. Vau.

Pienistä jutuista iso ilo. Näistä Pekan treeneistä on kyllä ollut tosi paljon hyötyä, hänellä kun on kokemusta paimenkoirien ohjaamisesta (mm. bc Spot) ja liikkumisesta, kuinka tärkeää on myös lantion ja käsien käyttö.

Treenattiin myös puomin kontaktia minipöydän päältä. Nyt otettiin jo vähän vauhtiakin ja hyvin sujui. Sanoisin että me ollaan ehdottomasti kisakunnossa ensi vuonna! Treenattiin myös paikallapysymisiä sivussa kun muut treenasi. Hyvin sujui, kävin välillä palkkaamassa istumisesta ja vapautus, kävin välillä kehumassa pysymisestä ja vapautin esteelle. Näitä treenejä ehdottomasti lisää!

Seuraavat treenit onkin sitten varmaan viikonloppuna Aman kanssa, kyllä on niin ihanaa treenata moottorilla varustetun koiran kanssa. : )

Tässä muuten jotain treeniä heinäkuulta ala Sirpa. Kiitos paljon! Tää tais olla meidän toinen yhteinen (vaiko kolmas?) treenikerta..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s