Pönttöliisa ja sen kaksi kaveria tokoilee :-)

Tuittu ja Kina kesällä 2010

Maanantaina tokoiltiin valmennusryhmän treeneissä. Päivällä olin sanonut rumasti Kinalle kun se huusi kun menin kotiin. Tämä sitten ”kostautui” treeneissä. Kina haisteli maata ja oli muutenkin ihan blääh. Ekaks paikkamakuu x2. Molemmilla kerroilla katteli mitä muualla tapahtuu. Toisella kerralla nousi seisomaan ja haisteli maata. Maasta istumaan nousu oli hyvin hidas. Saatiin kuitenkin tehtyä onnistuneet ruudut, ekalla kerralla alustan kanssa ja tokalla kerralla kävin näyttämässä tyhjän ruudun ja lähetys sinne. Kivasti haki paikan, täytyy treenata useammin tyhjää. Seuraaminen oli pliisua, kontakti tippui. Kati antoikin hyviä vinkkejä, koiran täytyy pitää kontakti ohjaajaan eikä toisinpäin. Eli seuraamisen tahdin vaihtelevuus ja nopeampaan tempoon siirtyminen jos koira hidastelee tai kontakti tippuu. Hyvin toimi! Istu-maahan vaihtoja tehtiin ensiks kauempaa, en muista mutta taisi liikkua aivan liian hitaasti. Otettiin lyhyemmällä pätkällä ja tekikin ihan ok temmolla.

Tänään tokoiltiin Anun (Tuittu+Luu) kanssa hervannassa. Tehtiin aika paljon kaikkea, aloitettiin ekaks ruudusta. Tyhjään ruutuun ja näyttö. Lähti vähän hapuillen, toisella kerralla vähän paremmin ja kolmannella ok. Paikanhaku ruudusta oli vähän hukassa ja mä en oikein nähnyt että missä kohtaa se oli ruudussa. Anulta saatuna vinkkinä käytän siis seuraavan kerran tätä, piirrän ympyrän maahan kun sen erottaa hyvin ja palkkaan vasta kun Kina hakeutuu ympyrän läheisyyteen. Ei tule virhepalkkauksia paikasta! Teimme myös ohjattua noutoa vasemmalle, ekaks pelkkä ohjatun noudon kapula. Vein sen reilusti vasemmalle. Ok lähti hakemaan. Anu vei ekaks vasemmalle ohjatun noudon kapulan ja oikealle normikapulan. Lähti vasemmalta hakemaan käskystä. Tehtiin myös vielä metallikapulalla. Lähtee kyllä mielestäni vähän laiskasti liikkeelle. Testasin sitä, että en kehu sitä ollenkaan puolimatkassa. Toi suoraan eteeni kapulan, mielettömät kehut. Tätä täytyy alkaa tekemään. Meidän vauhti tosin ei yllä sinne minne Luun vauhti, mutta ehkä me jatketaan runsaasti vielä kapulan hakua ja vauhtia. : )

Seuraamista tehtiin myös, siihenkin saatiin taas apuja. Kontakti tipahti pari kertaa ja edistikin joissain kohdissa, pienellä huomautuksella ja sitten vasta tempon vaihtelulla sain aikaiseksi ihan ok seuraamista. Voisi olla parempaa ja mä haluan että se katsoo mua koko aika eikä vaan tyyliin 2/3 osaa seuraamispätkästä. Sain myös vinkkejä seuraamisen jälkeiseen istumiseen (millä nimellä tätä kutsutaan, pysähdys? : D). Edisti hullunlailla, pienellä huomautuksella hakeutui jo paljon paremmin ja seurasi mun jalkaa. Huomautuksen yhteydessä tein yhden askeleen taaksepäin. Alkoi jo tajuamaan ideaa, joten tällä jatketaan. Luoksetuloissa ihan ok, paitsi että himmasi loppua kohden. Ekaks sivulle ja sitten palkka suht lopussa suoraan. Sais olla nopeampi.. ; ) Mä haluan et mun bt toimis kuin bc, onko vähä liikaa vaadittu? : D

Lopussa vielä paikkamakuu. Vaihtoi lonkalta toiselle, kävin istuttamassa ja uudestaan maahan. Vähän vähemmän oli rauhaton kuin maanantaina, huomautin siittä jos katseli muualle. Ihan hyvin toimi. Kävin jo vähän kauempanakin hiippailemassa ja Tuitusta saimme vähän häiriötä kun yritti varmaan tulla possuilemaan mun nakkeja. ; ) Ja Kina pysyi maassa, hyvä häiriö Tuittu! : ) Tokalla kerralla ei noussut kertakäskystä ylös. Blääh. Mutta on tää toko kuitenkin kivempaa Kinan kanssa kuin agility.. : )

Kiitos seurasta Anulle, täytyy ottaa uusiks!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s