Pyllylleen meni!

Niinku kirjaimellisesti tänään kisoissa!!!!

Kisasin kääpiövillakoira Aelialla mini kolmosissa tänään seuramme TamSKin kisoissa kahden startin verran. Eka rata oli ihan ok juostava, ei tosin kyllä kuulunut TOP10 ratoihin mutta menkööt. Keppien jälkeinen elämä meni pyllylleen.. Koska kaaduin kun taisin vähän peruuttaa ja vedättää koiraa.. Hhehe. Kyllä mä sieltä yritin nousta tosi nopeasti mutta Aelia kerkes hyppäämään väärän esteen (kai muistaakseni?) ja otin sitten koko hyppypätkän uusiks kun kerta hylky oli alla. : ) Puomilla Aelia kuunteli hyvin mutta a-esteellä tuli omin lupinensa pois. Otin sitten uusiksi ja lähdin radalta pois.

Toisella radalla (hyppäri) oli ärsyttävä välistäveto x3 ekan hypyn jälkeen. Sain kuitenkin peruuttamamalla koko matkan onnistumaan ja tekemään suoraputkella vielä persjätön. Kuulemma oli katsomossa (tutut : ) ) olleet kauhissaan että kerkeenkö mä alta pois ennenku Aelia tulee putkesta, mutta hienosti kerkesin. Keppien jälkeen taas putkeen ja putken jälkeen otin sitä hyvin rankasti käteen ja se luki sen väärin ja meni heti takaisin putkeen.. Pöh.. : ( Muuten oli ihan jees rata vaikka hukkasinkin sen hetkeksi hylyn jälkeen.. Siksi koskaan ei mennä samaa estettä takaisinpäin, siis en koskaan treenaa sitä ja kiellän omia haukkuja siitä ettei vaan kävis näin. Tein Inka-ohjaukset siihen eli Inkalle olisi ollut pakko ottaa niin voimakkaalla vartalonkäytöllä haltuun.. No mutta muuten oli kivaa kisata vaikkei tulokset olleetkaan sen ihmeellisempiä!

Kiinalainenkin pääsi touhuilemaan.. Tehtiin a-estettä lelupalkalla, taas huusi! Jeii! Navetassa on siis pakko olla joku juttu.. : P Tehtiin myös Maijun avustuksella kolmea hyppyä. Ekaksi hyppy-hyppy-käännös 180 astetta hyppy. Ihan jees kääntymisillä ja lelupalkalla. Sitten tehtiin hyppy-takaakiertohyppy-takaakiertohyppy. Näissä se meni jo lyttyyn kun ei ollut oikein varma mitä pitää tehdä, joten treenattiin siis ihan yhdellä hypyllä takaakiertoa. Maiju eka palkkaamassa hypyn taakse lelulla, että saatiin se lähtemään kiertämään.. Sitten niin, että Kinan piti hypätä. Kyllä sillä vauhtia noihinkin riittää, pitää vaan alkaa tekemään yksittäin noita teknisempiä taas. Mehän ei olla tehty pariin kuukauteen noita. Nyt aloitetaan tekemään taas mutta lelupalkalla ja niin, että itse en mene sinne sotkemaan, otetaan etäisyyttä ja Kiina saa itse miettiä mitä siltä vaaditaan – sitten kun se tekee oikein – tulee varmemmaksi – vauhtia lisää. : ) Tässä plääni vaikeimmille tekniikkajutuille. Muuten ei saa muutakuin laamailuKiinan takaisin..

Tokojuttujakin tehtiin, ruutua (tyhjään, namikipolla). Alustalle lähti vähän heikosti, tuijotteli ruudun merkkejä. Vaihdettiin ruokakippo tilalle, avot. Oli aika haastavat olosuhteet treenata, ympärillä haukkuvia ja huutavia koiria ja ylipäätänsä melua. Tyhjään ruutuun toistot (x2) eivät olleet niin superit, Maiju oli heittämässä Kinalle kindermunaa (sitä muovista vaan täytettynä nakilla : )). Tämän jälkeen vielä ruutuun niin, että siellä oli namikippo. Kapulaa heittelin muutamia kertoja, varovaisemmin otti siitä kiinni taas. Ottaa kyllä mutta haistaa ensiksi. Haha, en tiedä haisteliko se kun Elli oli kantanut sitä että mikä ihme haisee.. Hölmö lapsi. Luoksetuloja tehtiin alkuun sivulleasti, tosi hitaita. Otin takin pois ja leikitin ruoalla. Viretaso nousi ja tehtiin vauhdikkaita luoksetuloja ilman sivulletuloja. Luoksetulon stopeista edelleen maahanmeno. Käytin niihamassa käsikäskyä että suullista. Ihan vain siksi kun en oikein tiennyt kuinka keskittyy. Hienosti menee maahan, hitto kun pitää saada seisominenki kuntoon.

Aloitin muuten yksi päivä tekeen s-m vaihtoja hissillä telkkutason edessä käsiavulla. Takapäässä olevassa kädestä häiriintyi ja yritti nostella koipiaan ja väistää mun kättä. Pidin vaan sitä siellä ja tottui aika nopsaan. Vaihdot sujuivat ihan hyvin. Kyllä se osaa kun se vain rauhoittuu hetkeksi. Kina on niin ruoan perään, että naksuttelin sitä pelkästään siitä, että se ei koskenut käteeni vaan katsoi sitä. Treeniä ja treeniä vaatii noi vaihdot. Huoh..

Oli kyllä aika rankka päivä kun kellojakin siirrettiin tunti eteenpäin, herätys puoli 8 (eli käytännössä puoli 7) ja kotiin joskus neljän jälkeen. Söin, otin pikku torkut ja Elixian jumpat meni ohi. Pöh. En tiedä onko 1kk salikäynnistä (siis pelkät jumpat) ollut apua jaksamisen suhteen radalla mutta ainakin tuntuu että ehkäpä jalat toimii vähän paremmin. : D Suosittelen!!

8 thoughts on “Pyllylleen meni!

 1. Mä just perjantaina treeneissä sanoin samaa, että onko mahdollista jo kuukauden treenailun jälkeen jaksaa paremmin? Musta nimittän myös tuntuu siltä.

 2. Miksei teoriassa ainakin olis hyötyä? Onhan sitä tullut käytyä erilaisissa jumpissa missä treenataan kestävyyttä ja nopeita treenejä jaloilla.. Hmm.. Musta tuntuu ainakin et jalat toimii vähän paremmin siis esim niinku peruuttaminen ja ei nyt pelkkä eteenpäin juoksu vaan jotku valssit ym muut.. Kyllä mä luulen että jumpilla käymisestä on hyötyä!! 🙂 Jeii!

 3. Onpas siinä ollut menoa ja meininkiä sinun ja villiksen radassa :D. Ja mukava, että jäi kuitenkin hyvä mieli, vaikkei nyt niitä kahta nollaa tullutkaan ;). Luin tosiaan ton sun tekstin ja oletteko siis Kinan kanssa käyneet jo virallisissa toko-kisoissa? Jäin miettimään, että otatko miten paljon luoksetuloja pysäytyksien kanssa? Sillä vain ajattelin, että kun Axun kanssa olen tässä Avo-luokassa joutunut sitä tekemään ja harjoittelemaan, niin ns.” läpijuoksu-luoksetulon” vauhti on kärsinyt tämän pysäytyksen yms. maahan menojen harjoittelun jälkeen tosi paljon. Ymmärsitkö sepustuksistani mitään? En esim. Reetun kanssa (joka on siis ALOssa), niin en ole sen kanssa harjoitellut luoksetulojen pysäytyksiä vielä yhtään, juuri sen takia, että se vauhti kärsii siitä. Ne on pirut niin hemmetin hyviä ennakoimaan ;). Axunkin kanssa pyrin ottamaan luoksetuloa pysäytyksillä niin harvoin kuin mahdollista, ettei se menisi sellaiseksi hiippailuksi. Jep, nyt pitää rueta täyttelemään toko-ilmoittautumisia, etä pääsee poikien kanssa kisaamaan :). HEI!! MÄ KEKSIN!! TULKAA TEKIN SINNE TERRIEREIDEN ”EPÄVIRALLISIIN” TOKOMESTARUUSKISOIHIN HESAAN 13,5!!!!KIRSIKIN ON SINNE TULOSSA!!!WOW!!EIKÖS OLLUT HYVÄ IDEA 😀 😀

 4. Joo ymmärsin kyllä, kyllä Kinakin on jonkun verran ennakoinut ja oonkin tehnyt pelkän luoksetulon liki-käskyllä ja luoksetulon pysäytykset tule käskyllä ja palkannut aina pääasiassa siihen kun käsky maahan tulee ja palkka lentää tai ylipäätänsä vapautus aika sukkelaan enkä siitä ole ottanut vielä sivulle, ollaan treenattu tosi vauhdikkaasti luoksetulon stopeista siis pelkästään maahanmenoa. Seisominen eli stoppi on vielä vaiheessa, maahanmeno on aika iisipiisi meille, Kiina tykkää siitä hirmuisesti. Sitten ollaan pelkkiä luoksetuloja tehty niin, että käskytän sivulle mutta palkkaan jo ennen sivulletuloa ja liike loppuu siihen. Oon tehnyt noita luoksetulojen palkkauksiakin molemmista, eli sivulletulosta ja ilman sivulletuloa. Oon tehnyt noita luoksetuloja yleensä korkeassa vireessä, niin että se sekoo sukkiinsa. Silloin ollaan saatu hyvä tempo. Luoksetulon stopeissa muuten kannattaa käyttää takapalkkaa niin luultavasti saattaisi vähentää ennakoimista, ehkä? en mä tiiä! Mä oon tosi huono tokojutuissa, en mä niistä kauheasti ymmärrä. Aika tuurilla me ollaan seilattu, eikös ne laivatkin seilaa tuurilla? 😀 Ei olla Kiinan kanssa vielä virallisissa eikä epiksissä käyty, en vielä uskalla. Kesällä mä alan treenaamaan tunnaria ja toivoisin että ohjattu nouto sekä ruutu olis kuosissa syksyllä. Idariakin pitäisi treenata mutta ääh, mua laiskottaa aina välillä. Jos vaan mahdollista joskus niin tuuppaa itsesi Korrien tokoluennolla, sieltä saa tosi paljon vinkkejä erilaisiin juttuihin.. 🙂 Ei tästä nyt kyllä ollut varmaan kauheasti apua, kysy Kirsiltä se osaa! 😀

  öhöhö. Ei me ihan vielä tokomestiksiin vaiks onki epikset.. 😀 😀

 5. Ja korrit anto esim vinkkiä luoksetulon seisomiseen niin, että tekee siitäkin hauskan leikin. Esim. siivekkeenkiertona. Joskus tulee käsky ja joskus ei. Pekka selitti sen niin hienosti mutta mun ulosanti on paljon heikompaa.. 😦 Ja kai ku ennakoiminen alkaa niin juoksuttaa vaa siivekkeen ympäri?!?

 6. ÖÖh..no enpä sanoisi että olet huono tokossa. Sullahan on ihan älyttömästi jo kaikkee mitä olette treenannut yms. Ja YLEMPIEN LUOKKIEN JUTTUJA!!. Hmm…Ja paljon jo osaamista tokossakin :). Mahtia. Olet se sinäkin varsinainen monitoimiosaaja.Niih…tuotah..tuo takapalkkaaminen stopeissa yms..
  Tarkoitatko siis että se palkka jää koiran taakse luoksetulossa esim (namikippo yms) vai palkka lentää koiran taakse esim pallo yms.? Meillä ei ainakaan varmaan toi takapalkka toimisi ainakaan millään ns. ”taakse jäävällä” palkalla esim. namikippo. Koska silloin varmasti mun koirat ainakin ennakoi. Nehän hitto tietää sen palkan olevan siellä ja hipsuttelee vaan ja odottaa käskyä päästä se ottamaan ;). Näin luultavasti ainakin meillä menisi. Ellet saa ujutettua sitä palkkaa jotenkin sinne koiran taakse niin ettei se huomaa. Meillä toimii pallo tai muu ”lentävä” pysäytyksissä yms. Ja sitä on sillaikin helppo käyttää, että jos näyttää, että koira rupeaa ennakoimaan ja hiipimään..voikin heittää pallon ns. ”itsesi” taakse, jolloin tuleekin yhtäkkiä tosi kiire sun luo 😉 tai siis sen pallon. Ja sitten kun tullaan täysiä sun luo pallo lentääkin koiran taakse. Esim. Tä oli toooosi karkeasti selitetty, mutta toivottavasti älysit idean. Ja sitten jos haluaa pysäytyksessä käyttää käsimerkkiä, sekin tulee siinä sivussa, jos harjoittelee pallolla. Tuntuu tyhmältä selittää tällaisia, kun varmaan tämänkin olet jo jostain kuullut, mutta niih..onhan näistä koirajutuista mukava aina rupatella 😀 KJÄH…Ai niin ja anteeksi tyhmyyteni…mikä ”Korrit”???

 7. Kiitos kauniista sanoista mutta en mä oikeesti tiiä. Mä kuulen tosi paljon kaikkea kavereilta ja teen vähän siinä sivussa, kyllä tokokin on ihan hauskaa varsinkin kun on kiva koira jolla treenata. 🙂

  Jos sitten se takapalkka (eli juuri niinkuin kerroit) on takana nii kannattaa varmaan palata ihan lähelle eli nopeita maahanmenoja ja aloittaa vähä niinkuin liikkeen alusta, näin siis Korrit (www.tending.info bc kasvattajia ja huippuhyviä) muistaakseni opettivat. Eli jos luoksetulon stopit on tosi hitaita niin tekee ihan niin että koira on tosi lähellä ja palkkaat heti sen nopeista suorituksista eikä tee liikkeenomaisesti sitä ollenkaan. Auttaisiko se? Sitten kun maahanmeno on vaiks nopee nii pikkasen lyhentää matkaa ja heittää vaik palkan naaman eteen ja heti, käytätkö naksua? Olisiko siitä apua?

  Siis no mä en noista käsimerkeistä oikein tiiä, oon opettanut ne ennen suullista käskyä kai vähä niinku vahingossa Kinalle. Se osaa siis että suullisesti ja kädellisesti (hahaha :D) mennä maahan. Luoksetulot on iha jees mutta mä haluan niistä vielä nopeammat. Mä viilaan pilkkua tässä lajissa sitte huolella ku ei aksassa saa. Ja Kina tykkää superpaljon näistä tokojutuista ku se saa itse päteä ilman mun apua ja treenataan naksun kans nii se on iha onnessaan. 🙂

  Joo ja toki on mukava jutella näistä koirahommista, mut mun neuvoja ainakaan tokossa ei aina kannata kuunnella ku en oo itekkään varma.. Luultavasti käyttäisin yhden oljenkorren, soittaisin Kirsille, toisen siihen että kysyisin kaverilta ja kolmantena kysymys blogiin… HAhhahaah

 8. Eikä me muuten olla treenattu ylempien luokkien jutuista ku vasta kaukoja (tai lähinnä niitä vaihtoja ihan lähellä) ja ruutua.. 🙂 Ohjattu nouto pitäis alottaa mut tunnari (hui kauhee, mä opetan sen ihan varmaan väärin) saa jäädä vasta myöhemmäksi.. Mut kuitenki ennen ens talvea!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s