Kotipihareeniä

Nyt kun olo on hiukkasen parempi (muttei kuitenkaan terve) treenattiin Kiinan kanssa vähän pihalla.

Keppejä x6, verkkoja alussa ja lopussa. Tuntui liikkuvan aika löysästi ja epäröi että mistä välistä pitikään mennä, joten lisäsin muutaman onnistuneen toiston jälkeen varmuuden vuoksi yhden verkon vielä keppeihin. Heti varmuus ja vauhti kasvoi. Kina kyllä kuumuu kepeistä ihan kivasti jos hetsaan sitä! : )

Tokoa tehtiin ruudun, noudon, luoksetulon ja seuraamisen verran. Ruutu tehtiin lelupalkalla, 2x lelu ruudussa, 1x tyhjään ruutuun, 1x minä ruudussa lelun kanssa ja lopuksi vielä lähetys ruutuun lelulle. Himmasi loppuun vauhtia koska ensinnäkään multa ei lähtenyt ääntä että olisin voinut sitä kehua ruhtinaallisesti. Lähti kuitenkin lelulle mitä aiemmin ei oikein ole tehnyt. Pitää siis jatkossa tehdä max 3 toistoa pihassa lelupalkalla ja niin että multa lähtee ääntä siihen kunnon kehumiseen.

Noutoa tehtiin 2x puu, 2x metalli. Noutaa hyvin vauhdilla. Pitäisiköhän opettaa myös luovutuskin kuntoon? : D

Luoksetuloja pari kertaa, kerran palkkasin nopeasta juoksusta luokse ja kerran kisamaisesti. Mä tahdon vauhtia lisää tuohon luoksetuloon vaikka kyllä sillä varmaan ihan hyviä pisteitä saa ainakin alokkaassa. Mutta pilkunnussija kun olen..Blääh..

Seuraamisessa tehtiin hidasta kävelyä joka on hirmu hyvä Kinalla, pitää paikkansa ja kontaktin hienosti. Normaalivauhdissa kontakti tuppaa hiipumaan joten täytyy taas aina välillä palata pieniin pätkiin ja palkata nopeasti ja tehdä seuraamista vauhdista, ei aina perusasennosta. Kääntyminen oikealle on ihan ok, arvosanaksi en todellakaan antaisi kymppiä mutta kääntyy kuitenkin ja kontakti pysyy. Mutta kun se ei riitä. Täytyy alkaa tekemään enemmän töitä kääntymisten kanssa ja tehdä ne tosi nopeiksi. Laahustava koira on kaikkea sitä mitä minä tokokoiralta haluan.. ; )

Lisäksi Kiina on alkanut liki (eli sivulle) käskyllä jojottamaan paikkaansa, whattaaa.. Ennen sillä on ollut varma paikka mutta nytten istuu toisella lonkalla ku mikäki possu ja etujalat miten sattuu. Huoh. Täytyy siis ottaa sivulletulotreenejä erikseen ja korostaa sitä että sen paikan pitäisi löytyä heti eikä vasta sitten kun mun naama menee mutruun ja koira tajuaa et oho, täytyypäs korjata. Grauh. Treeniä, treeniä, treeniä.

Okei, ehkei kannata treenata edes tottista jos ääntä ei tuppaa lähtemään. Palkkaus on kuitenkin se A ja O.. Toivottavasti tästä nyt parantuisi koska perjantaina olis tosiaan Jaakko Suoknuutin agilitykoulutus ja illemmalla tokon valmennusryhmän eka tapaaminen. Voitteks kuvitella, Kiina valittiin varakoiraksi meidän seuran tokovalmennusrinkiin.. Oho!! Enemmänkin olen silleen, et mitä hittoa. Me ollaan ainoa koirakko joka ei ole vielä kisannut ja onneksi meidät valittiin varakoirakoksi (2 sellaista ja olikohan 10 varsinaista?!?!) .

Ps. Sairaslomaa on hyödynnetty sen verran, että aktivoiduin taas naksuttelun kanssa. M-S vaihtotreeniä tehty sekä takajalkojen nostoa laatikolle. Ja lopussa sitten niin, että Kina nousee etutassuilleen seisomaan. Nyt laatikko on melkein pystyssä jo ja hakee hienosti takajalat sinne. Temppu on ollut mielessä mutta innostuin nytten taas uudestaan kun Laura laittoi blogiinsa videoklippiä.. : )

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s