Senior vs junior

Otsikoiden keksiminen on tylsää. Joku kerta laitan vain otsikon nimeksi otsikko. Nih.

Kävimme maanantaina fyssari Elinalla. Minä pöllö olin merkannut työpaikan kalenteriin ajan olevan klo 17 ja kännykässä 17.30. Muistin sitten, että aikamme tosiaan on klo 17.. Pihassa odottelin joku 20min kunnes soitin Elinalle, että onko meidät unohdettu. Eli jatkossa merkinnät kalenteriin tehdään oikein ja niitä kannattaa lukea oikein.. ; )

No kun oli aikaa odotella, niin teimme kontaktiharjoitusta Kinan kanssa. Eli ihan sivulla istumista ja mun pärstän tuijotusta. Kun katse alkoi haahuilemaan, kielto ja kehut kun otti kontaktia. Vähän alkoi jo näyttämään siltä, että pieni lapsi alkaa taas murjottamaan, mutta ei alkanut kun osasin katsoa missä vaiheessa otsarypyt alkoivat kasvaa ja vapautin ja megasuperpalkka eli namia ja mun paijaukset.

No mutta itse hoitoon, ekaks katsottiin Inkan liikkeet. Oikea puoli taisi olla vähän huonompi. Ravatessa puolsi kävelyä. Elina tosin sanoi, että sunnuntain kisat saattoivat vaikuttaa liikkumiseen. Inka oli ihan tohkeissaan kun Elina otti froliceja. Inka teki vähän temppuja kuuliaisesti.. : ) Käsittely oli Inkan osalta ihan ok, lihaskireyttä huomattavissa. Oiken puolen niskalihakset jumissa. L3-L5 (lanneranka) käsitellessä alkoi läähättämään ja olisi kovasti halunut nousta, mutta antoi kuitenkin käsitellä. Eli siellä kipukohta, mikä on ollut Inkalle hyvin ”tavallista”. Inkan vasen kylkikaari pömpöttää oudosti.. 3 häntänivel oli myös jumissa, Elina epäilee tapaturmaa, kaatunut pyllylleen tms. Mutta sai kuitenkin sen auki. Lanne oli siis eniten jumissa, mutta sanoi että 10vee koiraksi uskomattoman hyvässä kunnossa.

Sitten tapaus Kiina. Kävellessä pomputti taas oikeaa takajalkaansa, ja puolsi kävelyä oikealle. Ravi edestä ok, mutta takaa ei. Käsittely ei ollut tällä kertaa Kinan mielestä kauhean kivaa. Kaularanka muuten hyvin joustava paitsi C7. Se sijaitsee suurinpiirtein vähä ennen keskiselkää. Tämä kohta oli Kinalla aivan jumissa, ei yhtään tykännyt kun yritti käsitellä. Kipeä kuin mikä. Tätä osaa kropasta koira käyttää mm. hypyltä laskeutumiseen, pujotteluun ym. Keskiselkä notkahtaa edelleen, vaikka Kinalla on siellä syvät lihakset olemassa. Elina sanoi, että ihan kuin Kina olisi hiukan takakorkea ja takajalat olisi vähän liian pitkät etujalkoihin verrattuna.. Siis asia ei ole tietystikään näin, mutta jos se olisi, vaihtaisin samantien jalat lyhyempiin. : D Kinan lanne näyttää siltä, että olisi vinossa mutta varmaksi ei voi sanoa. L2-L4 jäykkyyttä, Kina antoi aika huonosti koskea, olisi halunnut touhuta kaikkea muuta kuin maata paikoillaan, se että mistä tämä johtuu, on hyvin vaikea arvioida. Elina sanoi että syy voi olla lihas- tai rankaperäinen. Kinan oikean puolen suoliluunharju koholla (enemmän siis kuin vasen). Raajoissa tosin venytellessä ei jäykkyytä laisinkaan, elastinen ku mikä!  Etupää oli saanut vähän lihaksia, mutta tuo lanne. Elina ei osannut sanoa siihen oikein mitään, erittäin harvinaista. Se, että mistä se johtuu ja miksi sitä on vaikea korjata on tosi vaikea tietää. Jumppapalloilla ym muissa jutuissa kropanhallinta on tosi hyvä, mutta hypätessä luultavasti ei osaa koota itseänsä. Pitää selvittää nyt, että löytyykö röntgenkuvista jotain epäilyttävää. Koko koira lähtee kuvauksiin syyskuussa. Jollain tapaa oli helpotus saada kuulla, että koirassa on vikaa. Syy miksi kepit ei mene jakeluun ja hyppääminen on erittäin ikävää. Huoli kuitenkin siitä, että kuvista löytyy jotain sellaista mitä ei voi korjata.. : ( Tokoseuraamiset ja sivulletulot lähteen pannaan, rasittaa tuota C seiskaa.. Elinan kanssa puhuttiin jatkosta sen verran, että hän oli sitä mieltä että ehdottomasti hyppytekniikkatreeniä levon jälkeen. Kina saa nyt levätä sinne Piiran 10.9 aikaan asti ainakin. Tokossa tehdään sitten jotain aivan muuta. Ehkä syy siihen, miksi Kina ei halua liikkua agilitykentällä on se, että se on vaan niin kipeä. Ja minä vaan juoksutan sitä. Tyhmää tyhmää ja tyhmää.

Ps. Kuka muuten joskus väitti ettei borderista lähde karvaa???

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s