Tottelevainen Kiina :)

Päästiin kuin päästiinkin vihdoista ja viimein valmennusringin tottistreeneihin.

Kiinan kanssa tehtiin porukassa paikallamakuu, kävin palkkailemassa sitä välillä. Sanna kävi käppäilemässä koirien välissä, tuntui vähän, että Kina taisi olla rauhaton. En nyt ihan kymppiä lähtisi antamaan. Käänteli päätään ja katseli mitä ympärillä tapahtuu. En ole tyytyväinen tuohon. Täytyy treenata niin, että vaiks laskisi päänsä maahan. Kertakäskystä maahan mutta ei noussut istu-käskyllä. Teinkin sitten lisätreeninä sitä muutaman kerran ja palkkailin niin istumisesta että maahanmenosta. Katilla oli sama maahanmeno käsky (plats) kuin meillä, mutta Kina ei reagoinut Katin käskytykseen mitenkään. Jes! : ) Ei siis olla aiemmin tehty muutakuin Tuitun ja Viggon kanssa paikkamakuuta.

Luoksetulot tehtiin alon mukaisesti. Tuli vauhdilla, Keijo sanoi et olis ollut kympin luoksetulo, mutta sivulletuloa saisi treenata erikseen, peruuttaa nimittäin vähän liikaa. Onneksi ei olla tehty vielä noudon palautuksia. Täytyy ottaa käsiapu mukaan jotta tulee reilusti kiepauttamalla itsensä oikealle paikalle. Luoksetulon stoppi tehtiin maahanmenolla seisomisesta, ekalla kerralla tuli suoraan sivulle, mutta tokalla kerralla teki ihan ok maahanmenon heti käskystä.  Kommentit oli, ettei se nopeammin voisikaan tehdä, mutta perfektionisti kun olen.. Tahtoo vielä täpäkämmän.. ; )

Liikeestä maahanmeno oli ihan jees, väkisinkin tungen käsiapua. Voisi jo tietty koittaa ilman, kommentit oli sellaisia, et menee ripeästi maahan mutta maassapysymisaikaa voisi pidentää. : )

Kapulaa (puista että metallista) heittelin ja lähti ekalla kerralla bongaamaan vieressä olevaa merkkiä, palasi takaisin ja lähetin uudelleen, meni taas merkkiä katsomaan ja kuitenkin hoksasi kapulan ja haki hyvällä tempolla. Metallia heitettäessä ei katsonut enää merkkiä. Noudon palautukset vois olla seuraava treeniaihe koska noutaa tosi hyvällä vauhdilla.

Saimme myös apuja liikkeestä seisomiseen, joten sitä aletaan treenaamaan kanssa! Kotona ollaan treenattu mutta kentällä ei ollut sitten mitään hajua. Näytin vaan ihan sen takia että missä vaiheessa se olisi, mutta hyvin siis alkutekijöillään.

Ruutua tehtiin niin, että oli oikein nauhatkin. : ) Eka ruutu kosketusalustalla, ei lähtenyt. Menin lähemmäksi ja kävin näyttämässä ruudun niin Kiina juoksi sinne kauheeta kiitoa, palkkasin tuosta kun Katikin sanoi että voi myös tehdä kutsuruutuja. Toisella lähetyskerralla lähti jo vähän omia aikojaan, mutta pääasia on se, että lähtee kivalla vauhdilla. Seuraavaksi tehtiin tyhjää ruutua, kävin näyttämässä ruudun paikan ja lähetin aika kaukaa. Niin, että erottaisi ruudun merkit selvästi. Lähti vauhdilla! Vähän haki alustaa, mutta tehtiin kuitenkin toinenkin toisto vähän kauempaa, lähti taas hyvällä vauhdilla ja lopetettiin siihen. Pätevä pieni lapsi! Alan siis treenaamaan jo enemmänkin tyhjää ruutua ja kauempaa niin, että Kinan pitää itse hahmottaa ruutu.

Treenit meni hyvin ja olenkin tyytyväinen pikkuapinaan, tykkää niin tehdä tokojuttuja. Vitsi kun sais saman innon agilityynkin. Pienellä hiomisella alokasluokkaan mars! Eli jos nyt aattelee niin mitä me ei vielä osata tai ei osata täysin kunnolla:

– täyskäännös (treenattu on, mutta haluan sen niin, että Kina pyörähtää ”sisäkehällä” ympäri)

– vasemmalle käännös (treenattu ympyrää ja vasemmalle pyörimistä muttei tiukkaa käännöstä)

– estehyppy (treenattu vain pari kertaa)

– liikkeestä seisominen (täysin opetusvaiheessa)

– liikkeestä maahanmeno (tarvitsee vielä vähän käsiapua)

Eikä tainnut olla muuta. Ei se paljoa vaatisi, mutta jospa nyt työaikojenkin muuttuessa kivemmaksi pääsisin käymään joka viikko treeneissä niin eiköhän saada aika pian hommat kuosiin. Ja yks suurin juttu, tehdä kisanomaisia suorituksia!! Ja pitkittää palkkausväliä!

2 thoughts on “Tottelevainen Kiina :)

  1. WOW! Teillähän kuulostaa menevän tosi kivasti :). Ei muutakuin liikkeestä jäävät kondikseen ja kohti kisoja MARS! 😀 Ja tahtoo nähdä lisää Kinan tokovideoita!!! 😀

  2. Joo ihan kivasti siellä menee, mutta agilityihminen mä tuun olemaan ja toi toko on vähä ”ajankulua” mutta jospa sitä sais jossain vaiheessa kunnon kipinän siihen. Mä yritän hommata videokameran nii saisin videoitakin laitettua.. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s