Paimen flänkkää?

Kiitos taas Sirpalle kun sain treenata Aman kanssa eilen Pekan treeneissä. Jos viime kerta sujui hyvin, niin tällä kertaa olikin sitten vaikeampaa.

Ekaks treenattiin kahdella hypyllä 8 kuviota työntäen ja vetäen. Sylkkärissä vasen puoli mulla oli paljon huonompi. Jopa Pekka joutui tuleen ottaan musta kiinni ja liikuttamaan siinä kohdassa niin, miten pitäisikin. Buaahahah. Ja ne mun kädet, heiluu miten sattuu ja nostan ne liian korkealle tai vedän ne sumppuun. Saatiin kyllä onnistumaankin, hieno huomata kuinka Ama tiesi mihin suuntaan kääntyä kun mun oma liike alkoi olemaan parempi. Vau. Mutta ei se ollut niin helppoa. Ja jos liian aikaisin yritän ottaa haltuun, ei se hyppää hyppyä.

Toisella kerralla oli välistävetoa ja välistätyöntöä. Ongelmaksi koituivat enimmäkseen lähdöt, Ama ei olisi halunnut istua lähdössä, monta kertaa kävin sitä huomauttamassa ja Pekka sanoikin, että saattaa paineistua tuosta että namilla ym olisi helpompi saada koira sivulle odottamaan lupaa. Eli lähtötreenejä ehdottomasti! Välistäveto oli vaikeaa, Ama ei tuntunut reagoivan vastaiseen käteen kauhean hyvin vaan otti kauheeta loikkaa. Junnattiin ja junnattiin. Kunnes muistin, että oon kerran kokeillut sillä sihinää ja se auttoi heti, kokosi itsensä ennen hyppyä mutta silti hyppäsi seuraavan hypyn väärinpäin. Palkkasin pari kertaa siitä tosi läheltä hyppyjä kun se tuli sieltä välistä. Viimeisellä kerralla saatiin tuo onnistumaan, mutta ei se kaunis ollut. Eli tätäkin treeniä lisää!

Viimeisellä kerralla oli kahdessa rivissä kolme hyppyä vierekkäin, ideana oli viedä koiraa edeltä hypyille. Ei mitään välistävetoja sun muita. Ensiksi lähdön kanssa oli ongelmaa, kun sanoin Amalle vähän tiukemmin, se läks Sirpan luokse. : D Otettiin sitten vauhtilähtönä kun aikaa kului tuohon paikallapysymiseen vaikka kuinka kauan. Sain sen vietyä puhtaasti kerran koko sydeemin läpi, mutta kun kuulin että mun olisi pitänyt olla edellä sitä viemässä.. Eli siis olin suunnitellut harjoituksen väärin. Aivot narikkaan ja silleen! Kun yritin ohjata edellä, ongelmaksi koitui paimenkoiran flänkkääminen? Termi mitä en ole koskaan kuullut, eli paimenkoira saattaa helposti lähteä kaarrattamaan kun katsoo ohjaajan kropan liikettä eikä kunnioita ohjaavaa kättä? Meniköhän tää nyt oikein? Eli siis kun kropppani liikkui koko aika samalla tavalla mutta kädet teki töitä, Ama ei tullut mua kohti hypyillä koska ei katsonut mun kättä. Huh, olipas vaikeasti selitetty. Eli siis meillä on Aman kanssa paljon treenattavaa vielä!

Puomin kontaktia tehtiin odotellessa, vähän kyttää kun muut puuhailee, mutta keskittyy ihan hyvin, mun kanssa siis! Kontaktitreeni oli ihan jees, pienen odottelun jälkeen laittoi etutassunsa maahan jolloin vapautin namikipolle. Tätä treeniä vaan lisää ja paikan vahvistamista pelkästään!

Mutta on noista treeneistä ollut hyötyä vaikka onkin hankalia juttuja. Tietääpä ainakin mitä kaikkea pitää treenata. Ama on muuten hassu, se nuolee mun kenkiä ja yrittää muka napsia naamaan (ei se siis pure, se vaan hyppii kenguruloikkia!! : D) mutta ainakin se on mun kaveri nykyään ja onkin innoissaan kun näkee mua. Hauska kelponen! : )

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s