Jaakon koulutus

Murheenkryyni olen minä eikä koirani. Hah! Siinä teille.. Hups eiku mulle. : D

Vauhti on jo ”iso” miäs (Nappulavaaran Ilta Villi)

Hanna oli järkännyt Jaakko Suoknuutin kouluttamaan treelle. Me sitten tahdottiin kans osallistua kun edelliskerrasta on jo vierähtänyt vuosi. Tällä kertaa suunnittelin koko 28 (vaiko 29?) kokonaan vaikka tiesin ettei päästä sinne asti kuitenkaan. Päästiin me esteelle nro 10 alussa mikä oli superhyvin meiltä. Tai no ei nyt ihan putkeen menny siis kokonaisuudessaa, pätkittynä, mutta Kiina oli kyl super! : ) Vaikka ratapätkä sinänsä ei ollut kauheen vaikea, mutta aattelin et Kiinalla ei koskaan tule tuo onnistumaan, mutta onnistuttiinhan me! Nro kolmonen olis voinut tehdä niistopersjätöllä tai pelkällä niistolla ja putkeenlähetyksellä mutta tein sen pyörittämällä koska niinkuin Jaakkokin sanoi, oma liike vaikuttaa niin paljon Kinankin liikkeeseen. Putken jälkeen suorassa linjassa hyppy, pakkovalssi hyppy, hyppy minkä koiran piti hakea itse inasen vedättämällä ja poispäinkäännös, pari hyppyä ja persjättö. Ongelmana oli mun pakkovalssin oikea-aikaisuus. Otin joko liian myöhään niin että kääntyminen valui ja valui. Tai sitten käännyin liian paljon vasten Kinaa ja stoppasin sen vauhdin kropalla. Sainkin pakkovalssin onnistumaan ja se ylläri haki sen hypyn mistä mä aattelin et heti juoksee ohi. Poispäinkäännökseen lähti joo mukaan mut sitte ohi hypystä kai muistaakseni. Sain kuitenkin onnistumaan senkin pätkän kerran ja persjättö jäi kyl tekemättä, korvasin valssilla mut VITSI MIKä FIILIS!!!! : )

Ja sitten, tässä käsky. Huoh, jos sen toistaa ja toistaa ja toistaa niin missä vaiheessa koira saa keskittyä siihen mitä se tekee eikä koko aika kuunnella tyhmää ohjaajaa jopa hyppysuorilla ku mä hoen koko aika tässätässätässäää. Siitä sain kyllä suurimmat nootit mikä on niin hyvä, mulle pitää sanoo suoraan eikä kaunistellen. Ja jollain pätkällä taisin hokea tuota upeaa sanaa ainakin 10 kertaa.. Plaah. Kun annoin vaan estekäskyä ja vaikeassa paikassa sanoin Kina niin likka oli kuulolla. Kyllä voi taas tuntea olonsa tyhmäksi kun hokee sellaista kun ei tarvitse.

Ja sitten nro2, syy miksi Kina saattaa ohitella hyppyjä on se, etten minä itse katso sitä mitä se tekee. Kun heitän vaikka putkeen ja lähden liikkumaan eteenpäin, katson eteenpäin vilkuillen sivusilmällä että tuleehan koira perässä antaen estekäskyjä. Jaakko heti puuttui tuohon ja sanoi, että katse seuraa koko aika koiran liikettä ja sitä kun se suorittaa esteitä. Ja avot, heti tuli varmempi olo! Ja se meni ne hypyt. Kumma juttu miten noin pienellä asialla saa muutosta aikaan.

Toisella pätkällä tehtiin putkesta, lähestulkoon suorassa linjassa olevat hypyt, takaakiertohyppy puolitwistillä?? Se miksei kai kokonainen ollut niin en vaihtanut puolta toiselle. Takaakiertoon pitäisi ottaa ennen hyppyä jo käskynalle ettei kaarrota hullunlailla ja ettei mun tarvi saattaa sitä. Muistisääntö itselle, takaakierto koiranpuoleisella kädellä ja jalalla, twistissä käsi vaihtuu koiran ylittäessä hyppyä, peruuta, suorista linja menosuuntaan ja käsi vaihtuu. Haha, olipa selkeä selitys. Onneksi mulla on videomateriaalia tulossa. Kiitos paljon Johanna!! : )

Summa summarum: Jaakko sanoi tosiaan ettei koirassa mitään vikaa ole, ohjaaja on vaan aika taulapää. Tai ei nyt noilla sanoilla, mutta et kuitenkin. : D Hahah. Eli siis keskity siihen että viet koiraa, tässä-käskyt pois, tilalle Kina-käsky (mitä muuten on opettanut mulle Inkanki kanssa ja kato tyhmä pää ei opi), linjaukset kuntoon, just eikä prikulleen. Opeta takaakiertotwisti lelulla nii et palkka tulee heti hypyn jälkeen ja se hyppää sen vaikka itse peruuttaisin juuri epäloogiseen suuntaan koiraan nähden ettei se mene hämilleen ja jätä hyppäämättä. Leikkimiseen sama katsekontakti kuin ohjaamiseen, eli katso aina koiraa kun se suorittaa esteitä. Keskity viemään koira oikeille esteillä äläkä siihen, että se ei karkaa väärille esteille, luota koiraan, kyllä se osaa! Voi kai jo vaatia Kiinalta jotain, mammon pikkupullamöhömasu on vaa nii herkkis ettei se aina osaa.. Mutta kyllä se osaa!  Täytyy tehdä tosta noita samoja pätkiä treeneissä. Kyllä Jaakon koulutukset on niin kivoja, voi että, mäki olisin varmaa jo huippu jos kävisin aina sillä tai Janitalla koulutuksessa… Ai nii se huippu koirakin olis kiva.. Hahah. Ps. Älkää kuunnelko viikon sänkypotilaana viettäneeltä mitään, se kirjoittelee iha sekavia!

Fiilis siis superhyvä, Kiina liikkui ja jaksoi toistoja ja se oli hieno. Minä olen ylpeä. : ) Ja vielä vieraalla kentällä ekaa kertaa ulkona pitkiin aikoihin!!! : )

Käytiin liikunnallisen treenihetken jälkeen evästelemässä mäkkärissä : D ja Johannan kanssa Intersportissa vähä ostoksilla. Mukaan tarttui uudet kengät kisakentille, Adidas adiNOVA TRX TF J ja hintaa ei ollut kuin 34,90 (ovh 45€) junnukoko ku oli. Kengät niin nurmelle, tekonurmelle ja hiekalle. Eikä sellasseella isolla napilla vaa pienellä. Testataan nyt, et onko noilla pienillä napeilla olevista kengistä mihinkään. : )

Ps. Taisin ehkä rumasti copypaste meiningillä varastaa tuon räpsyn adidaksen sivuilta. Hups.

2 thoughts on “Jaakon koulutus

  1. Niinhän se taitaa olla, että itse sitä on kehityksen tukkeena, eikä koira. :-))) Minusta tuntuu, että en ole kypsynyt ohjaajana enää viimeiseen kahteen vuoteen… Teoriassa ehkä, mutta en käytännössä.

    Jaakon koulutus kuulosti aika lailla hyödylliseltä. Pitäisi kait joku kerta hyödyntää näitä Etelä-Suomen lyhyitä välimatkoja, ja ajella Turkuun sivistäytymään. No, katsellaan, katsellaan.

  2. Joo, että koirat vaan Jaakolle liisinkiin ja niistä tulee huippuja! 😀
    Mä oon toivottavasti oppinut jotain, vaikeinta on se kun joku huomauttaa jostain niin yritä nyt sitten olla toteuttamatta sitä seuraavalla kerralla. En mä koskaan ihan kauheen pahaa noottia oo saanut, mutta huitelusta ja esteille viskaamisesta voisin kyllä itse syyttää itteeni. 🙂

    Suosittelen Jaakon koulutusta, mä oon tykänny käydä sen koulutuksissa vuodesta 2006 (muistaakseni) lähtien. Ja opin kyllä ohjaamaan Inkaa kun Jaakko pisti vähä miettimään eri juttuja. Se oli kyllä kullanarvoinen vinkki, saatiin Inkanki kanssa juostua ne radat yhdessä eikä erikseen.

    Jaakko aina silloin tällöin käy täällä kouluttamassa, Löytynojan Hanna (ok-koirat) sitä tänne pyytelee.. Kandee kysyy siltä onks seuraavasta koulutuksesta tietoa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s